Over de boerderij

Volledige beschrijving en kenmerken van het tomatenras President

Pin
Send
Share
Send
Send


Rassen van Nederlandse fokkerijen hebben al lang de liefde van Russische zomerbewoners gewonnen. Speciale aandacht verdient een tomaat met een sonore titel president. De productieve hybride taarten vroeg, geeft commercieel fruit. De hybride wordt gebruikt voor het kweken op particuliere boerderijen en in kleine boerderijen.

Beschrijving en kenmerken van tomaat President

Vroegrijpe hybride. In het staatsregister wordt naar type groei geklasseerd als een onbepaalde plant met onbeperkte groeikracht. Wanneer gekweekt in een kas, kan het zich gedragen als semi-determinante variëteiten: het stopt zelfstandig met groeien, de stiefkinderen produceren een gematigde hoeveelheid.

Het is mogelijk om een ​​hybride op te groeien, zowel in een open grond als in kassen. Heesters groeien van 1,5 tot 2 meter, afhankelijk van de methode van vorming van de struik (een of twee stelen) en de kwaliteit van de verzorging. De lading fruit is hoog, op een struik van een tomaat rijpt hij tot 7 kg fruit. Om de takken en de stengel te ondersteunen, hebt u een sterke ondersteuning nodig. De ribbel van een struik moet meerdere keren per seizoen worden uitgevoerd.

Gebruik houten of plastic palen om te ondersteunen. Desinfecteer ze jaarlijks met een oplossing van blauwe vitriol. Brei voor het bevestigen van de struik aan de steun om van een zacht materiaal te produceren.

De vruchten zijn groot, plat afgerond in vorm met een lichte ribbeling, met een gewicht van 200 tot 300 g. De kleur van de rijpe tomaat is klassiek, rood. Het vlees heeft een uitstekende smaak, een dichte structuur, goed gesneden, mooi aan de snit. Samen met een goede tomatensmaak onderscheidt het vlees zich door een speciaal aroma, eigen aan variëteiten in plaats van hybriden.

Vroege tomaten worden gebruikt voor het maken van lichte zomerse salades, het decoreren van sandwiches, als grondstof voor tomatensap. Kan tomaten zijn, ingeblikt en gebeitst. Gepelde tomaten worden goed bewaard, rijpen gedurende 10 dagen. Na opslag op korte termijn wordt de fruitsmaak rijker.

Tomaatfruit President in de context van

Fokkerijgeschiedenis en groeigebied

F1 President 2 - Nederlands product. Originator "MONSANTO" - een bedrijf uit Nederland. Het ras werd getest op Russische velden voordat het werd opgenomen in het staatregister. De tests waren succesvol. In 2007 werd de hybride van de eerste generatie President 2 F1 ingeschreven in het rijksregister, met vermelding in de kolom "regio van toelating" - alle regio's. Sinds 10 jaar is het ras populair geworden, zowel bij de zomerbewoners als bij boeren. Het kweken van deze vroege, productieve hybride is gunstig voor beide.

Sterke en zwakke punten

Een beschrijving van alle voor- en nadelen in de tabel.

waardigheidtekortkomingen
produktiviteithebben sterke steun en regelmatig werk nodig bij het repareren van de takken vol met fruit
transporteerbaarheid
kwaliteit behouden
groot percentage opbrengst van commercieel fruit
geweldige smaak
veelzijdigheid in gebruik

niet veeleisend om te geven
bestand tegen de meeste tomatenziekten
President vroege variëteit - geweldig voor salades

Zaden planten

Tomaatzaailingen kunnen na 15 mei in de kas worden geplant. Geschikt voor deze doeleinden, zaailingen van 50 tot 60 dagen. Uitgaande hiervan wordt de termijn van het zaaien van zaden voor zaailingen berekend.

Voor vroege productie is het optimaal om te zaaien van half februari tot half maart.

In open grond worden zaailingen later geplant (eind mei - begin juni), respectievelijk worden zaden op een later tijdstip (midden maart - begin april) gezaaid.

Eerst zaaien in ondiepe kisten gevuld met vruchtbare grond: kwalitatief aangekocht, onafhankelijk van tuingrond, turf, humus, zand bereid. Kisten om het kiemdeksel met folie te versnellen, bewaar ze in een warme ruimte (25-28 ° C).

Bij het vormen van 2 bladeren en het bereiken van 5-7 cm hoogte, duikt u zaailingen in grotere dozen of in afzonderlijke glazen in volumes van 350 tot 500 ml. Zaailing temper voor transplanteren naar een vaste plaats door het verlagen van de nachttemperatuur naar 8 ° C.

Voor zaailingen is het wenselijk om kant en klare grond te gebruiken.

Transplantatie van zaailingen in de volle grond

De nok voor tomaten is gevuld met meststoffen (humus, superfosfaat, ureum, potaszouteter) en is opgegraven twee weken voordat zaailingen in de volle grond zijn getransplanteerd. Per 1 m² plaats niet meer dan 4 wortels. Steunen worden in de put gedreven voordat zaailingen worden getransplanteerd. Zaailingen gezaaid door de methode van overslag, aardse klomp proberen niet te beschadigen. Geplant plant goed gedrenkt.

Je kunt een tomaat binden op de dag van planten en de komende 10 dagen.

