Over de boerderij

Juiste teelt van Sachs bonen zonder vezels

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel huisvrouwen waarderen de bonen omdat het niet alleen een dieetproduct is, maar veel vitamines en heilzame stoffen bevat voor het lichaam. Daarnaast kun je er veel verschillende en heerlijke culinaire meesterwerken van maken. Vooral nuttig en voedzaam is de variëteit saxaboon.

Beschrijving en kenmerken van de variëteit Saks-bonen zonder vezels 615

De Saksische variëteit was gezoneerd op het Voronezh-experimentele station in 1943. De verdienste hierin hoort toe aan AV Krylov. Hij creëerde een struik plant, waarvan de hoogte bereikte 43-54 cm. De variëteit had een paarse kleur van het zeil. De lengte van de boon was 11-13 cm. De zaden zelf waren geel van kleur en wogen 300 g.

Sachs - haastig plantaardige plant. Na 50 dagen kun je het fruit verzamelen. Opbrengsten fluctueren van 125 tot 160 centers per hectare.

Fokkerijgeschiedenis en groeigebied

Het was niet alleen een wetenschapper die erin slaagde om aan de saxa-variëteit te werken. Na het vertrek van Krylov A.V. van het Voronezh Experimenteel Station zette Yatsinina KN het werk aan dit ras voort. In 1949 werkte Mikhelman N. aan het verbeteren van deze boon. Na verloop van tijd werd Sachs opgenomen in het Staatsregister van fokkerijprestaties als een verscheidenheid aan normen.

Het wordt aanbevolen voor de teelt in alle regio's van Rusland en de voormalige USSR-landen.
De opbrengst varieert van 125 tot 160 centers per hectare

Sterke en zwakke punten

Deze boon heeft, net als elke andere variëteit, zijn eigen voor- en nadelen. Het heeft echter meer voordelen dan nadelen.

De belangrijkste voordelen van de variëteit zijn:

 • hoge opbrengst, veel peulen groeien op een struik;
 • je hebt sperziebonen tot het glazig is;
 • van daaruit kun je veel heerlijke gerechten koken;
 • geschikt voor bevriezing.

Zoals hierboven vermeld, zijn er enkele gebreken, er zijn er maar 2:

 • bij slecht en koud weer zullen de peulen kleiner zijn;
 • afscheur fruit nodig nog steeds groenanders zullen ze moeilijk zijn en niet lekker.

landing

Deze bonen zijn geplant eind mei, begin juni. Het is een goed getolereerde wijk met verschillende culturen, behalve uien. Het ras wordt onmiddellijk op een vaste plek geplant, het vereist geen zaailingen.

Het groeit erg snel en vereist geen speciale aandacht.
Sack Bean Seeds zonder vezels

Wat de landingsplaats betreft, deze is sinds de herfst voorbereid. Om dit te doen, zorgvuldig graven van de bodem en Potas en fosfaatmeststoffen worden eraan toegevoegd.. Herhaal in de lente de procedure, maar je kunt ook mest of humus toevoegen.

Voor het planten van zaden breken door de groeven, diep van 5 tot 8 cm. Heesters geplant op een afstand van elkaar ongeveer 20 cm. Inspringen tussen rijen 40 cm.

Zaden kunnen worden ontkiemd, maar je kunt niet ontkiemen. Voor ontkieming is het genoeg om ze een dag in warm water met kaliumpermanganaat te zetten.

Groeiende omstandigheden

Achter haar perfect niet moeilijk om voor te zorgen. U hoeft alleen maar de regels van drenken en voederen te volgen.

Voordat de spruiten verschijnen, mogen de bonen helemaal niet worden bewaterd.

Nadat het is ontkiemd, wordt er regelmatig water gegeven. Het is echter niet nodig om de grond buitensporig te bevochtigen. Als er 4 volledige bladeren zijn, moet de watergift stoppen tot de bloei. Daarna wordt het weer hervat.

