Over de boerderij

24 beste soorten nootmuskaat

Pin
Send
Share
Send
Send


Ongetwijfeld heeft elk type pompoen een rijke vitaminesamenstelling en andere waardevolle eigenschappen. Echter, onder de culinaire specialisten, is de muscatel vooral populair vanwege de voedzame en hoge smakelijkheid. Sommigen vergelijken de smaak van pulp met meloensap, en in ons artikel zullen we kijken naar de zoetste variëteiten en variëteiten voor de teelt in Rusland, inclusief grote vruchten.

Een variëteit aan pompoenrassen voor buitenteelt

Dit artikel beschrijft de belangrijkste kenmerken van verschillende soorten nootmuskaat. Dit zal tuinders helpen om de variëteiten te bepalen bij het kiezen van zaden voor het nieuwe seizoen. Met het moderne assortiment is het verkeerd om de voorkeur te geven aan één type, omdat je de voordelen en smaak alleen in vergelijking kunt waarderen.

Maar de pompoen verschilt ook van de vruchten van andere soorten, zelfs door externe tekens. Vruchten worden langwerpig gevormd in de vorm van een cilinder of peer, en op de snede van de stengel zijn er vijf vlakken.

De naam van de groente was te wijten aan merkbare notemuskaatsmaakwat hoorbaar is bij het slachten. Op de zaden zijn kenmerkende variëteiten te zien, ze hebben een vieze gele of bruine tint.

Butternut Squash Varieties

vitamine

vitamine

De cultuur van late rijping, het groeiseizoen duurt ongeveer 130 dagen. De wimper vormt een lange met een breed ovaal fruit, waarvan het gewicht reikt 4,5-6,8 kg.

De structuur van het vlees is knapperig, maar zacht, smaken zoet. De schil is dun, de dikte van het feloranje eetbare deel is ongeveer 10 cm.

Planten wordt uitgevoerd door zaad of zaailing methode, de locatie van de gaten is beter gepland in rijen. Eigenaardigheden van zorg bestaan ​​uit het knijpen van de zijtakken van de wimper en de hoofdstam. Oogst in september en oktober.

Prikubanskaya

Verscheidenheid van de gemiddelde ouderdomsduur met de vegetatieve periode 91-136 dagen. De lengte van de zweep bereikt 3-4 m, de massa van de vrucht is peervormig van 2300 tot 4600 gram.

Prikubanskaya

De dikte van de pulp is ongeveer 4 cm, de schil is dun, romig op de snede. Pompoen behoudt zijn kwaliteit en presentatie gedurende 3 maanden na de oogst.

nieuwigheid

De plant met een gemiddelde ouderdomsperiode, de vegetatieperiode is 115 dagen. Cilindrische vruchten worden gekenmerkt door een lichte verdikking aan het eind, het gewicht van een rijpe groente bereikt 6-7 kg.

De schil is dun, het eetbare gedeelte is zacht, sappig, zoet van smaak.

De cultuur is bestand tegen droogte. Het wordt vers en verwerkt geconsumeerd.
nieuwigheid

mes

De plant met een gemiddelde periode van veroudering, het gewicht van pompoen middelgrote is 4,5 kg. Vegetatie duurt 115-127 dagen.

De dichte huid van een grijze tint (licht en donker) bevordert een lange houdbaarheid, tot het volgende seizoen. Fel oranje zoete pulp bevat geen extra smaakstoffen, nootmuskaat smaak is een aanvulling op elk gerecht met een delicate smaak.

mes

tverdokorymi

spaghetti

De variëteit van de vroege rijpingstijd, van het verschijnen van scheuten tot oogsten, gaat alleen over 65-80 dagen. Op een lange zweep dichtgebonden fruit, waarvan het gewicht vóór verwijdering uit de tuin is 800-1500 gram.

De korst van pompoen is vrij dicht, het vlees is dun en valt uiteen in afzonderlijke vezels, waarvan de plant zo'n naam kreeg. Er zijn niet veel snoepjes in de groente, maar het absorbeert kruiderijen goed. Soms wordt de pompoenaroma in de schaal niet meteen herkend.

spaghetti

Muscat de Provence

Hoogwaardige niet-pretentieuze zorgvariëteit, waarvan het fruit het gewicht bereikt 8-10 kg. De schil is dik, wat de houdbaarheid van de groente verlengt zonder zijn waardevolle eigenschappen te verliezen.

Muscat de Provence

Pulp aromatisch met honingsmaak. Plaag planten van compact formaat, immuniteit weerstaat verschillende ziekten en plagen. Vegetatieperiode - 120 dagen.

