Over de boerderij

Een gedetailleerde beschrijving en karakteristiek van het volledige tomatenras

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke tuinman droomt van een variëteit dat verdraagt ​​droogte en vorst, en geeft tegelijkertijd hoge opbrengsten. Het is deze variëteit die het tomatenras Klebosolny is, waarvan de beschrijving en kenmerken in dit overzicht worden gegeven.

Beschrijving en kenmerken van tomatenras Klebosolny

Deze variëteit is gefokt door Siberia-fokkers. Hij overleeft perfect in alle weersomstandigheden. Behoort tot variëteiten van gemiddelde veroudering. Verouderingstijd 115-120 dagen. De struik in de hoogte groeit tot 1 meter in een open terrein. In de kas bereikt de hoogte van de struik 2,5 - 3 meter.

Middenseizoen tomatenras Kholosolny

Heesters breed, uitgestrekt. De vruchten zijn groot, rond van vorm, groeien met borstels. Het vruchtgewicht varieert van 550 tot 900 gram. De kleur van de vrucht van lichtroze aan het begin van rijping tot fel rood in de volwassen fase. De pulp is dicht, sappig, met een kleine hoeveelheid zaden, de smaak is rijk en zoet. Gebruikt rauw in salades en voor verwerking tot sap.

Sterke en zwakke punten

De voordelen van deze variëteit zijn:

 • weerstand tegen verlaging van de temperatuur;
 • hoog percentage ontkiemen van zaden;
 • het goede produktiviteit;
 • stabiel vruchtlichamen;
 • stabiliteit tegen ziekten;
 • verlichten in de zorg;
 • excellent smakelijkheid;
 • large de maat;
 • groeimoment in open bedden en kassen;
 • het goede transporteerbaarheid;
 • groot verkoopbare conditie;
 • duur winkel;
 • small draagtijd.
Tomaten uit Khlebosolny onderscheiden zich door hun hoge vruchtgewicht en exquise smaak.

De nadelen van deze klasse zijn onder meer:

 • uitgestrekte struik, vereist ondersteuning en koppelverkoop;
 • motbal in het algemeen is het niet mogelijk vanwege de grote omvang van het fruit.

Zaadvoorbereiding en planten

Voordat je zaden plant, moet je eerst voorbereiden:

 1. Met zoutoplossing selecteer geschikt voor het planten van zaden. Dompel de zaden gedurende 10 minuten in de zoutoplossing. Splashzaden worden weggegooid. Beneden op de bodem, afspoelen onder stromend water;
 2. Om ziekten te voorkomen zaden ontsmetten 1% oplossing van mangaan;
 3. We verwerken groeistimulans;
 4. Zaden verpakken met een servet en zet het 24 uur in de koelkast (geblust);
 5. We warmen 5 uur op bij een temperatuur van 20 graden.
Voor het planten van de zaden van tomaten kousenharding verhard

Voor het zaaien van zaden is het noodzakelijk om de grond voor te bereiden:

 1. Mengen tuingrond, rivierzand, turf in gelijke verhoudingen;
 2. Zuurgraad normaliseren voeg 200 gram as toe;
 3. Wij brengen verpulverde koningskaars;
 4. gieten klaar bodem sterke oplossing van mangaan.

We vullen de voorbereide grond in houten kisten, egaliseren deze en maken groeven met een diepte van 1 cm. Leg de zaden in de groeven op een afstand van 2 cm van elkaar. Bestrooi met aarde, giet voorzichtig en dek af met polyethyleen. We gaan naar de donkere kamer met een temperatuur van +25 graden.

Na 5 dagen, nadat de spruiten verschijnen, verwijderen we het polyethyleen en brengen de container met de zaailingen over naar een kamer met goede verlichting. De temperatuur in de kamer wordt verlaagd tot 14-15 graden. Water moet overvloedig zijn, maar niet frequent. Voor irrigatie is het beter om een ​​spray te gebruiken. Nadat er twee bladeren op de zaailingen zijn verschenen, moeten ze worden overgeplant in afzonderlijke potten van 1 liter.

Voor de juiste ontwikkeling van tomatenzaailingen na het verschijnen van twee bladeren, moet je spruiten duiken

Overgeplant moet uiterst voorzichtig zijn om het nog zwakke wortelsysteem niet te beschadigen. Dit zou gedaan moeten worden met een brok aarde op de voormalige plaats van groei.Elke twee weken moeten zaailingen worden bevrucht met een oplossing van as, verdund in de volgende verhoudingen:

 • as - 200 gram;
 • water - 10 liter.
Omdat tomaten goede verlichting wensen, is het nodig om extra verlichting te creëren met TL-verlichting.

