Over de boerderij

Beter om aubergines van de coloradokever te verwerken?

Pin
Send
Share
Send
Send


Aubergine, zoals aardappelen en tomaten, behoort tot de nachtschade. De coloradokever houdt heel veel van deze planten. Tedere jonge zaailingen trekken vooral de plaag aan. Om de landingen van het gestreepte roofdier te redden, worden verschillende methoden van strijd gebruikt. In deze review zullen we het hebben over de beste manier om aubergine-struiken van de Coloradokever te verwerken.

Wie is de Coloradokever en waar komt het vandaan

Vraatzuchtig en productief insect. Het vrouwtje maakt 50 eieren in een leg, en tot 500 per seizoen. Ze bevinden zich op de bladeren hieronder en zijn niet meteen merkbaar. De larven die eruit zijn voortgekomen, eten de bladeren. De plant sterft, en de kever beweegt naar de grond en wordt een individu, dat weer nakomelingen produceert. En zo eindeloos, totdat het wordt vernietigd.

Coloradokever en larve

Insect vasthoudende, kan voor lange tijd verhongeren, overwintert op elk moment. In de herfst kruipt het dieper in de bodem en winters zonder angst voor koud weer. In het voorjaar komt ze uit het verhitte land en begint ze verse scheuten van aardappelen te eten, en later verhuist ze naar aubergines en tomaten.

Waar komt de coloradokever vandaan in de tuin:

  1. Van besmet larven bodem.
  2. Kan worden gebracht met plantmateriaal.
  3. Vliegen van de naburige site.

Aubergine beschermingsmethoden

De kever is gevaarlijk omdat behalve bladeren, het vernietigt bloemen en eierstokken, Dit vermindert de oogstopbrengsten. Het is noodzakelijk om met hem te vechten. Er zijn verschillende manieren om het te vernietigen: het verwerken van de wortels van zaailingen voor het planten, sproeien van de struiken en anderen.

Gebruik van chemicaliën

We weten veel chemicaliën om te vechten. Maar het insect past zich aan hen aan, het is noodzakelijk om nieuwe soorten uit te vinden om de plant te redden. Moderne actieve chemicaliën: Konfidor-Maxi, Prestige, Calypso, moordenaar.

Konfidor Maxi

Insecticide Confidor

Bestrijdt kever, witte vlieg, mijten. Naast spuiten kan het worden gebruikt met druppelirrigatie.. Zeer effectief medicijn.

prestige

Prestige van de coloradokever

Beschermt en stimuleert de groei van planten, Dit effect houdt aan tot de bloei. Dan kunnen de insecten verschijnen, maar in een kleine hoeveelheid, en het gevaarlijke moment voor de vorming van de oogst is al voorbij.

moordenaar

moordenaar

Niet weggespoeld door regen. Een enkele bespuiting biedt bescherming voor het hele tuinseizoen. Vernietigt de kever zelf, zijn eieren en larven. Beschermt de auberginecultuur tegen bladluizen, teken, witte vlieg. Erkend als het meest effectief in de strijd tegen de coloradokever.

Calypso insecticide

Calypso insecticide

Geproduceerd door een Duits bedrijf. Eenmaal in het lichaam verlamt het de spijsverteringsorganen en veroorzaakt het de dood door verhongering. Het heeft een effect een uur na het spuiten. Bescherming duurt dertig dagen. Onschadelijk voor bijen.

Om de preparaten te gebruiken tijdens de massale verschijning van de larven, op het meest kwetsbare moment voor hen, anders krijgt u niet het gewenste effect. Cultuur kan niet met gif na de eierstok worden behandeld, het zal in de vrucht blijven en in het voedsel komen.

