Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van vroege rijpe variëteiten van tomatenlandman

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel beginnende tuiniers stellen een vraag, hoe tomatenzaden te vinden om een ​​goede oogst te krijgen. Tomato Countryman wordt als een van de weinige groenten beschouwd die volledig geschikt zijn voor onervaren professionals die geen goede kassen of vrije tijd hebben om voldoende aandacht te besteden aan cultuur. De beschrijving en kenmerken van deze variëteit worden hieronder weergegeven.

Beschrijving en kenmerken van Tomato Countryman

De variëteit is bepalend, niet standaard, perfect geschikt voor de regio's Siberië en Centraal-Rusland. Het eerste gewas wordt geoogst na ongeveer drie maanden vanaf de dag dat de spruiten verschijnen..

Vroege variëteit van tomaat Countryman

De vroeg volwassen wordende cultuur wordt vertegenwoordigd door een kleine maar sterke struik die een hoogte van zeventig centimeter bereikt. Elke borstel vormt twaalf tot vijftien vruchten van rode kleur waarvan de vormen een beetje verlengd zijn, herinneren aan pruimen. Het gemiddelde gewicht van een tomaat is ongeveer zeventig gram. De opbrengst bij verbouwen in een kas bedraagt ​​tien kilogram per vierkante meter, en in omstandigheden van onbeschermde grond daalt dit cijfer tot vijf tot acht kilogram.

Tomaten smaken zoet, sappig, hebben een aangename frisheid van de pulp. Gebruik ze vers, toegevoegd aan salades en snacks, toegestaan ​​om sappen en sauzen te maken. Bovendien is de variëteit erg handig in hele conserven.

Fokkerijgeschiedenis en groeigebied

De cultuur is door de oorsprong verplicht voor deskundigen van selectiewerken uit Siberië. dienovereenkomstig voor het kweken wordt het juist aanbevolen in gebieden met ongunstige klimatologische omstandigheden, hoewel de plant in elk gebied kan worden verbouwd.

Sterke en zwakke punten

Fruits van tomaat Countryman heeft een rijk aroma en een uitstekende smaak

De volgende tekenen kunnen worden toegeschreven aan positieve eigenschappen:

  • stabiele opbrengsten niet alleen in kasomstandigheden, maar ook in open bedden;
  • excellent smakelijkheid rijp fruit;
  • gebruik van voor behoud als geheel;
  • vroeg rijpheid;
  • stabiliteit de belangrijkste ziekten en schadelijke parasieten die inherent zijn aan tomatensoorten;
  • minimum zorg;
  • het goede kwaliteit behouden en transporteerbaarheid.
Er zijn praktisch geen negatieve momenten, naast het feit dat het bij het telen van een gewas noodzakelijk is om het irrigatieregime strikt te handhaven en de bodemsamenstelling correct te selecteren.

Zaden planten

Eerst moet plantmateriaal worden gecontroleerd op kieming. Om dit te doen, giet een paar eetlepels zout in een glas water, doe de zaden in de voorbereide oplossing. Zaad op het oppervlak van de zaden moet worden geselecteerd en verwijderd, omdat ze niet geschikt zijn om te planten.

Controle van zaden van een tomaat Countryman op kieming (scarificatie) in zoutoplossing

Zaaien van zaailingen kan het best gebeuren eind maart - begin april. Zaden worden gedrenkt in een zwak geconcentreerde mangaanoplossing of aloë-sap, vervolgens gewassen met stromend water, behandeld met een groeistimulerend product dat is gekocht in een gespecialiseerde winkel.

De bodemsamenstelling voor het kweken van zaailingen moet worden ontsmet van bacteriën erin, gecalcineerd in de oven.

Zaden worden geplant in een container, begraven door anderhalve centimeter, besproeid met warm water. De capaciteit moet worden afgedekt met plasticfolie of een stuk glas en in warmte worden geplaatst. Temperatuurbereik moet vijfentwintig graden van warmte zijn. Wanneer de eerste scheuten verschijnen, moet de film (glas) worden verwijderd.

Ophalen zaailingen presteren na spruiten vormen twee tot drie bladeren. Voor de gehele periode van het kweken van zaailingen worden twee supplementen uitgevoerd, waarvoor kalium-, fosfor- en stikstofverbindingen worden gebruikt.

De herbeplantingsperiode mag niet langer zijn dan zestig tot vijfenzestig dagen. Anders zullen tomatenstruiken in het open veld achterblijven bij de ontwikkeling en de vorming van fruit.

Transplantatie van zaailingen in de volle grond

Na ongeveer een paar maanden zijn de zaailingen volledig klaar om naar onbeschermde grond te gaan. De grond in de bedden moet vruchtbaar en licht zijn. Het is het beste als de voorlopers van tomatencultuur bonenvariëteiten, komkommers of kool zijn. Ongeveer een paar weken voor het verplanten, moeten de zaailingen beginnen te harden, waardoor het gedurende enkele uren in de open lucht komt, waardoor de tijd geleidelijk toeneemt.

Het planten van zaailingen in volle grond gebeurt eind mei, begin juni

De landing wordt uitgevoerd volgens het schema "zestig tot zeventig" centimeter.

Groeiende omstandigheden

Water geven gebeurt alleen met warm water onder de wortels. Van tijd tot tijd, na het water geven, moet men het oppervlak van de grond losmaken, zonder te vergeten onkruid te verwijderen.

Bovendien meststofsamenstellingen zijn vereist. In het stadium van actieve vegetatie van de plant moeten stikstofhoudende componenten in de grond worden geïntroduceerd. Na het verschijnen van bloeiwijzen en eierstokken worden fosforbevattende en kaliumpreparaten gebruikt. De frequentie van aanbrengen is eenmaal per twee tot drie weken.

Beschikt over vruchtbare variëteiten

Cultuur onderscheidt zich door zijn uithoudingsvermogen aan klimatologische omstandigheden, het kan in elke regio van het land worden gekweekt, wat een stabiele opbrengst oplevert. Deskundigen beweren dat de plant hoeft geen stopverf te zijn en gebruikt rekwisieten helemaal niet. Geef de plant water als de zon ondergaat.

Rijpen van tomaten Countryman vindt plaats 95-100 dagen na het planten van zaad

Vroege variëteit, begint in het midden van de zomer vruchten af ​​te werpen. Elke struik geeft maximaal vijftien groenten.

Aangenomen wordt dat de plant niet alleen kan worden gekweekt door de zaailingmethode, maar ook door het eenvoudig in de grond zaaien van zaden.

Ziekte en preventie

Tomaat variëteit Het wordt gekenmerkt door een goede weerstand tegen bijna alle bekende tomatenziekten en schadelijke parasieten. En dit is een ander pluspunt voor het feit dat een dergelijke cultuur op zijn site moet worden geplant. Maar het is niet overbodig als u preventieve maatregelen neemt door de planten van tevoren met speciale voorbereidingen te behandelen.

conclusie

Vers gekweekte tomaten Countryman

Fruit van een landgenoot van tomatenkwaliteit wordt perfect bewaard en over behoorlijke afstanden vervoerd. Deze plant, veel tuiniers, adviseerde zelfs om te groeien in industriële hoeveelheden. In de voorbereidingen getroffen voor het winterseizoen, kunnen tomaten niet alleen hun positieve eigenschappen behouden, maar zelfs sommige versterken. Kortom, de variëteit is echt geschikt voor het kweken van elke beginnende zomervolger.

Pin
Send
Share
Send
Send