Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van tomatenrassen mysterie van de natuur

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaten staan ​​op onze lijst. Elke zichzelf respecterende zomerreiziger groeit ze op zijn site. Alleen de keuze van de variëteit is soms twijfelachtig. Nu wordt de tomaten Riddle met betrekking tot de ultrasnelle groei steeds populairder. Verwar deze variëteit niet met de Enigma of Nature, dit zijn compleet verschillende soorten. Het onderscheidt zich door het feit dat het een uitstekende gelegenheid biedt om in de kortst mogelijke tijd een geweldige oogst te krijgen. De beschrijving en kenmerken van deze variëteit worden hieronder weergegeven.

Beschrijving en kenmerken van tomatenraadsel

Riddle Tomato heeft een zeer krachtige steel, die het mogelijk maakt om het helemaal niet te binden. De hoogte van de struik is klein (tot een halve meter), de maat is compact. Het verschilt van vergelijkbare soorten in precocity. De eerste vruchten kunnen 85 dagen na het planten worden verzameld.

Ultra vroege variëteit aan tomaten Mystery

De variëteit is zeer resistent tegen verschillende soorten ziektes, geeft heel weinig stepsons, groeit goed in de schaduw. De vruchten hebben een ronde vorm met een lichte ribboord bij de stengel. Hun kleur is fel rood, het gewicht bereikt 100 gram. Qua opbrengst geeft het ras gemiddelde resultaten. Met een bed van een vierkante meter kun je ongeveer 20 kilogram gewas krijgen.

Sterke en zwakke punten

Tomato Riddle heeft veel meer voordelen dan nadelen. Onder de voordelen kunnen worden geïdentificeerd:

 • heel veel vroege rijping vruchten;
 • excellent de smaak;
 • small struik;
 • Het geeft kleine stiefzonen;
 • goed groeit in halfschaduw;
 • excellent behoudt de presentatie en kwaliteit tijdens transport;
 • bescheidenheid in de zorg;
 • de vruchten dezelfde grootte.
Riddle Tomatoes zijn ideaal voor salades, sauzen, zeer goed voor het hele fruit beitsen

Van de tekortkomingen beoefenen tuinders alleen niet erg hoge opbrengsten. Anders voldoet de vroege variëteit volledig aan de eisen van de bewoners van de zomer.

Kenmerken van grondbewerking voor het planten van zaden

Tomaatzaden planten Riddle op een standaard manier. Grond kan worden gebruikt als een aankoop en om de eigen te bereiden. Vanaf eind maart tot medio april zaaien de zaden. Deze datums zijn afhankelijk van de klimatologische omstandigheden in een bepaalde regio.

Omdat het Riddle tot de superearly variëteiten behoort en de bush een kleine omvang heeft, beginnen ze de grond voor te bereiden om in de herfst te planten. Tijdens deze periode worden organische meststoffen op de tuin aangebracht, waar het de bedoeling is om tomaten in de toekomst te planten. Het is het beste om mest te gebruiken. In het voorjaar worden minerale meststoffen in deze samenstelling toegevoegd:

 • kaliumsulfaat;
 • superfosfaat;
 • nitraat.

Alles wordt in ongeveer gelijke hoeveelheden gemengd en vervolgens wordt het resulterende mengsel met aarde behandeld.

Hoe de juiste zaden te kiezen voor planten?

Tomatenzaad Riddle

Bij het kiezen van een plantmateriaal van tomaten Riddle moet je eerst letten op de houdbaarheid. Als het tot een einde komt, dan is de kans groot dat kieming niet erg goed is, zal het nodig zijn om dikker te zaaien.

Zaden kopen is het beste in bewezen winkels. Er zal dus een garantie zijn dat u precies de variëteit krijgt die u wenst.

