Over de boerderij

Karakteristieken en beschrijving van tomatenras Gulliver

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaat "Gulliver" - een vroege rijpe determinant variëteit van tomaat, afhankelijk van zijn eigenschappen - voor serres en foliekassen. In de zuidelijke regio's van het land kan worden gekweekt in de bedden. Hoewel de tomaat recent is ontwikkeld door fokkers, is deze al populair bij tuinders voor hoge opbrengsten en pretentieloze zorg. De plant volgens de beschrijving heeft een lage struik tot 70 cm, went perfect aan extreme omstandigheden en heeft smakelijke, sappige vruchten.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Gulliver

De plant wordt aanbevolen om te vormen in 2 of 3 stelen. Door de ontwikkeling van de carpus worden de takken zwaar tijdens het rijpen van het fruit, dus ze moeten worden vastgebonden.

Fruitvorming vindt plaats op de 80e dag vanaf de dag dat de eerste scheuten verschijnen en de tomaten worden van juli tot oktober gekweekt. Met de juiste zorg van de bush kan worden verzameld tot 7 kg een tomaat

Tomaten in de struiken worden gevormd door borstels van 4-6 tomaten in elke bos.

De vruchten zijn rood met een dichte schil van 10-12 cm lang fruit Tomatenvariëteit "Gulliver" - een cilindrische vorm, met een afgeronde top, vlezig, groot formaat.

Gewicht kan bereiken van 130 tot 200 gram. Vruchten behouden hun vorm goed, breken niet, verdragen gemakkelijk transport. Fijn, sappig vlees heeft een aangename, zoetige smaak. De vruchten zijn geweldig voor de blanco in de vorm van tomatenpuree, lecho, sap en eenvoudige zouten.

De vruchten van Gulliver hebben een cilindrische vorm en hun gewicht is 130-200 gram

De voor- en nadelen van de variëteit

Sorteer "Gulliver" nog niet zo lang geleden, maar had al een reputatie bij tuinders en hij heeft natuurlijk zijn voordelen:

 • Het heeft hoge opbrengst, van individuele struiken tot 7 kg;
 • Minimale zorg. De tomaat is pretentieloos tijdens de groei, niet vatbaar voor ziekte, dus hoeft deze niet verder te worden verwerkt;
 • Fruit is uitstekend geschikt voor salades, sap, saus en tegelijkertijd geschikt voor het bewaren van hele vruchten;
 • Vanwege de vroege rijping kan de plant bacterievuur door bacterievuur vermijden.

De nadelen zijn onder meer het feit dat vereist een constante ribbel van vruchtdragende takken en zwakke bestuiving in kassen bij slecht weer.

De grond en de vereisten voor het planten van zaden

Bij het planten van zaden kopen tuinders gewoonlijk kant-en-klare grond voor tomaten in winkels. Maar om verschillende redenen wordt het niet altijd op deze manier gedaan: iemand vertrouwt het gekochte mengsel niet in de winkel, iemand woont ver van de winkels.

Voor het planten van zaadvariëteiten voor zaailingen, kunt u kant en klare grond gebruiken

Bij zelfbereiding van het voedingsmengsel moet u aan bepaalde eisen voldoen. Het is wenselijk om de grond te bereiden vanaf de herfst. Om dit te doen, bereidt u de ingrediënten, mengt u ze en verlaat u de grond op een koude plaats. De grond bevriezen, desinfecteren we daarmee. Voor desinfectie kunt u ook kokend water stomen of gieten.

Het is onmogelijk om de grond te braden voor het planten van zaden in de oven, waardoor alle levengevende flora erin verdwijnt.

Voor het planten van zaden moet de grond zijn:

 • bros;
 • vruchtbaar. Het moet de optimale hoeveelheid organische stoffen en mineralen bevatten;
 • Met een neutrale zuurgraad en levende microflora;

Er zijn veel recepten voor bodemsamenstelling voor het planten van zaden, hier zijn er een paar:

 1. Eén deel van de aarde wordt gemengd met dezelfde hoeveelheid humus, graszodengrond en meng alles. Vervolgens lossen we in 10 liter water 10 gram ureum, 30 gram superfosfaat en 25 gram kaliumsulfaat op en gieten de voorbereide aarde op vocht.
 2. Twee delen van het grasland worden gemengd met een deel van de humus en voegen daar een deel van het rivierzand toe. Voeg vervolgens een halve liter houtas toe aan deze samenstelling en meng alles door water te geven met water tot een vochtgehalte.

