Over de boerderij

Volledige beschrijving en kenmerken van de variëteit van tomaat Alesha Popovich

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaten worden beschouwd als een van de meest pretentieloze gewassen die met succes op de bedden kunnen worden geteeld. Nadat hij zijn kracht in het cultiveren van dergelijke planten ten minste eenmaal heeft getest, is het zeldzaam voor een tuinman om de verleiding te weerstaan ​​om deze handeling niet te herhalen. Alleen cultuur of zijn hybride, hij zal meer zorgvuldig oppakken. Bovendien is er iets waaruit - tomaten totaal ongeveer drieduizend. Deze keer presenteren we onder uw aandacht de beschrijving en kenmerken van de variëteit van tomaat Alesha Popovich.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Alesha Popovich

Het wordt als een noviteit beschouwd, de kwaliteit van tomaten is gegarandeerd. De plant is bedoeld om niet alleen in kasomstandigheden te worden geteeld, maar ook op onbeschermde grond. De tweede optie is meer geschikt voor de zuidelijke regio's van het land.

Variatie verwijst naar het middenseizoen, in staat om tachtig dagen na het verplanten van zaailingen de eerste vruchten te produceren. Struiken zijn krachtig, lang, moeten worden geblokkeerd en vastgebonden aan ondersteuningsposten. De vruchten zijn rond, met een gewicht van driehonderd gram, roze kleur en uitstekende smaak.

Aanbevolen voor verse consumptie, gebruikt voor de bereiding van tomatenproducten en conserven.
Tomaatfruit Alesha Popovich

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste voordelen zijn de volgende functies:

  • ze zijn bestand tegen de belangrijkste ziekten die inherent zijn aan tomatenplanten - fusarium en tabakmozaïekvirus;
  • goede opbrengst waarbij je ongeveer vijftien kilo tomaten per vierkante meter land kunt krijgen;
  • lange vruchtperiode.

Maar er is ook een negatief aandeel:

  • de plant stelt hogere eisen aan zonlicht;
  • als het seizoen ongunstig is, zal de tomatenplant niet eens de helft van zijn vruchtcapaciteit vertonen;
  • snelle en intensieve reactie op een fout.
Het gewicht van tomatenrassen Alesha Popovich

Vereisten voor grond voor aanplant

Deze tomatenvariëteit wordt gekweekt door zaailingen, zaad wordt gekocht in de winkel, gedrenkt in mangaanoplossing voor preventieve doeleinden. De grond in de planttanks moet licht zijn. Het zou beter zijn als je het in de winkel koopt.

Het maximale rendement van planten wordt verkregen als ze worden gekweekt op zandige en leemachtige bedden waaraan voedingsstoffen worden toegevoegd.

Zaaien regels

Zaden worden eind mei geplant, zodat tegen de tijd dat de zaailingen naar de bedden gaan, de bodem de tijd heeft om goed op te warmen. De grond vóór het planten moet worden afgeworpen. Bereide zaden worden geplant in dozen en gepoederd met droge grondsamenstelling van anderhalve centimeter.

Tomatenzaad Alesha Popovich

De containers zijn bedekt met plastic folie en in een warme kamer geplaatst. Wanneer de eerste scheuten verschijnen, moeten ze naar de vensterbank worden verplaatst, zodat de planten worden verlicht door zonlicht.

Indien nodig moet een dosachivanie-lamp worden geplaatst.

Zaailingen worden bewaterd, maken de bovenste laag van de grond los, worden gevoed met complexe meststoffen. Na de vorming van het tweede blad wordt een houweel in afzonderlijke kommen uitgevoerd.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

Spruiten gaan na een paar maanden na ontkieming naar de grond. Tegen die tijd zouden ze alle echte bladeren moeten vormen die zich onder de eerste fruitcluster bevinden. Bodemsamenstelling wordt van tevoren voorbereid voor het planten van zaailingen, waarvoor mest, zand en kunstmeststoffen worden gemengd.

Zaailingen moeten worden geplant volgens het schema van "zestig-zeventig" centimeter om de vrije toegang tot elke plant mogelijk te maken. Om teveel gebladerte op de struiken te voorkomen, moeten ze in een - twee stelen worden gevormd. Een dergelijke maatregel zal tomaten voorzien van voldoende licht en lucht.

Lichte zaailingenlamp

Zorg na verplanten

Belangrijk: planten hebben verhoogde zorgvraag. Ze hebben licht, water en voedsel nodig. Anders zullen de struiken niet langer knoppen vormen.

Als je de zorgregels verwaarloost, zullen de tomatenstruiken vaak pijn doen, om kleine en onopvallende vruchten van slechte kwaliteit te vormen.

Het wordt aanbevolen om de toplaag op de bedden periodiek los te maken, podozuchivaya planten, dan - om te mulchen. Met deze maatregelen kunnen voedingsstoffen en lucht binnendringen in de wortels van de tomatenstruiken. Vergeet tegelijkertijd onkruid niet te verwijderen met deze evenementen.

Topdressing moet continu worden uitgevoerd, met behulp van humus, mest, meststofsamenstellingen die kalium en stikstof bevatten.

Aangezien de struiken tot twee meter kunnen groeien, moeten ze een stiefkind nemen om de vruchtzetting te verbeteren.

Als je besluit om tomaten in onbeschermde bedden te laten groeien, dan moeten ze eerst voor de nacht bedekt zijn met polyethyleen.

Watergift wordt regelmatig en matig uitgevoerd, zodat de bedden niet worden gevuld.

Tomatenstruik met vruchten

Ziekten en plagen: preventiemethoden

De belangrijkste gevaren die de tomaten te wachten staan ​​tijdens de groei:

  • aardappelziekte;
  • Coloradokever;
  • bladluizen;
  • wittevlieg.

Als preventieve maatregel moeten tomatenstruiken worden behandeld met speciale verbindingen om hen te beschermen tegen Phytophthora.

Periodiek moeten planten worden geïnspecteerd op de aanwezigheid van de coloradokever. De larven en eieren worden samen met de bladeren vernietigd, de plaag zelf wordt met de hand verzameld.

Van bladluizen en witte vlieg kunnen bedden worden behandeld met houtas of tabakstof.

Oogst- en opslagregels

Massale verzameling van rijp fruit vindt plaats in augustus - september. Tomaten in blik, verwerkt tot tomatenproducten, vers verbruikt. Als je ze in een donkere, warme kamer in de dozen legt, kun je nog steeds de tijd nemen om van deze heerlijke vruchten te smullen.

De smaakkwaliteiten van tomaten en de hoeveelheid oogst zijn volledig afhankelijk van de juiste verzorging en samenstelling van de grond.

De meeste tuinders gebruiken één truc - ze verwijderen gebladerte boven de ontwikkelde vruchten. Zo'n maatregel verbetert de verlichting, versnelt de rijping van tomaten.

Verscheidenheid Alesha Popovich wordt gekozen door tuinders die graag grote hybride tomaten kweken. Het kan worden gekweekt in vrijwel elke regio en voldoet aan alle vereisten voor zorg. Maar tegelijkertijd moet eraan worden herinnerd dat de opbrengsten onstabiel zijn van Alyosha Popovich en dat de teelt van deze variëteit een zekere mate van risico met zich meebrengt.

Pin
Send
Share
Send
Send