Over de boerderij

Tips om dat te doen, zodat aubergines niet bitter zijn

Pin
Send
Share
Send
Send


Aubergines worden door bijna elke zomerbewoner geteeld, omdat de groente veel nuttige eigenschappen en een groot aanbod aan voedingsstoffen heeft. Niet iedereen houdt van als aubergine zelfs een beetje bitter is. Evenals niet iedereen weet dat het kan worden veroorzaakt door de eigenaardigheden van het groeien en zorgen voor een gewas, onjuist oogsten. Wat te doen om zich te ontdoen van bitterheid wordt beschreven in het artikel.

Oorzaken van de bittere smaak van aubergines

Waarom kan er een bittere smaak zijn in een groente? Na kennis te hebben genomen van alle redenen, zal het mogelijk zijn om het tekort te neutraliseren en de perfecte oogst te laten groeien, en om voorbereidingen te treffen voor toekomstig gebruik.

Aubergine oogsten

Late schoonmaak

Zoals elk gewas moet aubergine op tijd worden verzameld. Anders veranderen ze het uiterlijk en worden ze ook ruw, bitter.

Verwijder het fruit ongeveer 1,5 maand na het verschijnen van de eierstok. Gedurende deze periode hebben zaden een lichte kleur, het vlees is zacht, zonder bitterheid.

Wisselend weer

Klimaatomstandigheden beïnvloeden ook de smaak van aubergines aanzienlijk. Daarom kunnen planten die in de volle grond zijn gekweekt vanwege deze kenmerken, bitter worden. Daarom is het aanbevolen voor gebieden met vaak wisselende weersomstandigheden aubergines in de kas te laten groeien.

Onvoldoende water geven

Gebrek aan bodemvocht is ook een van de grondoorzaken van bitterheid bij aubergines. Bij warm en zonnig weer is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de grond constant gehydrateerd wordt en om te voorkomen dat de bovenste laag uitdroogt. Het water moet 's ochtends, de volgorde - overdag worden uitgevoerd.

Juiste overvloedige waterhoudende aubergine

Verkeerde cijfer

Variatieselectie is de belangrijkste en meest verantwoordelijke business. Allereerst zal het ervan afhangen, of het in principe mogelijk zal zijn om van de bittere smaak in het afgewerkte fruit af te komen. Het is een feit dat sommige variëteiten aanvankelijk dit nadeel hebben en hoe je het ook in de toekomst probeert, het zal niet werken.

Bij het selecteren van een variëteit voor het verbouwen van gewassen is het beter om een ​​bekende, beproefde tijd te kiezen.

De beste traditionele variëteiten zijn:

  • diamant;
  • Paars wonder;
  • De notenkraker;
  • Tsjechische vroeg.

Liefhebbers van meer exotisch fruit kunnen worden geadviseerd:

  • Thais wit;
  • Pelican;
  • Rosita.

Zaailingen zijn beter om zelf te kweken. In de markt kun je het verkeerde cijfer geven dat je wilt kopen. Vaak worden tuinders en tuinders het slachtoffer van misleiding. Vervolgens worden al uw inspanningen en inspanningen teruggebracht tot nul en zal het gewenste resultaat niet werken om redenen buiten uw macht.

Wat te doen, zodat aubergine niet bitter is?

Als de vrucht nog steeds bitter blijkt te zijn, raak dan niet van streek. Je zou moeten proberen om van het gebrek aan bekende methoden af ​​te komen. Gelukkig heeft de mensheid al ervaring in deze business en in de loop der jaren zijn er veel manieren bedacht om een ​​groente te koken, zodat bitterheid gemakkelijk kan worden verwijderd.

ijskoud

Een eenvoudige en betaalbare manier om een ​​aubergine zonder bitterheid te bereiden, bevriest. Het verzamelde en gewassen fruit moet in kleine plakjes worden gesneden, in een diepvrieszak worden gedaan en naar de vriezer worden gestuurd. Als u niet van plan bent de staaf op te slaan, kunt u deze na 4 uur krijgen. Laat het water ontdooien en persen. De bitterheid verdwijnt met het water.

Op deze manier bereide aubergines zijn alleen geschikt voor het maken van aardappelpuree. Houd ze intact tijdens het kookproces zal niet slagen.
Frozen aubergine

maceratie

Nog een vrij eenvoudige manier om de bitterheid van een plant te verwijderen. Fruit wordt in stukjes gesneden en gevuld met koel, gezout water. Als u pekel voor 1 liter water wilt bereiden, neem dan 1 eetl. zout. Verouderd gedurende een half uur onder druk. Daarna moeten de stukjes aubergine worden verwijderd, geperst, uitgespreid op een papieren handdoek en overtollig vocht afgeven. Verder gebruik volgens het recept. Als het recept het gebruik van hele vruchten betreft, dan moeten ze meer dan twee uur geweekt worden.

beregening zout

Deze techniek komt minder vaak voor, maar de effectiviteit is ook hoog. De vrucht moet worden gesneden en bestrooi met grof zout in de incisie. Wacht 20 minuten voordat druppels verschijnen. Nadat dit deel van de vrucht is afgespoeld met water en afgeveegd met een droge doek.

Het is noodzakelijk om alleen grof zout te gebruiken. Ze heeft geen tijd om te laten weken en je gerecht zal niet gezouten worden in het kookproces.

schoonmaak

Deze techniek is alleen geschikt voor die gevallen waarbij het gebruik van een gepelde groente voor het recept wordt overwogen. Je hoeft alleen maar het fruit met een mes van de schil te pellen. Samen met dit zal verlaten en onaangename bitterheid.

Zaad snijden

In hun structuur lijken auberginezaden op paprika's. Ze hebben geen scherpte, maar er is een bittere smaak. Om van dit nadeel af te komen, moet het fruit in twee lengtes worden gesneden en met een theelepel om de zaden op te scheppen. Deze techniek is erg goed als je gevulde aubergineboten gaat koken.

Sommige huisvrouwen in plaats van te weken in gezout water gebruiken het weken in melk. De procedure lijkt erg op elkaar, alleen hoeft de melk niet gezout te worden. Deze techniek komt echter minder vaak voor. Veel mensen denken dat aubergines op deze manier ook een specifieke "melkachtige" smaak krijgen, wat niet iedereen bevalt.

Van alle manieren om van bitterheid in aubergines af te komen, kiest iedereen degene die het beste bij hem past. Je kunt je laten leiden door zowel persoonlijke voorkeuren als op basis van het kookrecept en de bijbehorende functies.

Nadat je hebt geleerd over de oorzaken van bitterheid bij aubergines, kun je de meest geschikte manier kiezen om er vanaf te komen. Het belangrijkste is de juiste groeiende technologie. Het is in het groeiproces dat er alle gelegenheid is om van dit grote nadeel af te komen. Als de oogst om welke reden dan ook nog een beetje bitter is, kan ook bitterheid uit het verzamelde fruit worden verwijderd.

Er zijn op dit moment al voldoende manieren. Elk jaar wordt dit arsenaal aangevuld. Elke hostess gebruikt zijn trucs, apparaten. Zo wordt de smaak van uw favoriete gerechten niet bedorven en blijven de heilzame eigenschappen volledig behouden.

Bekijk de video: TM18#18 : Pepers en paprika's op verschillende manieren toppen (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send