Over de boerderij

Volledige beschrijving en kenmerken van de variëteit aan tomaat Linda

Pin
Send
Share
Send
Send


De tomaat van Linda is geweldig voor fans van 'luie' huisaanplantingen. Alleen op een vierkante meter bed kan tot tien struiken worden geplant. Deze variëteit wordt aanbevolen voor tuinders die niet op grote schaal tomaten telen en groenten liever op hun balkon verbouwen. Beschrijving van de kenmerken van de variëteit Linda u leest het artikel.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Linda

Het kenmerk dat inherent is aan deze vroegrijpe tomaat wordt beschouwd als een complete pretentieloosheid, een verbazingwekkende snelheid van vruchtvorming en de duur ervan. Gemiddeld rijpen de tomaten binnen drie maanden. De zaden zaaien in maart, de eerste oogst kan eind juni worden verkregen.

De plant is kort, dwerg, in hoogte niet meer dan dertig centimeter. De struik is compact, de stengel is dicht, het blad is niet erg veel. Linda's tomaat is bij velen bekend vanwege de strakheid van rood, dicht fruit, te onderscheiden door hun afgeronde vormen, goede weerstand tegen koud weer en onbeduidende temperatuurverschillen. Ontoereikende verlichting heeft geen effect op de kwaliteit van groenten, maar als er voldoende licht is, zal de eierstok op de struiken iets meer produceren.

Tomaat variëteit staat bekend om zijn resistentie tegen vele ziekten die inherent zijn aan solanaceous gewassen.
Tomatenzaad Linda

Wie er al in geslaagd is om deze variëteit te laten groeien, weet dat de struik letterlijk bezaaid is met kleine tomaten, waarvan het gemiddelde gewicht varieert van vijfentwintig tot vijfendertig gram. De plant draagt ​​lang fruit - tot eind september. Tomaten worden aanbevolen voor verse consumptie, inblikken, beitsen, bereiding van salades.

Cultuur kan met succes worden gekweekt in potten en balkondozen, het is niet bang voor onbeschermde bodemomstandigheden. De plant is erg populair onder tuinders van Oekraïne en Moldavië.

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste voordelen van tuinders omvatten de volgende kenmerken:

  • tomatenplant maakt geen speciale claims in de zorg;
  • Struiken zijn compact, handig voor de teelt in kleine ruimtes;
  • fruit is heerlijk, is een uitstekend ingrediënt voor een groot aantal gerechten;
  • weerstand tegen kou en kou;
  • minimale verzorging van zaailingen.
Negatieve momenten van de plant is dat niet.
Vruchten van tomaat Linda

Zaaien regels

Net als de meeste nachtschade geeft de cultuur de voorkeur aan neutrale, vruchtbare, gedraineerde grond. Zaadmateriaal vóór het planten wordt voorgeweekt in een oplossing van biostimulerend middel voor groei. Een dergelijke maatregel helpt de kieming aanzienlijk te vergroten. Daarna worden de zaden in een bord gelegd, bedekt met een vochtige doek.

Binnen drie dagen zouden ze kleine wortels moeten hebben. Daarna kun je landen. Het is eenvoudig gedaan - zaden worden aangelegd op het oppervlak van de grond en bestrooid met een centimeter aarde. Het interval tussen de zaden moet ongeveer drie centimeter zijn.

De containers zijn bedekt met plasticfolie en op een warme plaats geplaatst totdat de eerste scheuten verschijnen. Daarna mag de film worden verwijderd en worden de dozen naar de vensterbank verplaatst. 'S Nachts zou de temperatuur in de kamer zeventien graden Celsius moeten zijn, overdag - ongeveer vijfentwintig.

Tijdens de groeiperiode moeten zaailingen worden gevoed met minerale meststoffen. Na het plukken van de zaailingen worden ze ook met tussenpozen van eens in de twee tot drie weken gevoerd.

Zaaiende zaden voor zaailingen

Voer zonodig water uit met warm water. Overgeplante zaailingen naar een vaste plaats in mei, als het warm weer is.

Zaailingen moeten worden beschermd tegen tocht!

Vertrek na de landing

In de koele periode is het niet nodig om de struiken vaak water te geven, de gedroogde grond wordt hier als een signaal voor beschouwd. In de zomer volstaat zo'n procedure om met tussenpozen van twee tot drie dagen te presteren.

Zoals alle tomaten houdt Linda van warmte, daarom moet het aan de zuid- of oostkant liggen. Als de struiken zich naar boven beginnen te strekken en internodiën zich tussen de bladeren beginnen te vormen, is dit een teken dat de plant erg heet is.

Als je Linda op een glazen balkon kweekt en buiten heet is, moet je de temperatuur rond de planten regelen, die niet hoger mag zijn dan dertig graden. Om het te laten zakken, kunt u lichte gordijnen op de ramen hangen, zodat het raam op een kier staat. Sommige eigenaren dragen zelfs containers met struiken naar een kamer waar het een beetje koeler is.

Er is één ongemak: de bestuiving van planten zal het alleen moeten doen. Zodra de bloeiwijzen zich ontvouwen, moet de borstel 's ochtends voorzichtig worden geschud. In dit stadium is het toegestaan ​​om het medicijn Ovarium te gebruiken, wat helpt bij de vorming van fruit.

Handbestuiving

Linda's tomaat heeft geen pasynkovka nodig en je hoeft zijn takken niet aan de steunpalen te binden. Tijdens de bloeiperiode en na een paar weken kunnen planten worden gevoed met minerale meststofverbindingen die kalium, fosfor en stikstof bevatten. Houtas wordt ook voor hetzelfde doel gebruikt, waarbij één lepel wordt verdund met water in een hoeveelheid van 500 ml.

Als u besluit om een ​​gewas in open bedden te laten groeien, moeten de voorgangers courgettes, komkommers, wortelen, peterselie en dille zijn.

Ziekten en hun preventie

Hoewel de plant zich onderscheidt door zijn resistentie tegen ziekten, zijn preventieve maatregelen om ze te voorkomen niet overbodig.

Bovendien moet u de toestand van de grond nauwlettend in de gaten houden en niet opnieuw bevochtigen tijdens irrigatie. Overtollig vocht kan enkele tomatenziekten veroorzaken.

Als er tomatenstruiken in het appartement worden geplant, bedreigt de ziekte hen niet.

Linda's Tomatenstruik in een pot

Methoden voor het verkrijgen van zaden

Plantgoed voor het volgende jaar kan worden geselecteerd uit de grootste en rijpe vruchten. Zaden moeten van de pulp worden gescheiden en worden gedroogd. Maar het is veiliger om zaden te kopen in een speciaalzaak.

Ervaren tuiniers, Linda op het balkon laten groeien, pluk meteen rijpe tomaten, zodat andere groenten de kans krijgen om beter te groeien. Als de tomaten een zure smaak hebben, moeten ze op een vensterbank worden gelegd en binnen een paar dagen zal de smaakkwaliteit van het fruit aanzienlijk verbeteren.

Pin
Send
Share
Send
Send