Over de boerderij

Volledige beschrijving en kenmerken van het hart van tomatenrassenkoeien

Pin
Send
Share
Send
Send


Het ossenhart is een variëteit aan tomaten, die gemakkelijk te herkennen is aan het karakteristieke uiterlijk van de vrucht. Bovendien trekt het een dichte, "vlezige" pulp en een uitstekende smaak aan. In het artikel kunt u vertrouwd raken met de beschrijving en kenmerken van een tomaat van dit ras en zijn keuze in zijn voordeel maken bij het planten.

Beschrijving en kenmerken van tomaat

Het ossenhart is het resultaat van het werk van Russische fokkers. Dit is een variëteit, geen hybride. Verschilt grootbloemig, hoge opbrengst, ziekteresistentie, medium en late rijping. Verwijst naar onbepaalde variëteiten, dat wil zeggen, hoge (tot 1,8-2 m), waarvan de groei van de stengel lang duurt.

Dankzij de laatste kwaliteit is het geschikt voor teelt zowel in open grond als in kasomstandigheden. De plant heeft weinig blad. Bloeiwijzen met elk 4-5 vruchten. De eerste wordt over het 8-9 blad gelegd, het volgende - na 1-2 vellen. Meestal gevormd in één, tenminste in twee stelen.

Het ras is thermofiel en daarom wordt het alleen in de zuidelijke regio's in open grond gekweekt. Onder de omstandigheden van de middelste band kan hij alleen volwassen worden als hij in kassen wordt gekweekt.

De vruchten van een osvormig hart met een karakteristieke vorm zijn rond, taps toelopend naar de bodem, hartvormig. Kleur van lichtroze tot roze en karmozijnrood. Naarmate het groeit, verschijnt ribbeling op het oppervlak van de foetus. Ondanks dit tolereren rijpe tomaten vervoer.

Tomatenvruchten het hart van de koe op een struik

Fruit kan tot 300 - 1000 g wegen. Vanwege hun grote formaat zijn ze niet geschikt voor het conserven van geheel, daarom worden ze meestal gebruikt voor het maken van salades en voor verse consumptie.

De sterke en zwakke punten van een koeienhart

Het "ossenhart" werd verliefd op tuinders en boeren voor zulke voordelen:

 • - hoge opbrengst - tot 7 kg vanaf 1 vierkant. m landing;
 • - uitstekende presentatie - hartvormig op het eerste gezicht trekt de aandacht;
 • - goede smaak - een vlezige structuur met een uitgesproken tomatengeur en een aangename smaak;
 • - de mogelijkheid om te groeien in open en beschermde grond, ook op industriële schaal.
Het hart van een koe is een variëteit, dus je kunt zaad verzamelen voor de volgende teelt, terwijl je alle inherente eigenschappen behoudt.

De nadelen van de variëteit zijn:

 • - Lange rijpingstijd - meer dan 100 dagen;
 • - de behoefte aan ondersteuning en koppelverkoop - een grote variëteit, in optimale omstandigheden, in staat om 2 m hoog te worden;
 • - slechte houdbaarheid van fruit - rijpe tomaten worden niet lang bewaard.
Tomaten in de snede

Tomaat groeicondities

De variëteit Volove Heart werd gefokt door fokkers voor de teelt in het open veld in de zuidelijke regio's van Rusland. Niettemin kan het op de middelste rijstrook groeien en zelfs in Siberië, als u broeikasomstandigheden biedt.

Vereisten voor grond voor aanplant

Tomaten van deze variëteit worden bij voorkeur gekweekt op lichte, vruchtbare, goed beluchte grond. Er zijn geen speciale vereisten voor de grond. De locatie moet goed verlicht worden gekozen en beschermd tegen de noordenwind.

Zaaien regels

Omdat het "ossenhart" een lange rijpingstijd heeft, wordt het aanbevolen om het te laten groeien met behulp van zaailingen. Uitzonderingen zijn groeicondities in een warm klimaat.

Zaailingen worden gezaaid op zaailingen aan het einde van februari - aan het begin van maart. Voor het planten kunnen ze een dag in een groeistimulator worden gedrenkt en worden behandeld met biofungicide. Zaden worden op licht verdichte grond geplaatst, bestrooid met turf en 1 cm vruchtbare grond. Bevochtig met warm water en bedek met filmmateriaal. Laat tot kieming op een temperatuur van ongeveer 25 ° C.

Oxen hartzaden

Na het spruiten wordt de film verwijderd en worden de omstandigheden voorzien van een temperatuur van ongeveer 15-17 ° C en met overvloedige verlichting (ten minste 14 uur per dag). In het stadium van 2-3 echte bladeren worden zaailingen gedoken en geplant in afzonderlijke containers. Om niet opnieuw getransplanteerd te hoeven worden, moeten containers een volume van 0,5-1 liter kiezen.

