Over de boerderij

De beste variëteiten van wortelzaden voor Siberië

Pin
Send
Share
Send
Send


Wortelen zijn niet alleen mooie, maar ook zeer nuttige wortelgroenten. Het is erg moeilijk om een ​​tuin te vinden waar deze groente niet zou groeien. Maar wat te doen als de klimaatomstandigheden hard zijn en constant veranderen, bijvoorbeeld in Siberië. De oplossing werd gevonden door Russische fokkers die een groot aantal hybriden en zaden van goede variëteiten wortelen kweekten voor het barre klimaat.

De beste soorten wortelzaden voor Siberië

Alle soorten en zaden van wortelen zijn onderverdeeld in:

 1. Vroeg (85-100 dagen);
 2. Middenseizoen (100-120);
 3. Laat (vanaf 120 dagen).

Vroege rijping

Amsterdam - 12 cm, cilindrische groenten, kunnen groeien in open en beschermde grond. De hybride is gemiddeld, heeft sappige pulp, een oranje kleur. Fruit barst niet.

Alenka - ultra vroeg. Groente gereinigd gedurende 2 maanden na ontkieming. Wortel klein formaat, met uitstekende smaak.

Carotel Parisian - een van de oudste en ultra vroege rassen. De groente is niet groot, eivormig, met een dessertsmaak.

de mid

Nantes - de meest bekende variëteit. De oogst rijpt gedurende 110 dagen. De vrucht heeft een rijke oranje kleur met kleine ogen. De mate van rijpheid kan worden bepaald door de bovenkant in groen of paars te kleuren. De hybride barst niet en verdraagt ​​vele ziekten. U kunt zowel in het voorjaar als vóór de winter zaaien.

Losinoostrovskaya 13 - Wortel, stom of met een scherpe neus, bevat een grote hoeveelheid vitamine A, heeft een brede toepassing gevonden in de voedingsleer en bij de vervaardiging van babyvoeding. Groente heeft een delicate smaak met een zoete nasmaak. Ontworpen voor langdurige opslag, bestand tegen vele ziekten.

Altai verkort - het puntige wortelgewas, wordt niet blootgesteld aan kraken. Wortelen met sinaasappelpulp, met een gewicht van maximaal 150 gram.

laat

Shantanu - Het oogsten begint na 4 maanden. Wortel groot, met een gewicht tot 250 gram. Het heeft een stompe vorm, fel oranje. De vruchten zijn lekker en sappig, ontworpen voor langdurige opslag.

Het onvergelijkbare - zeer hoogproductief. Fruitgewicht reikt tot 250 gram. Sappige en smakelijke pulp is gekleurd in donkeroranje kleur.

nevis - stompe, cilindrische wortels bereiken 160 gram. Laat rijpend, hoogproductief. Met apt. meter, met de juiste zorg, kunt u maximaal 9 kg wortels verzamelen.

Optimaal voor het klimaat van Siberië

Bij het kiezen van wortelzaden wijken de ogen af ​​van hun diversiteit. Om te planten en een goede oogst te krijgen, moet je letten op:

 1. Veerkracht tegen klimaatverandering en ziekte;
 2. Vorstbestendigheid;
 3. Rijpingstermijnen;
 4. Duur van opslag.
Voor het klimaat in Siberië is het noodzakelijk om rassen te kiezen die niet het langste groeiseizoen hebben, anders kun je niet op de oogst wachten.

De beste variëteiten voor het Siberische klimaat zijn:

 • Nantes - een van de meest populaire variëteiten, gemiddelde graad van rijpheid;
 • Losinoostrovskaya 13 - vanaf het moment van ontkieming tot de oogst - 100 dagen;
 • Dayan - gemiddeld en laat;
 • Het onvergelijkbare - oogst vindt plaats in de derde maand na ontkieming van zaailingen;
 • Nastena - middenseizoen, bedoeld voor podzim en lente zaaien;
 • nevis - hoogproductief, halverwege het seizoen. Met apt. meters kunnen tot 9 kg gewas verzamelen.

