Over de boerderij

Correct planten en verzorgen van decoratieve bonen

Pin
Send
Share
Send
Send


Onlangs is de teelt van siersoorten bonen een zeer populaire bezigheid geworden. Als u uw perceel met hen wilt planten, is het de moeite waard om te weten voor welke klimkwaliteiten het gaat en wat ze onderhoud nodig hebben.

Wat is decoratieve bonen en het doel van zijn cultivatie

Bonen werden pas in de 15e eeuw naar Europese landen gebracht en aanvankelijk werden absoluut alle soorten als decoratief beschouwd, ze werden niet als voedsel gebruikt.

De variëteiten die in de moderne tijd werden gebruikt voor de decoratie van de tuin, onderscheiden zich door een dikke bloeiende dekking en een speciale, mooie bloei die kan worden gekleurd. Ze zijn van toepassing om een ​​groene haag of artistieke elementen te creëren.

Planten worden geteeld als eenjarige planten. Zaailingen groeien snel en vormen lange, vertakte wijnstokken. Er zijn ook spuitpatronen. In de herfst rijpen de peulen net als andere bonen op de takken. Hun kleuren zijn direct afhankelijk van de raseigenschappen.

De kleur van de decoratieve bonenpods is direct afhankelijk van de variëteit
De bonen zelf hebben een interessante kleur: roze, roodachtig, gespikkeld paars en andere worden onderscheiden.

Is het mogelijk om decoratieve bonen te eten?

Ondanks de naam, deze representatieve peulvruchten kan worden gegeten. In Rusland wordt de plant het meest geteeld voor schoonheid, maar in veel andere landen worden de vruchten ervan gegeten, zoals in gewone, klassieke variëteiten.

Gerechten gemaakt van dergelijke bonen, verschillen niet in smaak. Ze zijn een bron van plantaardige eiwitten, vitamines en sporenelementen. Met een hoge energiewaarde wordt de boonkeuken als dieet beschouwd.

Gemakkelijk assimileerbaar boneneiwit is qua eigenschappen vergelijkbaar met een dier, zoals vlees of vis.

Decoratieve bonen zijn eetbaar, net als gewoon

De meest populaire rassen voor teelt in het open veld

Onder de verscheidenheid aan opties zijn soorten met felrode en paarse bloemen vooral populair onder de Russen.

violet

Dit is een van de meest gewaardeerde soorten onder de bewoners van de zomer. Uiteindelijk bereikt het 2,5 meter. Op het donkergroene blad zijn grote, zachtpaarse bloemen duidelijk zichtbaar.

Het gewas dat al 55 dagen na het verschijnen van scheuten rijpt, heeft dezelfde kleur.

violet
Hitteminnende variëteit. Als het goed wordt geplant en onderhouden, reageert het met een hoge opbrengst.

Draconische tongen

Draconische talen werden zo genoemd omdat interessante kleurenpods. Violette toon zachte dekking gecombineerd met een rijke gele kleur, die een duidelijk contrast vormen.

Het is opmerkelijk dat tijdens de warmtebehandeling de kleur verandert en gelijkmatig groen wordt.

Draconische tongen

Little Red Riding Hood

De bloemen van deze vroege variëteit zijn puur rood en in zaden bedekt deze schaduw alleen de flank en de rest is wit. De vruchten worden vooral goed gebruikt bij de bereiding van de Borsjt, omdat hun dichte textuur niet zacht wordt gekookt.

Little Red Riding Hood

Vuur waterval

De graad Fiery valt in staat om te bereiken 5 meter lang.

Rock Climber Pink

Rock Climber Pink bloeit van juni tot september. Kleine roze knoppen verzameld in een penseel bloei op dikke donkergroene wijnstokken bereiken tot 3 meter hoog.

Rock Climber Pink

Goede pasvorm

Het planten van bonen kan een zaailingmethode zijn, maar daar is geen speciale behoefte aan. Planten in open grond is gemaakt van half mei tot begin juni.

Zaden worden een dag in water geweekt en vervolgens op een diepte van 1 centimeter in de grond geplaatst. De methode bestaat uit het graven van gaten op een afstand van 40-45 cm, die zorgvuldig moet worden bewaterd. In hen vallen 2-3 zaad tegelijk.

Het oogsten van zaailingen in kasomstandigheden vindt plaats half april bij een temperatuur van 18 tot 22 graden boven nul. Elke sprout heeft een aparte pot nodig. Als het al te lang is en de overdracht naar de site nog niet is uitgevoerd, wordt de plant extra ondersteund.

Dit type tolereert geen transplantatie, omdat het kweken van zaailingen niet effectief is.

zorg

Hitte-liefhebbende landing nodig blijf van vorst weg. Bij koude temperaturen worden gewassen voorzichtig opgewarmd met een film of ander materiaal. Ze hebben ook nodig spud en stel richting in.

Een gunstige situatie is de aanwezigheid van licht, vruchtbaar land, met voldoende vocht en licht. Bonen hebben goede bewatering nodig, vooral bij hitte. Het is wenselijk om het oppervlak bij de wortels te mulchen met zaagsel of stro: dit is hoe langer het vocht blijft.

Decoratieve bonen groeien goed op lichte vruchtbare grond

Alle organische meststoffen zijn geschikt voor dit gewas, met uitzondering van verse mest.

Toepassing in landschapsontwerp

Decoratieve bonen zijn een geweldige tool voor verticaal tuinieren gebruikt in design. Het wordt gebruikt om te versieren heggen, hekken, priëlen. Plant gebruikt bij het maken van bogen, kleurrijke pergola's.

Een interessante oplossing is het creëren van tuinsamenstellingen, die de ruimte een schil geeft en gezelligheid toevoegt. Aanplantingen sieren de bedden met overvloedige bloemen in de zomer, hangende heldere peulen geven helderheid aan de herfstdagen.

Met een gebogen vorm worden de zaden aan beide zijden gezaaid aan de zijkanten van de structuur. De toppen van volwassen wijnstokken worden bij elkaar gehouden of stijgen nog hoger.

Boog van decoratieve bonen

Ziekten en plagen

Kwaadwillende insecten kunnen al in de zaden wonen, daarom moet voor het zaaien plantmateriaal worden geïnspecteerd op de aanwezigheid van een bonenkever.

Alleen gezonde monsters zijn geschikt voor gebruik, de rest moet worden vernietigd. Deze grijze wants wordt bepaald door de gevormde gaten, de larven.

Om de vrucht tegen besmetting te beschermen, wordt na het oogsten het deel dat bedoeld is voor reproductie in het volgende seizoen verwerkt metationom. Bewaar ze in strak gebonden zakken, op nul temperatuur.

Als de bladeren op een chaotische manier lichtbruine vlekken met een geelachtig groene streek hebben, geeft dit de aanwezigheid van bacteriose aan. De getroffen scheuten worden onmiddellijk verwijderd en de naburige worden verwerkt koperoxychloride. Na 10 dagen wordt de spuitprocedure herhaald. Deze ziekte is zichtbaar op de zaden in de vorm van dezelfde vlekken.

Er zijn veel manieren om het land te verbeteren. Curly beans, charmant en pretentieloos, perfect geschikt voor dit doel.

Bekijk de video: Repair a half grey JPEG photo Corrupted JPEG bit stream Invalid Marker (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send