Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van tomatenvariëteiten Altai meesterwerk

Pin
Send
Share
Send
Send


Tegenwoordig lopen de ogen weg van de diversiteit aan zaden. Elke tuinman wil een vorstbestendige en hoogrenderende variëteit aan tomaten kopen. Russische verzamelaars slaagden erin om het ras te brengen, dat volgens de beschrijving en kenmerken geschikt is voor de teelt in een ruw klimaat - dit is een Altai meesterwerk.

Beschrijving en kenmerken van het meesterwerk van tomaat Altai

Onbepaalde plant. De gemiddelde groeistandaard in een kas is maximaal 2 meter. rang middenseizoenNiet een hybride. Van het verschijnen van zaailingen tot technische rijping - 100-120 dagen.

Altai meesterwerk is niet kieskeurig over verzorging, de basisvereisten voor de variëteit zijn kousenband, pasynkovanie en de vorming van de struik. Kweek een plant in één stengel.

Het ras is bestand tegen ziekten en verdraagt ​​perfect veranderingen in de luchttemperatuur.

Omdat tomaten lang zijn, is hun raden aan te groeien in een kas, maar door weerstand tegen temperatuurveranderingen kan het in open bedden groeien.

Het gemiddelde gewicht van vruchten van een klasse - 400 gram

De eerste vruchten worden gevormd over 10 bladeren. Fruit rijpt groot, met een felle rode kleur, platte cirkelvorm. Gemiddeld gewicht is ongeveer 400 gram.

Fokkerijgeschiedenis en groeigebied

De Siberische soort werd gefokt voor de teelt in een ruw klimaat. In het staatregister wordt ras vermeld in 2007. Altai meesterwerk groeit goed in Siberië en in centraal Rusland.

Sterke en zwakke punten

Positieve kwaliteiten:

 • produktiviteit
 • smaakeigenschappen
 • Lange vruchtzetting
 • Goede transporteerbaarheid
 • Fruit is niet vatbaar voor barsten
 • rang resistent tegen vele ziekten

Negatieve kwaliteiten:

 • Niet geschikt voor conservering
 • Heeft ribbelst en pasynkovanii nodig

Zaden planten

Altai meesterwerk gegroeid zaailing manier.
Altai meesterwerk tomatenzaden

Voor het planten van zaden, is het noodzakelijk om een ​​pre-inzaaibehandeling uit te voeren. Zij is het bij de selectie en desinfectie zaadmateriaal.

De voorbereide zaden worden geplant in een vochtige, voedzame grond tot een diepte van 3 cm. Voor een snelle ontkieming van het zaad, moet u een microbad maken. Ontkieming zal beter zijn als u de zaadcontainer op een warme en lichte plaats zet.

Na het verschijnen van scheuten wordt de film verwijderd, wordt de container opnieuw gerangschikt naar een meer comfortabele plaats voor de plant en wordt water gegeven met warm, bezonken water.

In fase 2-3 van deze vellen, tomaten Duik in aparte potten. Om ervoor te zorgen dat de zaailingen niet uitrekken, vanwege een gebrek aan licht, moet u zorgen voor extra verlichting.

14 dagen voor de landing op een vaste plaats, een plant moet verhard worden. Met deze procedure kunnen jonge zaailingen zich beter aanpassen na transplantatie.

Transplantatie van zaailingen in de volle grond

Altai meesterwerk kan worden gekweekt zowel in open als in open veld.

Tomaten van dit ras kunnen zowel in de kas als in het open veld worden gekweekt

Om een ​​groot gewas te krijgen, moet je bij het kweken van tomaten in open veld 4 hoofdregels kennen:

 1. Tomaten zijn een thermofiele plant. Alvorens van boord te gaan, is het noodzakelijk om een ​​plaats te vinden en voor te bereiden. Perceel moet zijn zonnig en beschermd tegen tocht.
 2. Bodemvoorbereiding. Voor een goede groei worden tomaten geplant lichte en voedzame grond. Als de grond leem is, voeg dan zand toe.
 3. Gietende uitgaven twee keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden. Na elke bewatering wordt de grond rond de struik losgemaakt.
 4. De eerste voeding met complexe meststoffen vindt plaats vóór de vorming van de eierstokken.

In de volle grond worden jonge zaailingen geplant wanneer de luchttemperatuur constant zal blijven +15 graden. In eerste instantie zijn zaailingen bedekt met afdekmateriaal. Landingsschema - 50x40 cm.

