Over de boerderij

Hoe basilicum te drogen voor de winter in de droger en andere apparaten

Pin
Send
Share
Send
Send


Gedroogde basilicum is een geweldige specerij, die het gerecht een delicate smaak en aroma geeft. Helaas kunnen greens niet lang vers worden bewaard en omdat basilicum een ​​seizoens- en eenjarige plant is, wordt het vaak geoogst. De eenvoudigste en meest gebruikte methode - drogen! Wat zijn de manieren van drogen, wat zijn hun voor- en nadelen? Laten we proberen uit te zoeken hoe te drogen!

Drogen van details

Er zijn meer dan honderd soorten planten, waaronder er 4 van de meest populaire: geurig; mint; citroen (met citroensmaak); paars (Regan, met een hoog gehalte aan jodium). Basil bevat een enorme hoeveelheid micro- en macro-elementen die nodig zijn voor de volledige werking van het lichaam (vitamine B, C, E en A; luteïne en zeaxanthine; calcium, kalium, magnesium, natrium en fosfor; ijzer, mangaan, zink en selenium; essentiële en niet-essentiële aminozuren). verzadigde, meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetzuren).

Voor het drogen van geschikte greens van elke soort en kleur

Om de maximale hoeveelheid voedingsstoffen te bewaren en het pittige aroma niet te verliezen, is het noodzakelijk om de plant goed te bereiden. Groenen van welke soort en kleur ook geschikt zijn om te drogen, er zijn geen beperkingen in dit opzicht voor basilicum.

Meningen over wanneer greens moeten worden geoogst om te drogen, lopen uiteen. Sommigen zeggen dat het moet worden gedaan vóór de bloei, anderen - tijdens de bloeiperiode. Maar toch, raden de meeste aan om te beginnen met het plukken van basilicum, voordat het begint te bloeien. Jonge twijgen worden gesneden op het tweede blad van de wortel. De afgesneden stronk zal dus opnieuw groeien en nieuwe stelen beginnen. Dit zal het mogelijk maken om meerdere keren per seizoen te oogsten. Na de bloei sterft de plant en geeft geen nieuwe groei. Maar je kunt meer sluw doen, twee oogsten verzamelen voor de bloei, en de derde, daarna.

Hoe kan basilicum droog worden voor de winter

Bij voorkeur worden variëteiten van blauw en violet geselecteerd om te drogen. Het ding is dat tijdens het drogen de green zijn verzadigde kleur verliest en bruin wordt. Maar dit heeft geen invloed op de smaak en aromatische eigenschappen.

In de oven

Bij het drogen van de basilicum in de oven, moet de deur op een kier worden gelaten

In de oven gedroogde bladeren (zowel geheel als geplet). De procedure voor de procedure ziet er als volgt uit:

  1. Was eerst de kruiden onder koud water en laat het drogen. Wanneer het vocht verdampt, kunnen de bladeren van de stengels gescheurd en gesneden worden (optioneel).
  2. De bladeren worden in een dunne laag op een met perkament bedekte bakplaat gelegd.
  3. De bakplaat wordt geplaatst in een oven verwarmd tot 40 ° gedurende 2 uur. De ovendeur staat een beetje op een kier zodat vocht kan ontsnappen. De mate van gereedheid kan worden bepaald door een droge bijsluiter met uw vingers te verpletteren.

Dit is een goede universele bereidingsmethode, want er is een oven in elk huis!

In de magnetron

Basilicum droogt in minuten in de magnetron

Een kleine hoeveelheid van de plant kan worden gedroogd met behulp van een magnetron. Droge, gepelde bladeren worden in één dunne laag op een papieren handdoek gelegd en in een magnetron geplaatst. De droogtijd is afhankelijk van het type en het model van de technologie. Sommige ovens kunnen greens in slechts 1,5 minuut drogen, terwijl andere ovens tweemaal zo lang nodig hebben. Om de bladeren niet over te laten of te verbranden, wordt aanbevolen de procedure in fasen, in verschillende cycli (30 seconden elk) uit te voeren. De mate van gereedheid wordt na elke cyclus gecontroleerd.

Hoewel het een zeer eenvoudige en snelle methode is, heeft deze nog steeds bepaalde nadelen.