Hoogwaardige kwaliteit voor opslag

De opslagtijd is afhankelijk van:

 • Landings tijd;
 • Groeiende omstandigheden;
 • Oogst tijd.

De beste variëteiten voor langdurige opslag zijn late rijping. Dat zijn ze resistent tegen ziekten en tolereren temperatuurdalingen van lucht.

Met de juiste opslag kunnen ze gaan liggen tot de maand juni. Deze variëteiten hebben lange, stekelige wortelgroenten.

Deze omvatten:

Koningin van de herfst - een van de meest duurzame. Wortelen zijn geen pijl en bestand tegen scheuren. Medium-opbrengst, oogsten van wortels begint 120 dagen na het verschijnen van scheuten.

Zoete winter - laatrijp, hoogproductief. De pulp bevat veel vitamine A en suiker. Bij het in acht nemen van de temperatuurconditie bij opslag, kan de smaak tot juni behouden blijven.

Olympus - hoogproductief, met smakelijke en sappige vruchten. Bewaart alle nuttige eigenschappen tot eind mei.

Flakoro - laatrijp en met grote vruchten. De massa wortels is 250 gram. Het vlees is sappig en smakelijk en bevat een grote hoeveelheid caroteen.

Het beste middenseizoen

De periode van ontkieming tot oogst is 100-120 dagen.

Mid-season wortelen worden beschouwd als de meest sappige en zoete.

Vitamine 6 - Boter-tonic, 150 gram plantaardig, onderscheidend door zijn hoge smaak, weerstand tegen scheuren en langdurige opslag.

Vita Long - een populaire en favoriete variëteit van veel tuinders. Ze ontving haar liefde voor weerstand tegen zwartrot en hoge transporteerbaarheid. Wortel wordt vers geconsumeerd en bij de bereiding van sappen.

Moskou winter - halfproductieve, langwerpige, stekelige, sinaasappelwortelgroente. De belangrijkste eigenschappen - bestand tegen scheuren en vele ziekten, heeft een lange houdbaarheid.

Nantes - stabiele opbrengst, ongeacht de klimatologische omstandigheden. Groente behoudt de smaak tot de eerste dagen van de lente.

Nantes - Het uitzicht is populair geworden voor vorstbestendigheid, opbrengst, weerstand tegen ziekten en scheuren, maar ook voor ongeëvenaarde smaak.

laatrijpe

Dolyanka - Zeer productief, laat rijpen. Bestand tegen bloei, wortelvlieg en fusarium. Opgeslagen tot het einde van de lente.

De keizer - stomme wortel heeft een zoet en sappig vruchtvlees. Bestand tegen ziekten, oogsten - gedurende 135 dagen.

Red Giant - variëteit kwam vanuit Duitsland naar ons land. De vruchten zijn groot en groeien tot 25 cm, ideaal voor het planten van podzimy. Gemiddeld, opgeslagen tot begin april.

Het meest vruchtbaar

Productiviteit is afhankelijk van de juiste selectie van zaden. Ervaren tuiniers kiezen bestemd voor uw regiowortelvariëteiten.

Samson - hoogproductieve wortel variëteit. Met apt. meter, afhankelijk van de zorgregels, kunt u maximaal 10 kg wortels verzamelen. Middenseizoen, heeft oranje wortels met een gewicht tot 200 gram.

Nandrin - Oogst op de 90e dag na ontkieming. Ideaal voor de teelt in de centrale en noordelijke regio's. De massa wortels is 300 gram.

Canada - late rijpe, hoogrenderende hybride. Het heeft een zoete smaak, geschikt voor langdurige opslag.

gebakken Savoy - vroeg, hoogproductief. Het heeft een goede smaak, is niet onderhevig aan langdurige opslag.

Om de oogst genereus te houden en zo lang mogelijk te houden, is het noodzakelijk om de rassen correct te selecteren, in overeenstemming met de regio van het verblijf. Heerlijke en sappige wortels, met de juiste zorg, kunnen tot volgend seizoen worden gebruikt.

Pin
Send
Share
Send
Send