Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerken van de variëteit van tomaat Tanya

Pin
Send
Share
Send
Send


Aan de vooravond van het zomerseizoen staan ​​tuiniers voor de keuze om een ​​verscheidenheid aan tomaten te kiezen. Elk jaar verschijnen nieuwe producten op de zaadmarkt. Velen krijgen van oudsher bewezen zaden, anderen gaan liever op zoek naar het beste cijfer. Het is handig voor hen om aandacht te schenken aan de Tanya F1-hybride van het Nederlandse bedrijf "Seminis Vegetable Seeds", waarvan u de beschrijving en kenmerken uit het artikel zult leren.

Kenmerken en beschrijving van tomatenrassen Tanya

De ondermaatse hybride Tanya F1 is bedoeld voor de teelt in open grond in heel Rusland, in regio's met een koud klimaat en in kassen. Onlangs is het opgenomen in het rijksregister van de Russische Federatie.

De plant behoort tot het bepalende type met een hoogte van 50-60 cm, het is een standaard exemplaar. Struik met bladeren van donkergroene kleur en krachtig wortelgestel. De oorspronkelijke borstel komt oorspronkelijk uit boven het zevende blad. De volgende penselen worden gebonden in één, twee vellen. De borstel is gevormd uit 4-5 ronde tomaten met een heldere rode verzadigde kleur.

Het gewicht van een gemiddelde tomaat is van 130 tot 180 g. Het vlees is sterk, met een uitstekende zoete smaak. Kleine tomaten zijn ideaal voor verse consumptie en inblikken. Wordt gebruikt om tomatensap en pasta te maken. Het ras heeft een gemiddelde rijpingsperiode, met een periode van 72-75 dagen. Productiviteit tot 3 kg uit een struik.

Met de juiste zorg vanaf 1 m2 kunt u maximaal 5,5 kilo vers fruit verzamelen.
Struikentomaat Tanya met vruchten

Voors en tegensoorten

Voordelen van tomaten Tanya F1 kan worden genoemd:

 • hoge productiviteit met compactheid van de struik en een klein areaal;
 • harmonieuze rijping;
 • hittebestendigheid;
 • weerstand tegen belangrijke ziekten;
 • het gewas is goed opgeslagen en vervoert het;
 • verzorging van de plant omvat geen vlekken en de vorming van een struik;
 • de veelzijdigheid van het gebruik van fruit in het oogsten en de natuurlijke vorm.

Enig nadeel is de noodzaak om steun te gebruiken voor stelen bedekt met tomaten, om hun breuk te voorkomen.

De tomaat van Tanya in de snede

Landbouwcultuurtomaat

Zaden planten

Tomaat wordt op een rassadny manier gekweekt. De optimale tijd voor het zaaien van zaden is het eerste decennium van maart of 50-60 dagen vóór de geplande aanplant van zaailingen in de grond. Voorbehandeling van zaden met biostimulantia met groei wordt aanbevolen. Zaden worden gezaaid tot een diepte van 0,5-1 cm in dozen met klaar turfmengsel.

De ideale bodemsamenstelling voor het kweken van zaailingen kan worden verkregen door er vermiculiet aan toe te voegen, het maakt de grond los. Voor vriendelijke scheuten zorgen voor de nodige voorwaarden met de luchttemperatuur in de kamer +24 graden, vochtigheid 80%. Water geven met warm water gebeurt met de nodige voorzichtigheid, niet vaak.

Duik zaailingen in het stadium van 2-3 echte bladeren in afzonderlijke containers. Bij het uitvoeren van picks wordt de hoofdwortel afgeknepen. Bewaak vervolgens de temperatuur, vochtigheid, juiste verlichting. Voer de noodzakelijke voeding uit.

10 dagen voorafgaand aan het verplanten, worden de verhardingsprocedures in de praktijk gebracht, waardoor deze dagelijks aan lage temperaturen worden blootgesteld.
Zaden planten voor zaailingen

Zaailingen planten

Hybrid Tatyana F1 geplant op zonnige bedden met vruchtbare grond. Voor deze variëteit zijn hoge temperaturen, boven 32 graden en lage temperaturen gevaarlijk. In beide gevallen is onderdak vereist. De grond moet los en vochtig zijn.

Geplant zaailingen in open bedden in het tweede decennium van mei met voldoende verwarmde grond. Bij het planten van tomaten in de kas, wordt deze bewerking eerder uitgevoerd.

