Over de boerderij

Karakterisering en beschrijving van zwarte tomatenvariëteiten

Pin
Send
Share
Send
Send


Het uiterlijk van zwarte tomaten trekt de aandacht en interesse van veel tuinders. Weinig mensen weten dat dit gewone tomatenrassen zijn die gekruist worden met wilde tomaten.

Ze hebben niet alleen een aangename smaak, aroma, exotische uitstraling, maar ook hebben een enorme set van nuttige vitamines, mineralen die in staat zijn om het immuunsysteem te versterken, wallen verlichten, zicht verbeteren, werk van het maag-darmkanaal, hersenen, hart.

Door zijn antioxiderende eigenschappen verbetert het de huidconditie. Het gebruik van zwarte tomaten heeft een gunstig effect op de seksuele functie.

De meest populaire soorten zwarte tomaten - beschrijving en kenmerken

Veel tuinders geven de voorkeur aan het kweken van zwarte tomaten vanwege de variëteit aan variëteiten die verschillen in kleur, grootte en vorm.

Chernomor

Chernomor

Plant hoge vruchten middelgrote rijping. Chernomor groeit op door rassadny manier. Van planten tot oogstpassen 115 dagen.

Productiviteit volgens het kenmerkende goed - vanaf 3 kg van een struik. Tomaten van donkerbruine of donkerrode kleur, soms met een violette tint, hebben een aangename zoetzure smaak. De schil van tomaten is dik.

Geteeld in beschermde grond.

Zwarte hei

Het ras heeft een gemiddelde rijpingstijd (gemiddeld 115-120 dagen). Fruit goed - met 1 struik kan worden verkregen niet minder dan 4 kg.

Zwarte hei

De vruchten zijn niet groot, maar er kunnen meer dan 15 stukjes tegelijk worden gevormd. tomaten. Heeft een bruin-kersen kleur van de vrucht. Rijpe tomaten met een zoete smaak. Volgens de beschrijving is het ras geschikt voor gebruik met vers fruit, evenals voor verschillende bereidingen.

De meeste tuinders groeien Black Moor in gesloten terrein. Zodat je een rijkere oogst kunt krijgen. Vanwege hun eenvoud in het zorgideaal voor beginnende tuinders.

watermeloen

rang medium vroeg. Naarmate de struik groeit, heeft het een kousenband nodig, omdat de plant lang is. De eerste oogst kan al worden verkregen na 100 dagen na de landing.

De vruchten zijn bruin-rood van kleur, met een aangename zoete watermeloenaroma. Het gemiddelde gewicht van de vrucht - 100-120 gr.

Het ras is geschikt voor het kweken in kassen of open grond.
watermeloen

Chocolade Marshmallow

Grote variëteit, waarvan de vruchten rijpen 110-115 dagen. De vruchten zijn gestreept, hebben een bruinrode tint. De vruchten zijn erg smakelijk, zoet, het gewicht van één fruit gemiddeld tot 150 gr. Geschikt voor elke oogstmethode en verse consumptie.

Het ras is bedoeld om te laten groeien alleen in kassen.

Chocolade Marshmallow

Ivan da Marya

Deze tomaten zijn een hybride. Een volwassen plant kan een hoogte bereiken van 170 cm. Hybride met een zeer vroege rijpingstijd - het product kan worden geconsumeerd na 90 dagen, hebben een donker roodbruine kleur.

Een extreem hoge opbrengst is waargenomen bij tomaten - 5-6 kg van een struik. Fruitgewicht - van 150-200 gr. Kan groeien zowel in kassen als bedden.

Ivan da Marya

Zorgt voor zwarte tomaten

Zoals de meeste soorten, zwarte tomaten gegroeid door zaailing. Het kweken van deze variëteit aan zaailingen heeft niet veel verschil met de teelt van veel voorkomende soorten.

Nadat u zaailingen in de grond hebt geplant, moet u dit tijdig uitvoeren pasynkovanie - verwijdering van overtollige scheuten. Hierdoor kan extra energie worden omgeleid, niet naar de vorming van nieuwe scheuten, maar naar het rijpen van gezonde, hoogwaardige vruchten.

De extra stiefkinderen worden gesneden met een scherpe schaar, waardoor kleine stronken achterblijven in plaats van de snede (niet meer dan 1 cm). De snede wordt besmeurd met een oplossing van kaliumpermanganaat. Dit zal de plant redden van de groei van scheuten in de toekomst.

Hoge planten kousebanden vereisen en tijdig oogsten. Dit is nodig om de plant snel zijn kracht te laten vernieuwen.

De struiken water geven wordt uitgevoerd als de grond droogt. De bladeren van de plant mogen niet in contact komen met de natte grond. Het dreigt het gebladerte te laten vervallen.

Zwarte tomaten verdragen geen overmatig vocht
Men moet niet vergeten dat zwarte tomaten geen overmaat vocht verdragen.

moet tijdige verwijdering van onkruid, het losmaken van de grond. Als de zomer erg heet en droog is, kun je mulchen doorbrengen om het vocht in de aarde iets langer te houden.

Mooie paarse, bruine chocoladetinten van deze groente zijn alleen mogelijk vanwege de aanwezigheid in de vruchten van speciale stoffen: anthocyanine (dat ook wordt beschouwd als een anti-kanker substantie), lycopeen, carotenoïde. Het ontbreken van deze elementen kan de kleur beïnvloeden: ze worden roze, dof en verliezen hun helderheid.

De reden hiervoor is als een schending van de zuur-base balans in de bodem. U kunt de balans normaliseren door erwten, mosterd en andere planten te planten die een alkalische reactie hebben op een perceel met tomaten. U kunt mestuitwerpselen van meststoffen vervangen.

Om de ziekteresistentie te verbeteren, de plant te versterken, is het wenselijk elke 10-14 dagen om te voeren in de vorm van krijt of as. De hoeveelheid toegepaste kunstmest is afhankelijk van de variëteit.

Goede opbrengsten zijn afhankelijk van gewasrotaties. Het volgende jaar, in plaats van tomaten het is de moeite waard om een ​​andere cultuur te planten. Als dit niet mogelijk is, dan vanaf het najaar om een ​​plot voor te bereiden voor de lente aanplant. Verwijder de overblijfselen van de plant, graaf het gebied op, bemest het.

De meeste variëteiten van zwarte tomaten worden geteeld in kassen. Om het voor te bereiden op volgende beplanting, is het beter om de toplaag van de aarde te vervangen (minimaal 5 cm), desinfecteer de kas met soda-oplossing.

Tot de volledige volwassenheid hebben zwarte tomaten dezelfde kleur als gewone tomaten.

Zwarte tomaten hebben geen significante verschillen van andere soorten tomaten in de verzorging en teelt. Deze variëteit, evenals de gebruikelijke, wordt bedreigd met dergelijke ziekten en plagen als fusarium, zwarte poot, spint, witte vlieg. Deze laatste worden beschouwd als de meest gevaarlijke voor tomaten. Broeikastomaten zijn minder resistent tegen infecties.

Veel tuinders geloven dat een ongewone aangename smaak en exotische kleur - het resultaat van genmodificatie. Maar fokkers haasten zich om gerust te stellen.

Deze variëteit is ontwikkeld met behulp van conventionele veredeling. Er zijn geen secundaire interventies toegepast.

Als je een beetje geduld en een competente aanpak laat zien, dan is het werk aan het verbouwen van tomaten een genot. Het resultaat is een heerlijk, sappig, ongewoon fruit. Ze zullen niet alleen genieten van het uiterlijk, maar ook voordelen voor de gezondheid opleveren.

Pin
Send
Share
Send
Send