Water geven in deze groeifase heeft matig, zonder wateroverlast nodig. De temperatuur moet op 20-22 ° C worden gehouden.

Je kunt 2-3 keer voeren met complexe organische meststof in vloeibare vorm bij de wortel. Een week voor het verplanten in de grond, moeten zaailingen worden getemperd - zet ze buiten bij goed weer, te beginnen met een paar uur en geleidelijk aan het verhogen van hun tijd op de lucht tot een volledige dag.

Zaailingen zaaien in de volle grond

Op de plaats van permanente groei worden zaailingen van "ossenhart" getransplanteerd in de fase van 6-8 echte bladeren. Jonge planten bereiken het 60-65 dagen na het planten. Afhankelijk van de zaaitijd valt de transplantatiedatum in het midden - eind mei.

Plantschema - 3-4 planten per 1 vierkant. m. Voor het gemak van de volgende zorg moet de afstand tussen de rijen 50-60 cm zijn. Getransplanteerde planten moeten overvloedig worden gegoten en mulch. Je kunt mulchen met stro of organisch materiaal, inclusief non-woven. Hierdoor kunt u in de toekomst het watergeven aanzienlijk verminderen.

Tomaten transplanteren in de volle grond

Zorg na verplanten

Nadat de zaailingen op een vaste plaats zijn getransplanteerd, komt de daaropvolgende verzorging ervan neer op dergelijke operaties:

 • - water geven;
 • - pasynkovanie en de vorming van de struik met gelijktijdige koppelverkoop;
 • - dressing;
 • - verwijdering van onkruid;
 • - het losmaken van de grond;
 • - indien nodig - bestrijding van plagen en ziekten.

Watergift - regelmatig, warm, bij voorkeur bezonken water. Beste onder de wortel in de avond. Bodemulping helpt het vocht langer te houden, waardoor het aantal gietbeurten wordt verminderd.

Omdat de plant lang is en onder gunstige omstandigheden zijn groei niet stopt, moet de struik worden gevormd en verstevigd. Hiervoor heeft u nodig:

 • - Plaats onmiddellijk na het planten van de zaailingen op een vaste plaats een steun met horizontale snaren in de buurt en maak de hoofdsteel vast;
 • - als je groeit, verwijder de staanders gevormd in de bladoksels en bind de groeiende stengel vast, let speciaal op de bloem borstels zodat de rijpende vruchten het niet breken;
 • - in het geval van de vorming van twee stelen als de tweede, laat de stiefzoon boven de eerste bloemen eierstok.
Om ervoor te zorgen dat de vruchten in de bovenste eierstokken niet ondiep worden en gerijpt zijn, is het raadzaam om 6-7 bloemkwasten op een koeienhartplant te laten en regelmatig de stiefzonen te verwijderen.
Stiefzoon wordt verwijderd

Topdressing - wordt meerdere keren per seizoen uitgevoerd met kunstmeststoffen met een volledig NPK-complex. Tegelijkertijd wordt aanbevolen om te voeren:

 • - 1-2 keer met toevoeging van minerale meststoffen tijdens de bloeiperiode van de eerste borstels;
 • - 1-2 keer met toevoeging van stikstof-kaliummeststof tijdens de formatie en rijping van de eerste vruchten;
 • - 1 keer - met de toevoeging van fosfor tijdens de bloei 5-6 borstel;
 • - verder in het proces van rijping van de hoofdmassa van vruchten - een samenstelling met overwegend kalium (indien nodig).
 • Aangezien tomaten van de lucht in de grond houden, is het nodig om regelmatig de rijen tussen rijen los te maken en onkruid te wieden, onkruid te verwijderen en ook trage en drogende bladeren. Wanneer gekweekt in een kas om de bestuiving tijdens de bloeiperiode te verbeteren, is het nodig om tocht te regelen.

Ziekten en hun preventie

Koemeltomaten, onderworpen aan agrotechniek en vruchtwisseling, zijn resistent tegen ziekten. Dit kan echter het geval zijn:

 • - apicale rotting - vaak optreedt als gevolg van uitdroging van de grond en gebrek aan calcium;
 • - Phytophthora - treedt op in omstandigheden van hoge luchtvochtigheid, vooral vocht op de bladeren, verdikking van aanplant, misbruik van stikstofhoudende meststoffen en de toevoeging van verse mest.

Als preventieve maatregel wordt gebruik gemaakt van gewasrotatie, tijdige stadiëring en verwijdering van onkruid, evenals de behandeling van planten met fytofluorine.

Het ossenhart is een interessante cultuur voor zowel huistuinen als industriële teelt. De vlezige vruchten zullen liefhebbers van verse groenten zeker aanspreken en dankzij een geleidelijke rijping zal de tweede helft van de zomer op rijpe tomaten kunnen smullen.

Bekijk de video: Hoogbegaafdheid (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send