Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerken van de variëteit van tomaathali ghali

Pin
Send
Share
Send
Send


Iedereen die een tomaat vroeg wil oogsten, er is een hybride van tomaten onder de ongebruikelijke naam Hali-Ghali. Deze vroege rijpe variëteit veroorzaakt niet veel problemen bij de teelt van de plant. De tomaat is ontwikkeld door Siberische fokkers, en in 2003 was het een licentie als hybride. Hali-gali werd aanbevolen voor het kweken in kassen en in onbeschermde grond. Heeft momenteel een welverdiende reputatie bij tuinders en tuiniers. Beschrijving en kenmerken van het ras worden in deze review gepresenteerd.

Beschrijving en kenmerken van tomaten Hali-Ghali

Een hybride van vroege rijping, van het verschijnen van de eerste scheuten tot het moment waarop rijpe vruchten worden verkregen, gaat 80-100 dagen voorbij. Het heeft vergelijkbare F-1 hybriden. De plant is een bepalende variëteit met een stengelstruik.

Tomaat Hali Ghali heeft een onderscheidend kenmerk - een kleine tuit in het onderste gedeelte van de foetus

Het wordt aanbevolen om een ​​verscheidenheid aan Hali-Ghali in het open veld te laten groeien, maar veel tuinders worden in kassen geplant: daar rijpt de tomaat sneller met 10-15 dagen. De struik heeft verzadigde lichtgroene bladeren en de hoogte bedraagt ​​90 cm.

De bloeiwijzen van deze variëteit hebben, net als andere tomaten, geen nectar. In dit opzicht moet bestuiving in kassen soms handmatig worden uitgevoerd of op verschillende manieren worden toegepast om bijen aan te trekken. Tomaat Hali-gali is meer geschikt voor de teelt in de zuidelijke regio's en in de noordelijke Kaukasus. In Centraal-Rusland, in de Oeral en Siberië, is het aan te bevelen om ze te laten groeien onder een filmopvang.

Sterke en zwakke punten

Aandacht voor de voordelen van de hybride, moet worden opgemerkt:

 • Duurzaamheid van ontwikkeling planten wanneer de weersomstandigheden veranderen;
 • kans laat dit gewas op het balkon groeien, vanwege de kleine groei;
 • uithoudingsvermogen onvoldoende vocht;
 • Vroege oogst vruchten;
 • groot suiker percentage in de vruchten.
Het verzamelde fruit van tomaat Khali Ghali kan lange tijd worden opgeslagen en wordt goed verdragen tijdens het transport.

Het ras heeft geen hoge opbrengsten. en heeft extra voedingen nodig. Dit beëindigt misschien al zijn gebreken.

Zaden planten en zaailingen kweken

 • Aangezien de variëteit Hali-Ghali hybride is, allereerst moeten zaden in de winkel kopen (het is onmogelijk om ze zelf te monteren). Dan kopen we het voedingsmengsel in de winkel klaar of mixen we de noodzakelijke componenten alleen.
Zaden van tomaat Khali Gali f1
 • Containers voorbereiden op zaailingen, giet eerst de drainage naar de bodem in de vorm van geëxpandeerde klei, en dan gehydrateerde voorbereide voedingsstofmengeling. We maken inkepingen in de containers en planten de zaden (om ervoor te zorgen dat we 2 zaden per container in de bodem verdiepen).
 • Bedek de zaailingen met een film en plaats ze op de verlichte vensterbank. Bij het zaaien moeten zaailingen voldoen aan drie voorwaarden: de nodige warmte, licht en vochtigheid. In het begin moeten zaailingen bestand zijn tegen een temperatuur van 22-25 graden, en wanneer de film uit de zaailingendozen wordt gehaald wanneer er scheuten verschijnen, moet deze worden verlaagd tot 17-19 graden.
 • Gewoonlijk is in april het daglicht nog steeds klein, om de nodige verlichting voor zaailingen gedurende 12 uur te creëren, nodig om een ​​kunstmatig hoogtepunt te creëren. Tijdens de groei om ervoor te zorgen dat de aarde nat was, moeten de zaailingen worden gedrenkt.

Tomatenzaad voor zaailingen moet 50-60 dagen worden gezaaid voordat zaailingen in de grond worden geplant.

Voor de juiste ontwikkeling van planten is het noodzakelijk om de timing van het planten van zaden nauwkeurig te bepalen, anders duurt het bij een te lange blootstelling lang voordat tomaten wortel schieten.