Zaden kunnen worden verzameld en onafhankelijk. Om dit te doen, kiest u fruit van hoge kwaliteit zonder gebreken en vervorming. Ze worden overgelaten om te zingen totdat ze zacht worden. Knip en pers daarna de zaden. Daarna worden ze gedroogd en geselecteerd de grootste, volwassen.

Zaaien regels

Zaden beginnen het laatste decennium van maart met zaaien en eindigen in het midden van april. Zaaien wordt uitgevoerd in vooraf voorbereide en ontsmette grond. Ze zijn gevuld met containers voor het kweken van zaailingen. Maak in de grond kleine groeven met een diepte van ongeveer 1 centimeter. De afstand tussen beide moet 2-3 centimeter zijn.

Zaaiende zaden voor zaailingen geproduceerd in het laatste decennium van maart

Na dit alles is het planten bedekt met polyethyleen of glas en op een goed verlichte plaats tot ontkieming.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

Naar de volle grond worden zaailingen van tomatenras Riddle alleen verzonden nadat de dreiging van nachtvorst is verstreken. Als de nachttemperatuur vrij laag is, kunnen de planten stoppen met groeien. Dat is de reden waarom het planten wordt uitgevoerd in de periode dat de grond al goed is opgewarmd.

Transplantatie kan het beste 's ochtends of' s avonds worden gedaan. Op een plein hebben op 7-9 planten. De zaailing moet 55 dagen oud zijn op het moment van plukken. Tomaten zijn bedekt met aarde tot het eerste blad, en dan persen ze de aarde rond en water goed.

Zorg na verplanten

Juiste besproeiingstomaten

Na het overplanten van tomaten in de volle grond, moet je ze als volgt behandelen. Watergift wordt uitgevoerd als het drogen van de bovengrond.

Water mag niet op de bladeren vallen en stagneert ook. Ook is het regelmatig nodig om de zijscheuten te verwijderen.

Een verplicht onderdeel van de zorg voor tomaten is wieden en het losmaken van de grond, evenals het mulchen. Periodiek moeten planten worden gevoed met minerale meststoffen. In de regel worden twee supplementen tijdens het seizoen uitgevoerd. De eerste - een paar weken na het planten, en de tweede na het verschijnen van de eerste rijpe borstels.

Ziekten en hun preventie

Gezien het feit dat het Riddle tot superearly variëteiten behoort, slaagt ze erin om een ​​oogst te geven nog voordat de belangrijkste ziektes van de tomaten beginnen te vorderen. Dat is de reden waarom de bestrijding van ziekten en plagen tot een minimum wordt beperkt. De variëteit heeft een redelijk hoge weerstand tegen beschadiging door belangrijke pathogenen, maar toch zijn enkele beveiligingsmaatregelen de moeite waard.

Voor het voorkomen van Phytophthora en andere ziektes, wordt het sproeien van tomaten met een Bordeaux-mengsel uitgevoerd van eind juni tot begin juli

Om de verspreiding van schimmelziekten door hoge luchtvochtigheid te voorkomen, effectief bordelen van bordeauxmengsel. Ze beschermt ook tegen insecten die jonge zaailingen willen eten. Het Riddle heeft geen andere soorten verwerking nodig en geeft een prachtige oogst zonder hun deelname.

conclusie

Tomato Riddle trekt elk jaar meer en meer aandacht. In vergelijking met zijn concurrenten rijpen de vruchten heel vroeg en kunnen ze worden geoogst voordat de rest van de tomaten rijpt op het perceel. Bovendien het cijfer is pretentieloos als je weggaat, eist de minimale hoeveelheid verwerkingen van slopers en ziekten. Zaailingen groeien is ook niet moeilijk. Fruit is zowel geschikt voor verse consumptie als voor elke vorm van conservering, tolereert ook transport en verliest zijn commerciële kwaliteit niet. Al deze voordelen maken Riddle tot een leider onder andere vroegrijpe variëteiten.

Bekijk de video: Trillingen 1 Beschrijving (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send