Zaden planten en kenmerken van groeiende zaailingen

Tomatenzaad Gulliver

Vanwege het feit dat het cijfer vroege rijpingZaden moeten 80-90 dagen vóór het begin van de rijping worden gezaaid. Om zaailingen sneller te laten groeien, moet je de zaden laten uitkomen. Leg ze op een vochtige doek, vervolgens in een plastic zak en plaats ze op een warme plaats op de batterij, waarbij u periodiek de vochtigheid controleert.

Zaden tonen spruiten meestal gedurende 4-5 dagen. Nadat je het voedingsmengsel en de zaden hebt voorbereid, moet je direct beginnen met planten. Giet hiervoor een plastic bakafvoer in de vorm van geëxpandeerde klei, dan de grond en giet het in.

We zaaien zaden in elke container twee elk voor garantie. Tegelijkertijd, voor het gemak, pre-make uitsparingen. We bedekken een film en leggen ons bloot op de vensterbank, op de verlichte plaats. Zodra de zaailingen verschijnen, moet de film worden verwijderd.

Bij het kweken van zaailingen, is het belangrijk om drie voorwaarden te observeren: bodemvocht, temperatuur (eerste 23-24 graden, dan 17-19 graden) en verlichting gedurende 12 uur.

Zaailingen in de grond planten

De variëteit "Gulliver" is vroeg rijp en is vooral bedoeld voor voor planten in kassenDaarom zullen we hier verder op ingaan. Het is beter om de grond in de kas te vernieuwen en deze vervolgens te bewerken met kopersulfaat (30 gram per emmer water). Ventileer de kas en graaf de kam op met humus.

Het planten van Gulliver's zaailingen moet worden uitgevoerd in de kas.

Verse mest kan in de lente niet aan de grond worden toegevoegd, omdat alle voedingskracht naar de top gaat. Kan in een onverwarmde kas worden geplant 15-20 meiwanneer de temperatuur daar ongeveer 25 graden zal zijn.

Zaailingen voor het planten nodig hebben harden. Om dit te doen, neem het 4-5 dagen in de lucht, geleidelijk aan het verhogen van de tijd.

De beste tijd voor zaailingen is een periode van anderhalve maand, omdat gedurende deze tijd het wortelsysteem zich goed kan vormen. Gaten doen het traditionele patroon 45 × 50 cm. Bij het planten, is het belangrijk om het groeipunt in de grond (ongeveer 15 cm) niet te verdiepen. Na de transplantatie moeten de planten overvloedig worden gedrenkt, maar niet te vochtig.

zorg

Om een ​​goede oogst tomaten te krijgen, moet je in dit geval voldoen aan bepaalde landbouwtechnieken. Hiermee wordt bedoeld:

 • het aanaarden. Schud de eerste keer dat je het nodig hebt op de 10e dag na het planten, doe het dan om de twee weken;
 • losmaken. Houd het wortelsysteem voortdurend in het oog, zodat de grond eromheen altijd los zit;
 • pasynkovanie. Verwijder regelmatig de axillaire bloeiwijzen, na het vormen van een struik op een, twee of drie takken;
 • watering. Het is noodzakelijk om water te geven als de grond droogt, 's avonds en met warm water (verwarmd in een vat).
Watergift wordt gedaan als de grond uitdroogt - 's avonds en met warm water.
Minerale elementen werken effectief in op plantengroei.

De eerste keer dat je fosfor bevrucht in 2-3 weken na het verplanten. De tweede keer ammoniumnitraat - tijdens de vorming van de vrucht.

Ziekten en preventie van tomaten

In kassen, wanneer tomaten worden gekweekt, zijn vooral gevaarlijk rupsen knarsende schep. Ze kunnen handmatig worden verzameld, of als verwerkte infusie alsem. Er gebeuren ook veel problemen van de witte vlieg. De larven kleven aan de onderkant van het blad.

Gebruik het medicijn om het te bestrijden: 10 ml van het medicijn Phosbecid in 10 liter water. Andere ziekten, zoals phytophthora en bruine vlek. Ze moeten ook op tijd vechten met bepaalde composities.

Het kweken van een gewas is geen gemakkelijke taak voor een tuinman. Het belangrijkste is om de noodzakelijke voorwaarden voor plantengroei te observeren en de patronen van hun ontwikkeling te begrijpen. Maar de tijd zal komen, en je zult zeker een overvloedige oogst hebben.

Bekijk de video: Cartiez Over Ronnie Flex, Franse Karakteristieken en Perfectionisme (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send