Biologische preparaten

Bij de samenstelling van dergelijke preparaten zijn er geen schadelijke chemische componenten. Hun hoofddoel is de vernietiging van de larven. Dit zijn verschillende schimmels en bacteriën, die met voedsel in het lichaam binnendringen, verlamming veroorzaken en het insect vergaat.

fitoverm

fitoverm

De productie van het biologische product Fitoverm was een echte ontdekking in de agronomie. Doodt bladkever 9 uur na toediening. Het medicijn vernietigt zijn eieren niet, dus de behandeling moet worden herhaald wanneer nieuwe larven verschijnen.

Bovyrin

Bevat schimmelsporen, veroorzaakt schimmelziekten bij schadelijke insecten en hun dood.

Agravertin

Agravertin

Bereid op basis van alcoholische tinctuur van bodemschimmels. De tool is niet verslavend en kan meerdere jaren op de site worden gebruikt.

Biologisch product van Corado

Biologisch product van Corado

Gebruikt wanneer nieuwe larven van het gestreepte roofdier verschijnen. Aubergierstruiken worden 2-4 keer behandeld met een pauze van 7 dagen.

De voordelen van het gebruik van biologische producten is dat ze alleen schadelijke personen vernietigen. De actieve ingrediënten van deze producten zijn onschadelijk voor de bodem en het milieu. Niet gevaarlijk voor nuttige insecten, vogels, dieren en mensen.

Folkmedicijnen om het gewas te beschermen en te beschermen

Naast speciaal gemaakte voorbereidingen voor het gevecht, zijn er andere manieren om de aubergine te redden van de coloradokever en het gewas te beschermen.

Een van hen - agronomische technieken die voorkomen dat een insect in de tuin verschijnt.

  1. Houd de vruchtwisseling in de gaten. Te planten aubergines, uien, kool, peulvruchten, komkommers of wortels. Beetle, deze planten zijn onverschillig, de aarde na hen zal niet worden besmet door een plaag.
  2. Gebruik de buurt met selderij, dille, in het middenpad om calendula, goudsbloem, Oost-Indische kers te planten. Hun geur weert een gevaarlijke plaag. Het planten van paprika's langs een rij aubergines is ook nuttig.
Nuttige buurtaubergine op de tuin
  1. Bedek het aubergine klamboe of niet-geweven materiaal. Non-woven materiaal beschermt ook de cultuur tegen koude, hete zon en andere insecten. Muskietennetten maken kappen, bedekken elke plant. Onder onderkomens wordt een microklimaat gecreëerd dat een betere groei bevordert en de opbrengst verhoogt.
  2. De volgende eenvoudige en niet dure manier - handmatige assemblage van kevers en larven. Dit is niet altijd prettig, maar in kleine gebieden is het niet moeilijk. Bovendien is het de meest milieuvriendelijke manier. De verzamelde personen worden in potten met kerosine of benzine geplaatst.

Ervaren tuinders met ervaringsaanbod om oplossingen te bereiden met hete peper, mosterd, alsem, stinkende gouwe. Planten staan ​​erop in water, voegen zeep toe voor een betere bevochtiging en sproeien de struiken. Het is handig om de plant en de grond eromheen met as te sprenkelen.

De keuze van beschermingsmiddelen tegen de Coloradokever blijft de tuinman. Biologische agentia die geen giftige chemicaliën bevatten, worden steeds populairder.

Persoonlijk ben ik altijd voor veilige methoden. Ik geloof niet echt in de actie van grasoplossingen tegen de plaag. Ze maken hem eerder bang dan vernietigen. Maar Fitoverm en Agrovertin worden door mij persoonlijk getest. Ik gebruik ze constant van verschillende insecten en ben zeer tevreden. Chemicaliën in de tuin zijn niet de juiste plek.

En nog een tip - wees niet lui om de planten opnieuw te onderzoeken, verzamel indien nodig kevers en larven. In de tuin zijn er meestal geen grote plantages met aubergines, het zal niet moeilijk zijn, en de voordelen zullen aanzienlijk zijn, je kunt je gewas redden.

Bekijk de video: De geneeskracht van aubergine (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send