Ten eerste is het op deze manier onmogelijk om een ​​grote hoeveelheid grondstoffen te verkrijgen. Ten tweede verliest basilicum, onder invloed van elektromagnetische straling, veel nuttige eigenschappen. Gedroogde groenten kunnen op deze manier alleen worden gebruikt als smaak- en aromatische toevoegingen. Ze zal geen voordeel brengen.

In de elektrische droger

De belangrijkste voorwaarde bij het gebruik van een elektrische droger is een temperatuur van 35-40 graden, een maximum van 45

Pure greens (geheel of gehakt), geplaatst in een tank, voorverwarmen tot 40 °. Vocht gaat heel snel weg en het blad verandert de vorm niet (krult praktisch niet). De bereidheid wordt bepaald door het uiterlijk, droge bladeren zouden gemakkelijk kunnen afbrokkelen.

Voor het drogen van basilicum is de VOLTERA 1000 LUX-droger perfect. U kunt hem aanzetten en rustig uw gang gaan. Aan het einde van het drogen zal het worden gevoeld.

Het is ten strengste verboden om de bladeren tegelijkertijd met de stelen te drogen, omdat de stengels twee keer zo lang duren. Nedosushennaya greens gaan snel achteruit en verliezen alle nuttige eigenschappen.

In de koelkast

Om in de koelkast te drogen, moeten verse, geschilde bladeren in een dunne laag op de onderste plank worden uitgespreid.

Droge basilicum kan in de koelkast zijn. De bladeren worden gelijkmatig op een bord gelegd (bij voorkeur plastic) en op de plank gelegd. Bij lage temperaturen gaat het vocht heel langzaam weg. Hiermee kunt u de kleur van de bladeren gedeeltelijk opslaan. Specerijen die in de koelkast worden geplaatst, moeten dagelijks worden omgedraaid, zodat ze niet kunnen bloeien. Tijdens het koude drogen verliest basilicum zijn essentiële oliën niet, wat betekent dat het zijn pittigheid en frisse aroma behoudt.

In de open lucht

Het natuurlijke droogproces duurt ongeveer twee weken.

Met deze methode kunt u de basilicumbladeren voor de winter drogen, samen met de stengels. Hiervoor heeft u nodig:

  • snij de stelen van dezelfde lengte en dezelfde grootte (als de stelen anders zijn, sorteer ze);
  • verzamel een aantal verschillende takken (niet meer dan 10) en wind het met een touwtje;
  • de resulterende bundels worden opgehangen in een droge, goed geventileerde ruimte met matige verlichting.

Het droogproces in natuurlijke omstandigheden duurt ongeveer twee weken. Het voordeel van deze methode is dat greens de maximale hoeveelheid macro- en micro-elementen behouden, zonder hun gunstige eigenschappen te verliezen. Maar het is de moeite waard om vooral voorzichtig te zijn en constant de staat van de balken te bewaken. Als de luchtvochtigheid in de kamer te hoog is, kunnen bladluizen op de bladeren verschijnen.

Het is ten strengste verboden om basilicum te wassen, die in natuurlijke omstandigheden of in de koelkast gedroogd zal worden. De bladeren worden onmiddellijk geel en beginnen te rotten.

Hoe gedroogde basilicum te bewaren

Het is heel gemakkelijk om gedroogde basilicum te bewaren. Geheel of geplet bladeren, geplaatst in een glazen container met een strak deksel om het binnendringen van vocht en micro-organismen te voorkomen. Gedroogde bundels, omwikkeld met gaasdoek en in een kartonnen doos gedaan. Ze kunnen ook open worden bewaard door ze in een vaas te plaatsen of aan een draad te hangen.

Bewaar gedroogd kruid in donkere containers onder een goed gesloten deksel.

Bij het kiezen van een methode om basilicum te drogen, moet je van tevoren begrijpen waarvoor het kruid zal worden gebruikt. Als basilicum nodig is voor de bereiding van aromatische mengsels, inhalaties, tincturen of medicinale afkooksels, moet u de heilzame eigenschappen van de plant behouden. Voor dergelijke doeleinden is het werkstuk beter te produceren door koud drogen of drogen in verse lucht. Als het kruid alleen wordt gebruikt om de aromatische en smaakkwaliteiten van het gerecht te verbeteren, is elke methode voor sneldroging voldoende.

Bekijk de video: Our Miss Brooks: The Auction Baseball Uniforms Free TV from Sherry's (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send