Gilea

Het heeft een hoge opbrengst en een lange houdbaarheid (tot een jaar).
Gilea

Jonge scheuten vormen intensieve lange staven, waarop pompoenen afrijpen 6-9 kg. Het groeiseizoen duurt 100-110 dagen.

De schil van ovaal-langwerpige groenten is bedekt met een waslaag. De laag pulp is dik, zoet naar de smaak, met medicinale en dieeteigenschappen. De plant is tolerant voor bacteriose en echte meeldauw.

Polyanin

Middenseizoen gewas met het groeiseizoen 110-125 dagen. Het gewicht van de groente bereikt 4000 gram, gladde huid met nauwelijks zichtbare ribben.

Het vlees heeft een dichte structuur, het smaakt zoet en sappig. De zweep is gevormd tot een lengte van 4 m, daarom wordt het volgende schema gebruikt bij het uitstappen: 70x70 cm Polyanine is resistent tegen ziekten en ongunstige weersomstandigheden.

Populaire variëteiten van grote pompoen

Arabatskaya

Arabatskaya

De rijpingstermijn is laat, het groeiseizoen is 118-127 dagen. Cilindrische groente met verdikking aan de bovenkant hangt in rijpe vorm tot 9 kg.

De dikke laag fel oranje vruchtvlees na verwerking is ongelooflijk sappig en zoet naar smaak. Opslagtijd is ongeveer 4 maanden.

De variëteit wordt gekenmerkt als hoogproductief, bestand tegen ziekten en droogte.

Grote maan

Het groeiseizoen duurt 115-130 dagen. Scourge wordt krachtig gevormd, want grote pompoenen laten slechts één eierstok achter. Het gewicht van zo'n instantie bereikt 70-80 kg. Bij de gebruikelijke teelt is het gewicht van de groente ongeveer 20-30 kg.

De schil heeft een gemiddelde dichtheid, de pulp is delicaat, maar behoudt zijn structuur goed tijdens de warmtebehandeling. Toepassing pompoen universeel.

Grote maan

Parijs goud

De plant met een vroege verouderingstijd, het groeiseizoen duurt 90 dagen. Het gewicht van de pompoen bereikt 20 kg met conventionele landbouwtechnieken.

De cultuur reageert op meststoffen, dus het is heel goed mogelijk om een ​​gigantische groente uit de struik te verwijderen. Jonge scheuten zijn goed bestand tegen slechte weersomstandigheden, met name droogte. Ziekten en plagen zijn niet gevaarlijk.

De opslagperiode van het gewas in de winterperiode onder geschikte omstandigheden is 4-6 maanden.

Parijs goud

stopudovo

Zwaar fruit krullen tot 20 kilogram, hoewel records werden vastgelegd tot 200 kg van een enkele kopie. Plant late volwassenheid met een groeiseizoen 125-140 dagen.

Om de reuzen te krijgen, moet je de grond goed bemesten en de gematigde luchtvochtigheid in de gaten houden. De cultuur vormt een lange zweep, bij het uitstappen wordt de afstand tussen de gaten van 100x150 cm waargenomen.

Het felgele vlees heeft een dichte structuur, een delicate smaak gevuld met zoetheid.

De variëteit is tolerant voor verschillende ziekten en plagen, bestand tegen ongunstige weersomstandigheden.
stopudovo

Voor de teelt in het zomerhuisje van Siberië en de Oeral

Russische vrouw

Vegetatie van Russische vrouwen duurt 90-100 dagenDe vruchten worden gekenmerkt door sappige zoete pulp en meloenaroma. Verwijder vanaf 1 m2 meer dan 20 kg gewas met het gewicht van een groente 1,9-4 kg.

De plant is matig laxerend, tijdens het planten is het interval tussen de struiken ongeveer 60 cm.Voor 5-6 maanden behoudt de pompoen zijn smaak en warenkwaliteiten in een droge en geventileerde ruimte. Het gebruik van universeel pulp.

Russische vrouw

glimlach

Koudbestendige vroegrijpe plant met een volwassenheid 85-90 dagen. Glimlachcultuur - bush, vormt tot 6 kleine scheuten, die worden vastgebonden door 8-10 pompoenen met een gewicht van 0,8-1,2 kg.

Het fel oranje vlees is knapperig, maar mild. Groente is ongelooflijk populair onder culinaire vanwege zijn zoete smaak en meloenaroma. De oogst behoudt zijn kwaliteiten vlees tot maart. Het planten wordt uitgevoerd volgens het schema: 60x60 cm.

glimlach

Michurinskaya

De rang van tafelafspraak, is geschikt voor vers gebruik en verwerkt. Het groeiseizoen duurt 96-105 dagen. Het gewicht van een gemiddelde foetus is ongeveer 5 kg.

Het zaadnest is klein, wat wijst op een dikke laag pulp.

