Over de boerderij

Volledige beschrijving en karakteristieken van de variëteit aan tomaten Boni MM

Pin
Send
Share
Send
Send


Niemand betwist de mening dat het verkrijgen van een goede oogst van tomaten op hun perceel tot op zekere hoogte afhankelijk is van de juiste keuze van zaden. Een voorbeeld hiervan is het tomatenras Boni MM, waarvan u de beschrijving en kenmerken uit het artikel zult leren.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Boni MM

Variëteit verwijst naar de vroege volwassenheid. Vanaf de dag van planten tot het eerste fruit heeft de plant slechts twee en een halve maand nodig. Alle gevormde vruchten rijpen binnen twee weken. In koelere klimaten duurt deze periode iets langer. Maar de plant verkoudheid is niet verschrikkelijk, het kan niet alleen in de kas worden gekweekt, maar ook in onbeschermde grond. Veel tuiniers beweren dat ze succes hebben geboekt door een tomatenplant op een glazen balkon te laten groeien.

Bij het kweken van een ras in de noordelijke regio's, moet een zaailingmethode worden gebruikt om een ​​gewas te verkrijgen.

Tomaatstruiken in de hoogte zijn niet groter dan vijftig centimeter, hoeven niet te worden gebonden en pasynkovanii.

De bloeiwijzen zijn eenvoudig, het blad is klein, groen, de steel heeft een gemiddelde dikte. Vruchten verschillen in afgeronde vormen, wegen van veertig tot honderd gram, één struik brengt tot twee kilogram van een gewas. Zoete en zure tomaten worden gebruikt voor het inblikken, vers geconsumeerd. Het ras wordt aanbevolen voor teelt voor commerciële doeleinden, omdat de tomaten goed bewaard blijven tijdens langetermijntransport.

Kenmerken van Boni MM

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste voordelen van een tomatenplant omvatten een aantal kenmerken:

 • compactheid van de struik;
 • vroege rijping;
 • snelle terugkeer van rijp fruit;
 • universaliteit van het gebruik van tomaten;
 • niet nodig om vast te binden en stepson-tomatenplanten;
 • behoud van de presentatie tijdens het transport;
 • de aanwezigheid van immuniteit tegen late griep;
 • de vorming van borstels, zelfs bij slecht weer;
 • uitstekende ontkieming van zaadmateriaal.

Tegelijkertijd zijn er ook negatieve punten:

 • de cultuur van "grillig" wanneer gekweekt in kasomstandigheden, vereist meer aandacht;
 • tomaat kan alleen groeien op een goed voorbereide bodemsamenstelling.
Boney MM is geweldig voor salades

Zaaien regels

Voor de massale rijping van tomaten voor het begin van het zomerseizoen, moeten de zaden gezaaid worden met het begin van maart. Voor de noordelijke regio's van Rusland kan dit worden gedaan in het midden van de eerste maand van de lente, dan getransplanteerde zaailingen onder de film. In de zuidelijke regio's kan de plant worden gekweekt volgens de seedless-methode - zaden worden direct in de bedden gezaaid.

Zaden worden geplant in de voorbereide grond, dicht tot een diepte van één tot anderhalve centimeter, de containers worden bedekt met polyethyleen en op een warme plaats gezet. Bij het verschijnen van scheuten worden dozen op een vensterbank herschikt, de film wordt verwijderd.

Cultuur vereist een picking. Met deze procedure is het mogelijk om de vorming van extra wortels te stimuleren, waardoor de voeding van de hele plant wordt verhoogd. Voer een plukje uit nadat de zaailingen een echte bijsluiter vormen. Op dit punt wordt aanbevolen om de hoofdwortel te knijpen, zodat de zaailing zijtakken begint te vormen. Om de overlevingskans van zaailingen te verbeteren, kan het worden behandeld met een stimulerend middel.

Raspikirovat spruiten, let op licht, temperatuur, vochtigheid. Al deze factoren kunnen een negatieve invloed hebben op de verdere groei van de cultuur.
Tomaat plukken

Zorg na het planten

Versterkte en loofvormige zaailingen kunnen worden verplaatst naar een vaste plaats. De bedden moeten worden bewaterd met een interval van een paar dagen, eenmaal per week moet u meststofformuleringen maken. De samenstelling van de grond moet een matige zuurgraad hebben, vruchtbaar zijn, voortdurend worden losgemaakt.

Zaailingen worden in de regel verplaatst in een paar maanden na het verschijnen van scheuten. Maar je kunt het eerder doen. De belangrijkste voorwaarde - de leeftijd van spruiten moet minstens dertig dagen zijn. De landing wordt uitgevoerd volgens de "dertig bij veertig" centimeter.

Als het weer zelfs 's nachts warm is, kunnen de zaailingen onmiddellijk naar de open grond worden verplaatst. Het wordt aanbevolen om de bladen op het onderste deel van de stengel te knippen, zodat ze de grond niet raken. Dit kan de aanval van schadelijke parasieten of een aantal ziekten veroorzaken.

Het bodemoppervlak moet constant worden losgemaakt door podozhuvaya tomatenstruiken en het verwijderen van onkruid. Bij het telen van Boney MM in de kas, is het noodzakelijk om de optimale temperatuur binnenin te houden, om ventilatie te organiseren.

Het vochtgehalte moet altijd normaal zijn, omdat overmatige verdamping de planten kan beschadigen.
Tomaten kweken

Ziekte en preventie

Tomatenplanten kunnen bevlekt worden, beginnen te verdorren en drogen. De meeste redenen hiervoor verbergen zich in de schendingen van zorg, slechte bodem samenstelling, overtollig vocht of extra bemesting.

Zelfs de tomaat van Boney MM kan, gezien zijn sterke immuunsysteem, ziek worden. De meest waarschijnlijke oorzaak van infectie wordt beschouwd als grond en planten gekweekt in aangrenzende bedden.

Schadelijke parasieten kunnen aanzienlijke schade aan planten en groenten veroorzaken. Meestal worden de struiken gestoord door vlinders, naaktslakken, spint, medvedka, rupsen. Om te voorkomen dat ze de planten bereiken, is het noodzakelijk om een ​​preventieve behandeling uit te voeren door de borsten te besproeien met tomaten met speciale preparaten.

Het effect zal geven en de behandeling van de grond. Het is het beste om water toe te passen met daarin opgeloste huishoudelijke zeep. Het zal de teek en de slak wegjagen. Van de kever - één redding: speciale preparaten die in winkels worden gekocht. Eierschalen of vergif zullen helpen om Medvedka het hoofd te bieden.

Methoden voor het verkrijgen van zaden

Om dit ras volgend jaar opnieuw te planten, is het aan te raden om zaad te kopen in een gespecialiseerde winkel.

De fabrikant garandeert dat de zaden worden voorbehandeld en volledig zijn voorbereid voor gebruik.

Een goed georganiseerde verzorging van Boni MM is de sleutel tot het verkrijgen van gezonde struiken met uitstekende vruchten. Het is alleen noodzakelijk om te onthouden dat de voorgangers van de cultuur geen andere variëteiten van tomaten, aardappelen, komkommers of paprika's mogen zijn.

Pin
Send
Share
Send
Send