Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van tomatenrassen Blijkbaar onzichtbaar

Pin
Send
Share
Send
Send


De plant is nog niet zo lang geleden op de markt verschenen, maar is al populair bij veel tuinders. Als je van de snelle rijping van fruit en hun grote maten houdt, dan is de variëteit van de tomaat blijkbaar onzichtbaar - voor jou.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Blijkbaar onzichtbaar

De plant is bepalend, standaard. Volgens de beschrijving van de struikentomaat een hoogte van 90 centimeter niet overschrijden. Van het planten van zaailingen tot het begin van rijpende tomaten, er gaan niet meer dan honderd dagen voorbij.

Tomatenras volgens de kenmerken is bedoeld voor teelt in open grond, in kassen en zelfs op glazen balkons. De plant heeft een goede immuniteit tegen schimmelziekten.

Op kleine struiken groeien vrij grote vruchten, waarvan het gewicht varieert van 280 tot 330 gram. Rode en roze tomaten verschillen in afgeronde, enigszins afgeplatte vormen, zijn goed opgeslagen en dragen transport.

Vruchten van een soort verschillen in de ronde, enigszins afgeplatte vormen
Smaakt naar fruit is uitstekend.

Tomaten worden aanbevolen voor verse consumptie, geconserveerd, gebruikt voor het maken van sauzen en ketchups. Met goed georganiseerde zorg en gunstige omstandigheden kun je van elke struik komen van 4 tot 5 kilogram oogst.

Natuurlijke groeiregio en teeltfuncties in andere regio's

zijn oorsprong is te danken aan wetenschappers uit Siberië, die het in 2001 hebben geïntroduceerd in het rijksregister als een cultuur die kan worden geteeld in open grond en in broeikassen.

Sindsdien wordt de plant niet alleen geliefd bij de eigenaren van persoonlijke percelen, maar ook bij de stedelijke bevolking. De beste resultaten die tomatenplant produceert in de zuidelijke regio's van het land.

Voor de middelste band wordt het aanbevolen afdekmaterialen te gebruiken. In de noordelijke regio's van de teelt als mogelijk, maar zal een broeikas moeten uitrusten.

Om een ​​ras in Siberië te laten groeien, moet een kas worden uitgerust
Tuinders zorgen ervoor dat een tomaat in elke groeiomstandigheden zijn kwaliteiten niet verliest en de opbrengst niet vermindert.

Sterke en zwakke punten

De belangrijkste voordelen zijn de volgende functies:

  • lage groei en compacte grootte van de plant, waardoor deze zelfs op balkons kan groeien;
  • uitstekende opbrengst;
  • grote maten fruit;
  • vroege rijping;
  • het vermogen om ziekten te weerstaan.

Maar tegelijkertijd zijn er enkele negatieve aspecten verbonden aan de eigenaardigheden van het kweken van een cultuur:

  • een tomatenplant reageert scherp op voedingstekorten, heeft bemesting met meststoffen nodig;
  • plant maakt verhoogde verlichtingsvereisten;
  • snelle reactie op verstoorde irrigatie.

Zaaiende zaden voor zaailingen

Hierin verschilt de tomaat niet van andere soorten. Plantmateriaal moet worden voorbereid in februari - maart, ongeveer een paar maanden voordat zaailingen worden overgeplant naar vaste bedden.

Tomaatzaden blijkbaar onzichtbaar

Voorbereiding van de grondtank

Bodemsamenstelling kan het beste worden voorbereid van tuinland, zand en turf. Het is toegestaan ​​om wat as toe te voegen om de zuurgraad te normaliseren en de nodige minerale componenten toe te voegen. Alles zorgvuldig gemengd, u kunt de bodemcapaciteit voor zaaien vullen.

landing

Als de zaden die je hebt gekocht niet zijn voorbehandeld, kun je dat zelf doen, weken de zaden gedurende 15 minuten in een oplossing van mangaan. Bovendien worden de zaden aanbevolen om te worden behandeld met medicijnen die ze zullen redden van virussen en schimmels.