Visueel wordt de gereedheid van zaailingen voor het planten in de grond bepaald door de aanwezigheid van 9-10 vellen met de eerste bloemborstel en stengel van voldoende dikte.

Het planten wordt gespreid uitgevoerd volgens het schema van 2,5 planten per m2. Besteed dan 2-3 liter water per m2.

Zorgregels

 1. Bestuiving van bloeiwijzen gebeurt onafhankelijk. Optimale voorwaarden voor bestuiving: een temperatuur van +25 graden en een luchtvochtigheid in het bereik van 60-80%. Wanneer gekweekt in kassen toevlucht nemen tot aanvullende maatregelen om insecten aan te trekken en de toepassing van de trillingsmethode door de takken van een struik of trellis te schudden. Ontvangst van trillingen wordt 2-3 keer per week uitgevoerd in de ochtend na het plukken van fruit.
 2. Het is niet frequent, maar overvloedig water geven met gedestilleerd water een keer per week. Niet regelmatig water geven is gevaarlijk kraken van tomaten.
 3. Tomaat Tanya F1 hoeft niet te worden gestremd, maar de installatie van steunen voor de takken met fruit is noodzakelijk.
 4. Het telen van tomaten in kassen vereist regelmatige ventilatie om de vereiste temperatuur en vochtigheidsgraad te bereiken. In open bedden zijn plantenoverkappingen nodig wanneer er sprake is van vorst.
 5. In de beginfase van de groei en in de vruchtgangfase heeft de tomaat minerale supplementen het meest nodig. Met stikstof moet je voorzichtig werken, het teveel gaat in een rel van gebladerte. Vaak gebruikte waterinfusies van toorts, vogelpoep, kruiden. Complexe minerale meststoffen, evenals boorzuur, kopersulfaat, mangaan en jodium worden toegevoegd aan plantenvoeding met micro-elementen. Belangrijke voedingsas. De tomaat reageert acuut op ongebalanceerde voeding, dus de selectie van elementen moet correct worden uitgevoerd.
 6. Ervaren tuiniers snoeien bloemen in borstels voor uniforme fruitontwikkeling. Op de eerste twee borstels moeten 4-5 kleuren over zijn en op de volgende 5-6. Deze procedure zal de resterende vruchten van goede voeding voorzien. Het resultaat is fruit van hoge kwaliteit.
Topdressing van tomaten

Ziektepreventie

Hybride Tanya F1 is tolerant voor de gevaarlijkste ziektes van tomaten. Maar preventieve behandelingen zijn niet overbodig. Ecologische behandelingen met bouillon van ui en knoflookschillen met toevoeging van mangaan zijn nuttig. Als er tekenen zijn van een schimmel, is Fitosporin effectief.

Bij het telen van tomaten leidt een merkbare afwijking van de norm van luchttemperatuur- en vochtigheidsindicatoren tot ziekten en opbrengstverlies. Elke tuinman zou dit moeten onthouden.

Hybride Tanya F1 is resistent tegen Phytophthora, stamcarcinoom van de stengel, grijze bladvlek en verrot rot.

Tips van Nederlandse fokkers

Enkele geheimen van de Nederlandse technologie voor het telen van tomaten voor een hoge opbrengst:

 • Drainage wordt geplaatst op de bodem van de zaaddoos, van boven natte minerale grond, worden zaden gezaaid, bestrooid met vermiculiet en zand;
 • Minerale wol wordt gebruikt voor het rooten van zaailingen om ongedierte te voorkomen;
 • In de kas moet je insecten aantrekken voor bestuiving;
 • voor de groei van gezonde en sterke struiken, is het belangrijk om overtollige zaailingen en eierstokken op tijd te verwijderen;
 • zaailingen worden uitgebreid gevoed met speciale meststoffen met de noodzakelijke elementen;
 • volgens de Nederlandse technologie gedurende de dag dat de luchttemperatuur constant moet zijn rond + 17-18 graden, is de luchtvochtigheid ten minste 65%;
Apparaat druppelirrigatie doe het zelf
 • water geven wordt uitgevoerd door druppelen;
 • de oogst wordt elke dag in de ochtend genomen;
 • voor het snel rijpen van laat fruit, wordt ethyleen aangebracht op de stengel van de plant, de struik is omwikkeld met een film.

Vanwege de hoge productiviteit, goede smaak en minimale zorgvereisten wordt de Tanya F1-hybride van de Nederlandse selectie populairder bij huistuinders.

Pin
Send
Share
Send
Send