Bij het besproeien van de sax boon, is het onmogelijk om de grond overmatig te bevochtigen.

Het is ook noodzakelijk om uit te voeren 2 verbanden. De eerste wordt uitgevoerd bij het verschijnen van scheuten en de tweede bij het begin van de bloei. Het belangrijkste tijdens de bloeiperiode, gebruik geen stikstofhoudende kunstmest, omdat ze overvloedige groentes kunnen veroorzaken en de groei van peulen afstompen.

Eigenaardigheden van deze variëteit

Sachs heeft zijn eigen karakteristieke voordelen:

 1. In de plooien en naden van deze cultuur geen perkament en vezelsOmdat de vruchten een prachtige delicate smaak hebben;
 2. Het voorziet de bodem van stikstof, zodat u in plaats daarvan volgend jaar de meest kieskeurige groenten kunt planten;
 3. Vanaf juli tot het najaar zal deze cultuur nieuw en nieuw fruit opleveren.
Na de sikkelboon plant je de meest kieskeurige groenten op deze plek.

Ziekten en plagen

De plant heeft een uitstekende weerstand tegen vele ziekten.

Het is relatief stabiel vóór anthracnose, maar het wordt enigszins beïnvloed door ziekten zoals:

 • mozaïek;
 • bacteriose.

Bean mozaïek - een virale ziekte die zich manifesteert op een plant als grijsbruin blad. Het getroffen deel zwelt op en rot. Na verloop van tijd stopt de plant met groeien. Vanwege de ziekte kunnen de bonen überhaupt sterven.

Een onderscheidend kenmerk van bacteriose is dat ze verschijnen op peulvruchten. witte cirkelsdie bij aanraking lijken op slijm. Deze ziekte zorgt ervoor dat de bonen krullen en vervagen.

Om de bovengenoemde ziekten te voorkomen, moeten de volgende preventieve maatregelen worden genomen:

 • noodzakelijk regelmatig verander de landingsplaats;
 • eerder verwerk zaden;
 • gebruik voor planten nieuwe dingengenomen van gezonde en sterke planten;
 • na het oogsten moet het tuinperceel worden schoongemaakt van gras en onkruid en goed worden geploegd;
 • als de bonen vatbaar zijn voor welke ziekte dan ook, mag deze cultuur niet eerder dan 3 jaar op dezelfde plek worden geplant.
Met bacteriose droogt en saboteert Sax bean

Wat betreft ongedierte, booninsecten zijn vooral enthousiast om van dit gewas te genieten. De meest voorkomende onder hen zijn:

 • spruit vliegen;
 • graanluis;
 • wittevlieg.

Tijdens de groeiperiode zuigen ze voedingsstoffen, mineralen en sappen uit de stengel, waardoor de peulvruchten afsterven. In de winter leggen deze insecten larven die diep in de foetus doordringen.

De zeldzaamste ongedierte zijn de zeldzaamste vliegenlarven. Hun eigenaardigheid is echter dat ze erg klein en onopvallend zijn, een zwarte kleur hebben. Tegelijkertijd reproduceert zo'n vlieg zowel in fruit als zaden.

Als je peulvruchten worden aangevallen door deze insecten, dan kan het gewas dat wel houd een beetje op het stoombad of zet in de vriezerdus ze stierven.

Tijdens het groeiseizoen kun je kweken toxische chemicaliën verwerken. Geschikte middelen - Aktara. Spuiten is beter vóór de eierstokkleur of na de bloei. Het moet zich strikt houden aan de instructies op de verpakking.

Voor het voorkomen van het voorkomen van plagen, kunt u Aktara gebruiken

Zoals je kunt zien, is de saxar-sperzieboon een kieskeurige cultuur, dus zelfs een beginnende tuinman zal het leuk vinden. En ook zal ze de gastvrouw zeker behagen met haar smaak en een laag caloriegehalte.

Bekijk de video: ROEMER DEWERELD HEEFTGEZICHT VERLOREN PROMO VIMEO (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send