Groeiende omstandigheden

De zorg voor het Altai-meesterwerk is hetzelfde als voor alle tomaten:

 • watering
 • Onkruid losmaken en verwijderen
 • Top dressing
 • Jarretellegordel
 • pasynkovanie
Watergift wordt uitsluitend uitgevoerd met warm water.
Water geven wordt uitgevoerd met warm water, omdat koud water de ontwikkeling van het wortelsysteem opschort.

Tomaat is schadelijk als ondervulling en overloop. Met een overmaat aan vocht kan wortelrot optreden en zal de plant afsterven. Bij een tekort treedt slechte vruchtvorming op. Tomaten worden uitsluitend onder de struik gedrenkt en proberen niet op de bladeren en stengel te vallen.

Losraken wordt uitgevoerd na elke watergift. Het is noodzakelijk dat de lucht de wortels bereikt en voorkomen dat aardkorst verschijnt. Onkruidverwijdering wordt uitgevoerd als ze zich voordoen. Onkruid draagt ​​een verscheidenheid aan ziekten met zich mee die leiden tot de dood van een tomatenstruik.

Tomaten eten geven elke 10 dagen minerale en organische meststoffen. Tomaten kunnen ziek worden door oververzadiging met stikstof, kalium en fosfor.

Omdat de plant onbepaald is, moet hij worden vastgebonden. Voor deze pasvorm: inzetten (2-2,5 meter), wandtapijten, kooien en doppen.

Ribbelband is nodig:

 • Om het makkelijker te maken om voor een tomatenstruik te zorgen: spuiten en sproeien
 • Om te voorkomen dat fruit op de grond wordt gestapeld, beschermt u ze tegen schade aan tomatenrot
Het verwijderen van stiefzonen is een verplichte procedure voor het meesterwerk van Altai

tijdig verwijdering van stepsons, helpt alle voedingsstoffen om te leiden naar de vorming van fruit. Deze procedure wordt uitgevoerd met de eerste ribbelst.

Pasynki kan niet helemaal aan de wortel worden verwijderd, het is noodzakelijk om een ​​stronk in 1 cm te laten. Pasynki moet absoluut worden verwijderd tot de eerste bloeiwijze.

Kenmerken van fruiting

Het Altai-meesterwerk is een hoogproductieve variëteit. Vruchtvorming vindt plaats op de 120e dag vanaf het verschijnen van de eerste scheuten.

Met vierkante meter, met de juiste zorg, kunt u verzamelen tot 10 kg fruit. Wanneer gekweekt in een broeikas, neemt de opbrengst met 2-3 kg toe. Productiviteit hangt af van de naleving van de zorgregels en de teeltmethode.

Tuintips

 1. Bij het zaaien van zaailingen is het plukken verplicht, omdat een verdikte planting de goede ontwikkeling van de plant voorkomt.
 2. Rassad heeft 14 uur licht nodig
 3. Om een ​​sterke stengel te vormen, wordt een waaier naast de jonge zaailingen geplaatst om een ​​kunstmatige wind te creëren.
 4. Het planten op een vaste plaats gebeurt in verwarmde grond. De mate van opwarming van de aarde wordt gecontroleerd door de aanwezigheid van bladeren op de berk. Als je bloeit, is de aarde warm genoeg
 5. Tomaten moeten worden geplant tot een diepte van 1/3 van de stengel
 6. Tuinbedden moeten worden gemout. Dankzij de mulch zal de grond zelfs op koude dagen warm zijn.
 7. Om de tomaten groot en gezond te maken, worden stiefkinderen en lagere bladeren verwijderd.
Het planten van zaailingen moet alleen in verwarmde grond worden uitgevoerd.

Ziekte en preventie

Het ras is resistent tegen vele ziekten, maar kan vatbaar zijn voor phytophtora en wortelrot. Het Altai-meesterwerk lijdt niet onder de aanval van insecten.

 • Phytophthora. Snelgroeiende schimmelziekte. Heeft invloed op fruit, bladeren en stengel.
 • Wortelrot. Het komt voor op een natte ondergrond. Ga door wortel nek rot, als gevolg daarvan droogt de plant op en sterft.

Preventie is om te voldoen aan:

 1. Gewasrotatie
 2. Water geven met warm water
 3. Landingspatroon
 4. Tijdig aankleden
 5. Verwijdering van beschadigde planten

Als je alle regels van zorg voor het Altai-meesterwerk volgt, vanaf het plein. meter, kunt u maximaal 10 kg smakelijke en grootroze tomaat verzamelen.

De variëteit wordt vers gebruikt en wordt ook gebruikt bij de bereiding van sap, adzhika en ketchup.

Pin
Send
Share
Send
Send