Geschatte data van het planten van zaden per regio:

 • In de zuidelijke regio's van Rusland en Oekraïne - van 20 februari tot 15 maart;
 • In de centrale wijk - van 15 maart tot 1 april;
 • In de Oeral, Siberië - van 1 april tot 15 april.
Een week voor het verplanten, moet het worden getemperd.

Om u niet te vergissen, wanneer u zaailingen gaat verbouwen, moet u zich concentreren op de nachtvorst die mogelijk is in uw omgeving. Door 60 dagen vanaf deze datum terug te tellen, kunt u de tijd van het zaaien van zaden nauwkeurig bepalen. Als u van plan bent om in de kas te planten, kan het zaaien al 2-3 weken eerder worden gestart.

Zaailingen in de grond planten

Vruchtbare, goed verlichte gebieden, bij voorkeur met een zuidelijke helling, zijn voorbereid voor vroege rijpe variëteiten van Khali-Ghali-tomaten. Het is niet wenselijk om tomaten twee jaar achter elkaar op dezelfde plaats te planten. vanwege bodemziekten.

Goede voorlopers zijn peulvruchten, groene gewassen en wortelgroenten. Het is niet wenselijk om te planten na tomaten en aardappelen.

Mogelijk om verschillende soorten op één bergkam te planten. Het is noodzakelijk om zaailingen te planten als de vorst voorbij is, begin juni kunt u naar de kas gaan - 10-15 mei. Het is wenselijk om deel te nemen aan transplantaties op een bewolkte dag, of 's avonds, wanneer de hitte afneemt.

Op een vaste plaats worden zaailingen van tomaat Khali Gali geplant wanneer de grond opwarmt tot 15 ° С

Tegelijkertijd moeten onvolgroeide mensen worden geplant op een afstand van 40 cm van elkaar en kunnen 50 cm tussen rijen worden weerstaan. Om de stelen verticaal te plaatsen, en om de aarden pot in de grond te verdiepen, zonder het groeipunt te begraven. Na het planten de planten overvloedig water geven.

Tomaten telen

Tijdens de groei van de tomaat impliciet en zorg voor hen. Om dit te doen, moet u de planten regelmatig inspecteren en, indien nodig, het volgende nodig hebben:

 • schoffel. De eerste keer dat je dit moet doen is twee weken na het planten van de zaailingen, vervolgens 14-15 dagen later, nog eens 2-3 keer;
 • Maak de grond los rond het wortelstelsel. De aarde moet luchtig zijn;
 • water. Dit moet overvloedig worden gedaan, maar niet vaak;
 • knijpen. Om een ​​bosje tomaten te vormen op een, twee of drie scheuten en dan regelmatig axillaire bloeiwijzen te verwijderen. Het wordt ook aanbevolen om de onderste bladeren te verwijderen;
Bij het plukken moeten stiefkinderen kleine penechki achterlaten
 • Maak een voeding. Maak de eerste dressing 10-14 dagen na het planten. De tweede - na het begin van de bloei van de tweede bloemenborstel.

Bij het telen van tomaat, soms moet je de planten schudden voor betere bemesting. Deze procedure vindt plaats in de middag van 12 tot 15 uur, en dan worden de tomaten met stampers enigszins bewaterd met warm water: stuifmeel kleeft gemakkelijker aan de natte stamper.

Een kenmerk van het ras is dat de hybride F-1, een beetje vatbaar voor ziekten, en in deze zeldzame gevallen, je kunt doen zonder chemicaliën. Dit zal op zijn beurt de ecologische zuiverheid van de vrucht beïnvloeden.

Zoals reeds vermeld, vindt de rijping van het fruit na drie maanden plaats. De eerste bloeiwijze wordt gevormd vóór het zevende blad. De vruchten hebben een uniforme rode kleur met aan het uiteinde een spitse punt. Khali-Ghali tomatengewas is relatief klein, ongeveer 3 kg van een struik en tot 12 kg vanaf 1 m2  

Vanwege het feit dat Hali-Gali een vroege rijpe variëteit is, is dit genoeg om te genieten van de smaak van de eerste vruchten, gebruik ze in salades. Ook zijn deze tomaten goed voor het behoud van de winter in de vorm van verschillende vormstukken.

Pin
Send
Share
Send
Send