Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van tomatenlawaze variëteit voor de teelt in centraal Rusland

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaat is een bekende en meest geliefde groente. Deze voorraad vitaminen wordt tegenwoordig overal geteeld. Dankzij het zorgvuldige werk van de fokkers, zijn er variëteiten verschenen die zich geweldig voelen en vrucht dragen, niet alleen onder de zachte zuidelijke zon, maar ook in veel meer ernstige milieuomstandigheden. Dit artikel bespreekt het tomatenras Lazyayka, waarvan de beschrijving en kenmerken hieronder worden weergegeven.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Lazy

Tomaat Lazyayka is erg populair in de Oeral, in Siberië, waar tuiniers recenter konden dromen van het telen van tomaten. In een korte tijd, 6 jaar zijn verstreken sinds de variëteit werd gefokt, Lazyka populariteit won, Haar liefde voor eenvoud, het vermogen om een ​​koel klimaat te weerstaan ​​en temperatuurschommelingen. De variëteit is van de amateur, maar tuinders van de middelste zone en de noordelijke regio's waardeerden de eenvoud van de teelt, hoge waren- en smaakkwaliteiten van de tomaat. Als je een groene vrucht plukt, wordt deze goed weerstaan.

Vroege rijpe graad van een tomaat Lazy

Lazy is een vroegrijpe hybride, de eerste oogst kan 95-100 dagen na ontkieming worden geoogst. Lage compacte struiken, geven grote mooie tomaten, die de vorm van een hart hebben. Kleur van diep roze tot fel rood. Het gewicht van rijpe tomaten Lazy met hoogwaardige zorg bereikt 500 gram. Tomaten van gemiddelde dichtheid met fijne suikerachtige pulp, en hoge smaakkarakteristieken. De vrucht heeft 4-5 partities, het drogestofgehalte van 4,5%. Verschilt in hoge productiviteit, op 5-6 kg van een struik. Tomaten zijn lekker vers, er zijn praktisch geen zaadkamers, zacht vruchtvlees is geweldig voor salades, geschikt voor zouten en beitsen en kan gedroogd worden gebruikt. Van fruit blijkt hoogwaardige tomatenpuree. Zoals alle nachtschade is deze variëteit aan tomaten zelfbestuivend, maar de bijen verbeteren de kwaliteit van de bloei.

De luie hond verliest zijn presentatie tijdens het transport niet, dankzij de gladde, dichte schil kan het fruit zijn uiterlijk lang behouden.

Waar het ras werd gefokt, zijn de optimale omstandigheden om te groeien

Het vermogen om koelte en temperatuurdalingen te verdragen is te wijten aan het feit datof werd gefokt door Siberia-fokkers. Lazyka verspreidt zich onder het merk Siberian Garden, haar officiële vertegenwoordiging bevindt zich in Novosibirsk.

Tomaat Lazyayka ontworpen om te groeien in de barre klimatologische omstandigheden in centraal Rusland

In de zuidelijke regio's en regio's van de middelste band produceert Lazyayka hoge opbrengsten in het open veld, in de regio's Ural en Siberië worden tomaten onder de film geplant. In zuidelijke droge gebieden, vereisen deze tomaten extra water.

Het ras tolereert geen hitte en droogte.

De struiken van deze tomaten zijn niet hoger dan 60 cm, grote kassen zijn niet nodig voor de variëteit. Door de compactheid van de struik kun je deze vruchtbare variëteit in kleine zomerhuisjes en kassen verbouwen.

Sterke en zwakke punten

Het ras heeft veel onmiskenbare verdiensten, en daarom heeft het bewonderaars gekregen in een korte tijd van zijn bestaan. Ze merken de volgende voordelen op van de Lazybones:

 • bush formatie eventueel;
 • dichtheid planten met hoge productiviteit;
 • goed verdragen koel en temperatuur daalt;
 • hebben plaagresistentie en ziekten;
 • fruit is groot, met veel smaak;
 • hoog zijn grondstoffenkwaliteitgoed verdragen transport;
 • tomaten van deze variëteit worden uitstekend voorbereidingen voor de winter;
 • tomaten rij snel en samen.
De smaak van tomaat Lui harmonieus, suikerachtig, aangenaam

Elke tuinman zal de beste kwaliteiten van de variëteit ontdekken. De eenvoud van het groeien spreekt over zijn naam, die volledig gerechtvaardigd is.

Een klein aantal fouten, hij heeft nog steeds:

 1. struiken moeten vastbinden, takken staan ​​vaak niet voor zwaar fruit.
 2. zij verdraagt ​​geen hitte en droogte, heeft extra regelmatig water nodig.
 3. Voor goede opbrengsten, vruchtbare grond is nodig.

De voordelen zijn veel groter, maar de keuze blijft voor de tuinman.

Hoe en wanneer zaaien voor zaailingen

Kies de beste tijd voor het zaaien van zaden voor zaailingen voor uw regio. Laat zaaien zal vroege tomaten niet eten. Te vroeg zal resulteren in het opnieuw laten groeien van zaailingen, die in dit geval niet goed wortel schieten op de plaats van permanente beplanting. De periode van 45-50 dagen is het ideale verschil tussen zaaizaden en het planten van gekweekte planten op de bedden. Gewoonlijk wordt Lazy geplant in de periode van 20 maart tot 5 april.

