Over de boerderij

De voordelen en schade van zwarte bonen voor het menselijk lichaam

Pin
Send
Share
Send
Send


Beanplanten, die tegenwoordig bekend zijn bij de mens, tellen bijna negentig soorten. Zwarte bonen worden beschouwd als een unieke, maar weinig voorkomende peulvrucht. De nuttige en schadelijke eigenschappen verschillen enigszins van de bekende variëteiten, maar wat betreft voedingswaarde en medicinale eigenschappen wordt een dergelijke plant aanbevolen voor gebruik. Laten we deze peulvruchtvertegenwoordiger van naderbij bekijken, wat voordelen en nadelen zijn voor dergelijke bonen voor het menselijk lichaam.

Beschrijving en kenmerken van zwarte bonen

Aanvankelijk werd deze plant gekweekt door de Romeinen, Egyptenaren en Chinezen, maar meer dan tweehonderd jaar geleden viel het op ons grondgebied, na een lange reis van Zuid-Amerika door Frankrijk. Tegenwoordig blijven inwoners van Brazilië en Mexico het gebruiken als het belangrijkste ingrediënt van hun dieet. Maar als je erover nadenkt, dan past deze rol van zwarte bonen het best, omdat het als de meest voedzame variëteit wordt beschouwd.

In industriële hoeveelheden worden deze zwarte bonen gekweekt in de Verenigde Staten en China

Zowel de pods als hun inhoud zijn zwart geverfd. Op het eerste gezicht lijkt het misschien zelfs dat ze gewoon vies of besmet zijn door een of andere ziekte. De grootte van de korrels wordt beïnvloed door de teeltomstandigheden en een bepaalde variëteit. Er zijn er die de grootste zijn onder de peulvruchten.

Bean grain zijdezacht zwart, de structuur is dicht. Ze smaken licht zoet, geven een vleugje gerookt vlees, wat als een speciaal visitekaartje van deze plant wordt beschouwd. Bij het koken worden zwarte bonen prachtig gebruikt als een toevoeging aan vlees- en visgerechten, in soepen, geserveerd met gebakken of geroosterde groenten.

Nuttige eigenschappen

De plant onderscheidt zich door een recordcalorie-indicator, als we het vergelijken met de andere boonvariëteiten. Honderd gram product is goed voor 314 kcal, wat bijna zestig meer is dan de rode. De belangrijkste voedingsstoffen zijn eiwitten, vetten en koolhydraten. Daarnaast bevatten de bonen veel vezels en als u honderdduizenden gram product per dag wilt eten, kunt u de behoefte aan voedingsvezels vrij invullen.

Onderzoek naar de samenstelling van zwarte bonen heeft aangetoond dat dit het meest bruikbare product is van plantaardige oorsprong.

Het beïnvloedt de plant en het niveau van sporenelementen. De volledige lijst bestaat uit drieëntwintig items, waarvan de belangrijkste zijn:

 • zink;
 • ijzer;
 • magnesium;
 • kalium;
 • fosfor.

Sommige metalen behoren tot de zware groep en zijn daarom in staat om het lichaam te beschadigen het product voor gebruik wordt onderworpen aan een ernstige warmtebehandelingom alle giftige stoffen te verteren. Dit vermindert driemaal het caloriegehalte en het gehalte aan nuttige componenten.

Aanwezig in bonen en aminozuren, waarvan de rol in gezondheid en levensduur niet kan worden overschat. Ze helpen om weefsels bij te werken, stabiliteit in het metabolisme van eiwitten en koolhydraten te handhaven, de ontwikkeling van oncologie te belemmeren.

Zwarte bonen dragen bij aan de productie van boterzuur in de darm.

Nuttige componenten in bonen hebben invloed op het hele lichaam, niet beperkt tot bepaalde systemen:

 • kalium helpt tegen verschillende wallen, versterkt de bloedvaten, vermindert de belasting van het hart;
 • vrouwen zijn erg nuttige bonen die erin zitten vitaminegroep B Het wordt beschouwd als een bron voor schoonheid en jeugd. In combinatie met andere vitamines en minerale componenten lijken hun anti-aging eigenschappen vrij sterk - ze verbeteren de tonus, verwijderen toxines, geven een gezonde uitstraling aan de huid en nagels, normaliseren het zenuwstelsel;
 • bonen helpt bij het reinigen van het lichaam van slakkenophopingen, verwijdert cholesterol uit bloedvaten, lost nierstenen op;
 • betrokken bij bloedstolling;
 • bij regelmatig gebruik van het product hersenfunctie verbeterthet verouderingsproces vertragen.