Agrotehnika groeien

Zorg voor tomaten President standaard. Het komt neer op de gebruikelijke agronomische technieken:

  1. Overvloedig water geven eenmaal per week, in de hitte - om de drie dagen.
  2. Enkele toepassing van stikstofhoudende meststoffen in de eerste groeiperiode.
  3. Een enkele toepassing van fosfor-kaliummeststoffen tijdens vruchtvorming.
  4. Bladvoeding met boorzuur tijdens de bloeiperiode en aan het einde van de vruchtvorming.
  5. Mulch de grond onder de struiken.
  6. Verwijdering van stiefzonen als ze een lengte van 5-7 cm bereiken.
  7. Vorming van een struik in 2 stengels, met een dikke beplanting - in 1.
  8. Gedeeltelijke verzameling van bruine tomaten om de belasting van de struik en de richting van voedingsstoffen voor de vorming van ander fruit te verlichten.
Tomaten mulchen

Hoe kom je volgend jaar op zaden?

Op de forums delen veel tuiniers hun successen in het verbouwen van de tomatenpresident uit hun zaden. Onderwerp glad, de raskenmerken van de tweede generatie hybriden worden niet opgeslagen. Maar als er een verlangen is om te experimenteren, dan kun je je eigen zaden bereiden van een tomatenplant die in zijn kas wordt gekweekt.

Je kunt het advies gebruiken van een ervaren tuinman die al vele jaren presidententomaten uit haar zaden kweekt. Ze biedt aan om fruit van de hoogste kwaliteit te kiezen. Het moet 100% rijp zijn. Het is noodzakelijk om het fruit doormidden te snijden, knijp de zaden samen met het sap in een kleine container. Giet er wat water in en laat het 3 dagen staan.

De inhoud van de beker verstoort elke dag zachtjes. Aan het einde van de derde dag kan er schimmel op het oppervlak verschijnen, maar dit is geen probleem. Giet water in de kop en meng voor de laatste keer. Kwaliteitszaden vallen naar de bodem, lege zullen bovenop drijven. Om alles onnodig samen te voegen, spoelt u schone zaden, droogt u ze en bewaart u ze in een papieren zak. Vergeet niet om de rang en de datum van verzameling op te geven.

Controle zaadkwaliteit

Ziekten en hun preventie

Het cijfer is praktisch niet onderhevig aan ziektes. Een goede agrotechnologie met een onmisbare wortel- en bladdressing is de beste preventie van ziekten. Wanneer gekweekt in een kas, moet regelmatig worden geventileerd. In de volle grond zal mulch tijdens de periode van langdurige regenval voorkomen dat er een schimmelinfectie optreedt.

Het voorkomen van ongedierte (witte vlieg, spint) is mogelijk, maar een goede verzorging en regelmatige inspectie van planten zal op tijd helpen om de planten te redden van ongedierte.

Tuiniers beoordelingen over de variëteit

Irina, Krasnoyarsk regio: geplant in een broeikas van polycarbonaat voor een steekproef van 8 struiken tomaat President. Op zaailingen gezaaid begin maart, geland in de kas na 20 april. Tomaten begonnen in de maand juni te zingen. Actief gefruit tot half augustus. Pasynkov vergeleken met andere variëteiten waren er weinig. Gevormde struiken in 2 stammen. Hoogwaardig fruit, dicht, zoet, groot. Diameter 6-8 cm Niets verwerkt, 3 keer gevoed. Eens een infusie van kruiden, vóór het bloeien van ammoniumnitraat, tijdens het vruchtlichamen van fosfor-kaliummeststof. Sorteer graag in alle opzichten.

Olga, Samara: F1-president groeit niet het eerste jaar. Geplant in een kas. Van één struik verzamel ik tot 6 kg tomaten. Tomaten zijn rode, smakelijke, dikke, glanzende schil. Het vlees is dik. Tomaten behouden hun vorm goed wanneer ze worden gesneden. Vruchtgewicht van 150 tot 300 g Ziekteresistentie is goed. De oogst is niet afhankelijk van het weer.

Tomaten President in de bush

Elvira, Leningrad regio: President kan alleen goede woorden zeggen over de variëteit. Voor alle kenmerken is het goed. In de kas groeien struiken tot 2 meter, de verzorging ervan is verwaarloosbaar. Om de vruchtzetting te sproeien met een oplossing van boorzuur en serum met jodium. Er waren vorig seizoen of nu geen phytophtoras.

Natalia, Perm: rang F1-roet in de kas voor het tweede jaar. Het eerste jaar waren mijn blunders. Maakte geen meststof voor het graven en bevruchtte weinig in de zomer. De oogst was niet slecht, maar de vruchten waren niet erg groot. Vandaag bracht ze superfosfaat in om te graven en voedde Kemira de hele zomer. Tomaten zijn gegroeid zoals bij de selectie van grote 200-250 g. De vorm van de vrucht is geweldig. De huid is glanzend. De smaak is goed. Volgend seizoen zal ik zeker 10 presidentstruiken planten.

Je moet een paar struiken tomaat President in hun tuin hebben. Vroege tomaten kunnen worden gekweekt zonder het gebruik van chemie en geweldige inspanningen. Productiviteit, goede smaak, vroege rijpheid zijn de argumenten ten gunste van deze hybride Nederlandse selectie.

Bekijk de video: Hoogbegaafdheid (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send