Tomomazaden ontsmetten voor het planten

Voor het planten worden de zaden geïnspecteerd, kleine en beschadigde worden geoogst, de rest wordt gedrenkt. Na een paar minuten worden de zaden die naar de oppervlakte drijven samen met water gegoten en de grote die op de bodem achterblijven worden gedurende 30-60 minuten in een verzadigde roze oplossing van kaliumpermanganaat geplaatst. Je kunt de zaden in een oplossing van groeistimulant en een mengsel van complexe meststoffen stoppen. Dit zal de kieming verbeteren.

Grond voor zaailingen

Meestal wordt het uit het land gebracht. Voor het planten van tomaten, is het beter om de grond te gebruiken waarop wortel, komkommer of rode biet wordt gebruikt om te groeien. Tuinbedden voor tomaten, vervolgens op dezelfde plaats geplaatst.

De grond die is voorbereid voor zaailingen wordt in de oven gecalcineerd of gedesinfecteerd met een verzadigde oplossing van kaliumpermanganaat. Soms gebruiken ze grondmengsels voor tomaten, die in de winkel worden verkocht.

Bodemdesinfectie voor het planten van tomatenzaden

Zaden worden niet te diep gezaaid, 1,5 cm bovenlaag is voldoende. De grond moet los en nat zijn, verzadiging van de bodem met zuurstof zorgt voor een betere ontkieming en bovendien wordt er geen water gegeven voor de ontkieming.

Zaden planten

Zaden worden gezaaid in een vochtige grond op een afstand van 2-3 cm van elkaar. Capaciteiten met zaden bedekken met een film en laten ze op een warme plaats achter. Tot de opkomst van zaailingen niet water. Na het verschijnen van scheuten wordt de film verwijderd.

De eerste scheuten van tomaat Lazy

Na het verschijnen van 2-3 bladeren duiken de zaailingen. Zaailingen worden in afzonderlijke potten geplaatst.

Gebruik turfpotten bij het plukken. Ze kunnen samen met de zaailingen in de volle grond worden geplaatst en niet opnieuw worden gestoord, gevoelige scheuten. Veenpot zal dienen als extra meststof.

Een week of anderhalf voor het planten, moet je beginnen met het uitnemen van zaailingen naar de open lucht. Een dergelijke geleidelijke uitharding maakt het gemakkelijker om de bedrijfsverplaatsing naar de tuin over te brengen.

Transplantatie in de volle grond

Naar een vaste plek zaailingen tomaat Lazyka overgedragen op de leeftijd van 50-55 dagen

Om zaailingen in de grond te planten zou moeten zijn wanneer de temperatuur 's nachts niet meer onder de + 10 ° C komt. Bepaalde variëteiten, waaronder Lazyayka, tussen struiken voldoende 20 cm. Determinantie - deze angstaanjagende term betekent een korte gestalte. Zorgvuldig overgeplant om de fijne wortels van jonge planten niet te beschadigen.

zorg

 • Zorg dat de plant voldoende water geeft. Zoals alle tomaten, moet het water Lui rooten. Periodiek wieden en het losmaken van de grond, zal de opbrengst verhogen.
 • De plant heeft mest nodig. Tijdens het groeiseizoen worden 3-4 supplementen geproduceerd, afwisselend organische meststoffen met minerale meststoffen.
 • De eigenaardigheid van de variëteit is dat alles stiefkinderen onder de eerste borstel moeten zorgvuldig worden bijgesneden.
Om een ​​goede oogst te krijgen, moeten tomatenstruiken Lazyayka zeker een stiefkind zijn
 • Omdat de vruchten erg groot zijn, nodig om de plant te binden. Zelfs zeer sterke takken zullen breken zonder kousenband.

Ziektepreventie

Tomaten van dit ras zijn ziekteresistent, in het open veld geen last hebben van schimmelziekten en rot, als je de bedden niet vult. Bij het kweken van kas of serre, wordt het planten regelmatig gelucht.

Planten worden geplant in die gebieden waar hun familie in de familie (aardappelen, paprika's, aubergines) groeide. Verschillende solanaceae hebben dezelfde vijanden, ziekten, bovendien planten vergelijkbare planten op één plek, verarmt de bodem. In dit geval hoeft men niet te wachten op een goede oogst.

Planten zijn resistent tegen ziekten, maar voor hun preventie is het noodzakelijk om fungiciden te spuiten

Tomatenzaad voor het volgende jaar

Omdat de Lazy-variëteit een hybride is, planten materiaal van hen is onmogelijk. Als je het op je perceel wilt planten, koop dan zaden.

Grote mooie vruchten Lui met de juiste zorg zullen het voorwerp zijn van brandende afgunst van de buren en uw trots. Uitstekende smaak, goed behoud van fruit, gemakkelijk te telen. Dit alles draagt ​​bij aan de populariteit van de variëteit, voor bewoners van koude streken is het gewoon een uitkomst.

Pin
Send
Share
Send
Send