Na voltooiing van het verband moet het zaadje controleer op kieming. Nadat je het in het water hebt gestopt, is het na vijf minuten nodig om die zaden te verwijderen die zich aan de oppervlakte zullen bevinden.

Bij het planten moet de grond worden gemorst met mangaanoplossing, de groeven anderhalve centimeter diep maken. Het planten eindigt met een zwakke irrigatie, de containers zijn bedekt met plasticfolie en op een donkere plaats geplaatst. Ongeveer vijf dagen later, zodra de eerste scheuten verschijnen, moet de film worden verwijderd en moeten de dozen worden verplaatst naar de vensterbank.

Zaailingen op de vensterbank hebben voldoende zonlicht nodig

Om de zaailingen goed te laten ontwikkelen en niet te veel uit te rekken, heeft het comfortabele omstandigheden nodig. Het temperatuurregime in de kamer zou moeten zijn 20-23 graden hitte. Bovendien moet men tocht volledig elimineren, de grond niet opnieuw bevochtigen en voldoende verlichting organiseren.

Picks worden uitgevoerd na de vorm van de spruiten 2-3 bladeren.

Wanneer een spruit in een nieuwe houder wordt overgeplant, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de hoofdwortel niet voorover buigt.

Voor de gehele groeiperiode moeten zaailingen twee keer worden gevoed met complexe kunstmestsamenstellingen.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

Herplant de zaailingen naar een vaste plaats na de grond opwarmt tot 16 gradenzal 's nachts bevriezen.

De landing wordt volgens het schema uitgevoerd "30 tot 40" centimeterrijen worden gerangschikt met tussenpozen van zeventig. De wortels kunnen niet te diep worden ingegraven, omdat de struiken niet erg lang zijn.

Zaailingen moeten worden overgeplant naar een goed verlichte plek.

De bedden moeten worden geplaatst op een plek die goed verlicht is door zonlicht.

Zorg na verplanten

De eerste keer dat de struiken worden gevoerd 15 dagen na transplantatie. Op dit moment hebben planten echt stikstof nodig. In het stadium van de vorming van bloeiwijzen en eierstokken kunnen additieven die fosfor en kalium bevatten worden gebruikt. Na ontvangst van de eerste oogst, moeten tomaten extra worden gevoed.

Aan dergelijke zorg moet tijdig water worden toegevoegd met warm water, het losmaken van de grond, het verwijderen van onkruid.

Ziekten en hun preventie

Hoewel de tomatenplant een goede score heeft voor ziekteresistentie, kunnen de struiken worden aangetast door zwarte bacterievlekken en apicale rotting van tomaten.

Je kunt landing redden Fitolavinom en opgelost calciumnitraat. Tijdens deze periode moet het vochtgehalte in de grond worden verlaagd.

Van mot, bladwesp, mot en de coloradokever wordt aanbevolen om speciale preparaten te gebruiken - Bison, Prestige, Lepidocide.

Voor plaagorganismen is het nodig om de tomaat met Lepidocide te behandelen

Hoe zaden voor volgend jaar te krijgen

U kunt dit doen door te selecteren de grootste en rijpe groenten. Zaden worden gescheiden van de pulp, gewassen en gedroogd. De tweede optie is om plantmateriaal in de winkel te kopen.

Als je erover nadenkt, dan zijn het planten van variëteiten Blijkbaar Onzichtbaar en zorg voor hem praktisch niet verschillend van andere tomatenplanten. Maar de resultaten overtreffen alle verwachtingen. Als je de cultuur een beetje vrije tijd geeft, zal het je kunnen behagen met groot smakelijk fruit.

Bekijk de video: Kenmerken van slecht gezelschap, Sheikh Sulaymaan al-Ruhaylee (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send