Een week voor het planten moeten zaailingen hard worden. De eerste twee dagen in een kamer met zaailingen moeten een venster openen gedurende 2-3 uur. Na twee dagen kunt u op een lichte dag buiten containers met zaailingen uitnemen. Twee dagen voordat u in de volle grond plant, laat u de zaailingen een nacht in de open lucht.

10 - 14 dagen voor de ontscheping van tomatenzaailingen uit het dorp Khlebosolny in de open grond verharding moet beginnen

Zaailingen in de volle grond planten

In de volle grond zaailingen geplant in de laatste dagen van mei. Als het ras gepland is om in een kas te worden gekweekt, wordt de landing begin mei uitgevoerd. Dit ras geplant op een afstand van 30-40 cm van elkaar. In het langwerpige gat verspreid plantgoed onder de helling en bestrooid met aarde.

Voor het zaaien van tomatenzaailingen tot 's morgens vroeg of' s avonds

Deze manier van planten bevordert de ontwikkeling van een krachtig wortelstelsel. Jonge boompjes worden gedrenkt uit een gieter en mulch met zaagsel of humus. De volgende watergift moet worden gedaan als de grond droogt. Na het water geven, is het noodzakelijk om los te maken zodat er zich geen korst vormt op het oppervlak.

In het proces van groei van de struik is het noodzakelijk om regelmatig te wieden.

Hilling wordt aanbevolen tijdens de bloei en het rijpen van fruit. Topdressing is wenselijk om anders te maken, in overeenstemming met het stadium van groei:

 • tijdens de bloei het is noodzakelijk om de wortelzone met as te bemesten;
 • in het stadium van vorming van de vrucht meng 1 gram soda en boorzuur met 1 liter water;
 • in het groeiproces kan worden bevrucht met een oplossing van gefermenteerde toorts.

De vorming van een struik is afhankelijk van de plaats van groei. Als een struik groeit in een open, goed verlichte tuin, wordt deze gevormd in twee stammen. Als de struik in een schaduwrijk gebied groeit, of als het wordt aanbevolen om het in kassen in een stengel te vormen. Dergelijke struiken hebben steun en kousenbanden nodig.

Bij het telen van tomaat, Khlebosolny in serres of serres, moeten struiken worden vastgebonden

Ziekten en plagen

Tuiniers geven de voorkeur aan deze variëteit voor hoge resistentie tegen Phytophthora. echter Broodvol ras kan worden aangetast door wortel en apicale rot. Om te voorkomen dat u moet wieden, muilt u strostruiken, desinfecteert u met mangaan. Bovendien kan dit ras worden aangetast door deze plagen:

 • bladluizen;
 • Coloradokever;
 • spint;
 • Hothouse whitefly.

Om bladluizen te bestrijden, kunt u een oplossing van huishoudelijke zeep gebruiken. De oplossing moet de bladeren wassen. Andere plagen kunnen worden bestreden door Fitosporin te spuiten. Sproeien in de vroege ochtend of avond.

Je kunt de struiken niet in zonnig of mistig weer spuiten. Dit veroorzaakt bladverbranding.

Oogsten en opslag

Het oogsten wordt uitgevoerd in 115-120 dagen na het planten. In de regel wordt maximaal 20 kilo tomaten uit één struik geoogst. Bij het leggen van tomaten voor langdurige opslag, moeten enkele kenmerken in overweging worden genomen:

 • beter oogsten in de middagop de vruchten zal tegen deze tijd geen dauw zijn;
 • bewaarplaats moet donker zijn;
 • opslagtemperatuur zou + 5-10 graden moeten zijn. vochtigheid - 82%;
 • tomaten zijn nodig uitzoeken om het fruit uit te stellen met tekenen van schade;
Vers geplukt tomatenras Kholosolny in dozen
 • tomaten gestapeld in houten of plastic dozendoor elke laag papier te verschuiven. In plaats van papier kunt u droog zaagsel gebruiken;
 • in elke doos zou moeten zijn niet meer dan drie lagen;
 • een keer per week controleer elke laagen gooi het verwende fruit weg.

Uit de vruchten van deze variëteit blijkt heerlijke sap, ketchup, pasta. Uitstekend aroma en een uitstekende smaak zijn onmisbaar bij de bereiding van salades en snacks.

Tomaten Broodjes zijn eenvoudig en zonder pretenties in de teelt. Zelfs nieuwelingen kunnen deze variëteit laten groeien. Met eenvoudige aanbevelingen is het niet moeilijk om een ​​hoog rendement te behalen.

Bekijk de video: Oog-aura, zoals een patiënt 'm ziet 2'46 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send