Bonen worden beschouwd als een goede helper in de strijd tegen overgewicht en obesitas. Maar voordat het gebruik ervan nog steeds wordt aanbevolen om te overleggen met artsen.

Schade en contra-indicaties voor gebruik

Met al zijn positieve eigenschappen kan de plant ook een schadelijk effect hebben op het lichaam. Dergelijke bonen worden beschouwd als het meest calorierijke en zware product voor de spijsvertering, dus het mag niet worden geconsumeerd door darmkolieken, zweren, jicht en verhoogde maagzuurgraad. Een andere contra-indicatie is een allergeen effect op mensen met individuele intolerantie.

Om ervoor te zorgen dat het spijsverteringskanaal gemakkelijker bestand is tegen hoge vezelwaarden, is het raadzaam om veel vocht te drinken bij gebruik van dit product.

Gebruik in de traditionele geneeskunde

Om de bloedsuikerspiegel te verlagen, Het wordt aanbevolen om infusies en afkooksels gemaakt op basis van bonen sjerpen. Hoogwaardige eiwitten, die zo het lichaam binnendringen, zijn betrokken bij de constructie van insuline.

Black Bean Broth is goed voor diabetici

Bovendien Infusies zijn uitstekend voor ontstekingsremmende en antirheumatische geneesmiddelen. zijn diuretische verbindingen die druk in de bloedvaten kunnen verminderen en stenen in de blaas en de nieren oplossen.

Gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding

Vaak worden peulvruchten uitgesloten van de lijst met aanbevolen groenten terwijl ze borstvoeding geven, omdat ze koliek en een opgeblazen gevoel in de buik van de baby kunnen veroorzaken. Maar de bonen blijven een voedingsproduct worden dat zelfs de hoeveelheid moedermelk kan verhogen. En als deze groente correct in het voer wordt geïntroduceerd, kunt u de voeding van een vrouw aanzienlijk diversifiëren en haar melk verrijken met nuttige vitamineformuleringen.

Bovendien zal het zout in de bonen en gunstige sporenelementen helpen om het voortplantingssysteem van een zogende moeder te stabiliseren, zal een algemene versterking op het hele lichaam hebben.

Bonen recepten

Bereiding van infusies

 • bonen sjerp in een koffiemolen in poeder. 50 g ervan wordt uitgegoten in kokend water (400 ml), één nacht doorgegoten in een thermoskan. Neem de nodige twintig minuten voor de maaltijd voor een half glas;
 • gepoederde sjerp in de hoeveelheid van drie lepels giet koud water (1 liter), aandringen acht uur, gefilterd. Neem voor de maaltijd een glas.

bouillon

 • lepel een poeder van bonen sjerpen giet een glas kokend water, kook gedurende twintig minuten in een waterbad. De bouillon moet worden afgekoeld, worden uitgerekt en worden samengeknepen. Ontvangstleiding drie keer per dag, drie lepels;
 • een kilogram bonenstrip wordt gekookt in drie liter water, gefilterd. Het moet lange tijd op een lege maag worden gegeten, elk een glas.
Alvorens het afkooksel of de infusie te gebruiken, moet het worden geschud.

Dergelijke bonen kunnen op het perceel worden geteeld. Het wordt aanbevolen om de Kindi-variëteit te gebruiken, die wordt gekenmerkt door een zwarte tint en een zoete nasmaak. met de aanwezigheid van een beetje bitterheid. Om de bonen lang te bewaren, moet deze worden gedroogd, op vellen worden gelegd en in een droge ruimte met goede ventilatie worden geplaatst. Verdere opslag wordt uitgevoerd in blikken of stoffen zakken.

Bekijk de video: MONITORING DROSOPHILA SUZUKII BIOCONTROLE 2013 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send