De plant verdraagt ​​ongunstige weersomstandigheden (droogte, koude, zware regenval), zelfs vorst tot -5 graden is niet verschrikkelijk.

therapeutische

Vroege veroudering tot 105 dagen en sterke immuniteit stelt je in staat een cultuur te kweken in Siberië en de Oeral. De plant is gemiddeld, bij het planten wordt het volgende schema gebruikt: 60x70 cm.

Pompoengewicht bereikt 3-5 kg. De belangrijkste smaakkenmerken: sappig, zoetig met een aangenaam honingaroma.

therapeutische

Voor regio Moskou en Centraal-Rusland

parel

Het groeiseizoen duurt 100-110 dagenhonderd komt overeen met de gemiddelde ouderdomsduur. Compact formaat van Bush met een groot aantal eierstokken, waaruit pompoengewichten ontstaan 7,5 kg.

Het kleine zaadnest bevindt zich in het bovenste deel van het langwerpige fruit, de rest is oranje met een rode tint van vlees.

Het wordt geplant door zaad en zaailing methode met een interval van ten minste 60 cm tussen de struiken.De cultuur reageert op organische meststoffen, gekenmerkt door koude weerstand.

parel

Gouden peer

Gouden peer - met vroege rijping 95 dagen. Elke zweep vormt ongeveer 3 vruchten, waarvan het gewicht reikt 1,8-2 kg.

De smaken hebben een kastanjebruine toon. Het oogsten begint in augustus, tot 10 kg groenten worden verwijderd van 1 m2.

De cultuur reageert op vruchtbare grond en organische meststoffen.
Gouden peer

vita

Mid-season cultuur met volwassenheid 115-125 dagen. De plant vormt een krachtige zweep, het gewicht van de vrucht bereikt 3-4 kg.

Sterke immuniteit komt tot uiting in ziekteresistentie en koud klimaat.

vita

Verkorte interceptie

Middenseizoen met het groeiseizoen 110-125 dagen perfect voor het groeien in het open veld in de datasja in de regio Moskou of centraal Rusland. Vruchten met langwerpige vormweging tot 3 kg.

De eigenaardigheid van de pompoen ligt in de unieke smaak, zoetheid en delicate structuur van de pulp.

Verkorte interceptie

fijnproever

Spaanse gitaar

De langwerpige vorm van de vrucht lijkt meer op een courgette. Groenachtig gele schil van gemiddelde dichtheid, sappig en zoet vlees met abrikozenaroma.

Spaanse gitaar

Het gewicht van de groente bereikt 5 kg. De oogst wordt ongeveer 4-5 maanden bewaard. Koks gebruiken vaak een eetbaar gedeelte om aardappelpuree en vers geperste sappen te maken. Verzadigd met vitaminen en mineralen wordt het product voorgeschreven voor een dieet en een medische tafel.

Gribovskaya

Gribovskaya

Pompoen Gribovskaya, populair voor onze breedtegraden, met een vroege rijpingsperiode 85-90 dagen. De schors van de vrucht is glad en enigszins geribbeld, de kleur varieert van donkergroen tot geel met groenachtige vlekken. Het dichte vruchtvlees van oranje kleur verschilt in hoge mate.

Het gewicht van de groente is 2,5-5 kg. Bij het landen wordt het schema toegepast: 60x70 cm.

Butternut (walnoot)

Productieve variëteit gefokt door Italiaanse fokkers, het groeiseizoen volgens de beschrijving duurt 90-100 dagen. Langwerpige vruchten worden zwaarder 5-9 kg, de zaadsectie van klein formaat bevindt zich aan de onderkant van de pompoen, dus de laag pulp is dik.

butternut

Smaakkwaliteiten van een groente worden gewaardeerd door zachtheid, zoetheid en sappigheid. Het product bevat een verhoogde hoeveelheid caroteen en andere vitamines. Groente wordt gebruikt voor therapeutische en voedingsvoeding.

Honey Princess

Honey Princess

Middenseizoen met een periode van veroudering 110-115 dagen. Een krachtige plant vormt een grote zweep, dus bij het planten wordt een schema gebruikt: 100x150 cm. De huid is dun, het vruchtvlees is dicht en ongelooflijk zoet.

Foetale gewicht bereikt 3-4 kg. Cultuur heeft een goede immuniteit, gemanifesteerd in de vorm van weerstand tegen ziekten en ongunstige weersomstandigheden.

Elke variëteit heeft zijn eigen kenmerken smaakkenmerken. Idealiter plant elk jaar, naast de geliefde soort, een nieuwe hybride, die je favoriete gerecht een unieke smaak en aroma zal geven.

Bekijk de video: Draadjesvlees maken - basisrecept (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send