Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van het tomatenras Dar Zavolzhye

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomatenrassen "Dar Zavolzhye" hebben al lang de harten van tuinders veroverd met hun smaak en pretentieloosheid. Dit is een van die tomaten die zelfs de onervaren beginnende hoveniers niet zonder gewas zullen laten. In het artikel zullen we het hebben over zijn verdiensten, en de kenmerken en beschrijving presenteren.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Dar Dar Volga

De plant heeft een beperkte groei, bereikt een hoogte van niet meer dan 70 cm, de stengel is dik, dik, het aantal bladeren is gemiddeld. Maximaal 8 borstels met grote, platte tomaten ontwikkelen zich op de stengel. Het heeft een goed ontwikkelde wortelstok. De bladeren zijn lichtgroen, gerimpeld, niet behaard tot middelgroot.

Tomaat verwijst naar medium vroeghet gewas rijpt na 110 dagen na het verschijnen van scheuten.

De massa van een tomaat is ongeveer 80-100 g. Je kunt groeien als een open veld, in die regio's waarvoor het is gefokt, en in kassen, als het klimaat erger is.

De massa vruchten van het ras is ongeveer 80-100 gram
Gemiddeld, van 1 m2 verzamelen tot 7 kg tomaten, en ervaren tuiniers en tot 5 kg van een plant.

De initiatiefnemer is het GNU Volgograd Experimenteel Station, VNIIR hen. N. En, Vavilova van de RAAS. Het cijfer is bedoeld voor de teelt in de Centrale, Vologda, Noord-Kaukasische regio's. Tuinders hebben echter experimenteel de aanvaardbaarheid aangetoond van het kweken van deze variëteit onder zwaardere omstandigheden.

De voor- en nadelen van de variëteit

  • Want het ras wordt gekenmerkt door een nauwe terugkeer van het gewas.
  • Vanwege de lage groei is het niet nodig om de toppen van de scheuten te snijden.
  • Het heeft goede zoete smaak.
  • Bestand tegen scheuren, goede transporteerbaarheid.
  • Hoge opbrengst leerjaar.

Vereisten voor grond voor aanplant

Beste fruit groeit op de grond van chernozem. Voor planten van deze variëteit is het erg belangrijk dat de bodem ademend en verzadigd is met vocht.

Gaat goed op lichte leemachtige en zandige bodems, maar met competente zorg.

Zaaien regels

Tomatenzaden Dar Zavolzhye

Zaai tomaten het best in het midden van maart. Vóór het planten moeten de zaden bij voorkeur worden behandeld met een lichtroze oplossing van kaliumpermanganaat om de ontwikkeling van ziekten te voorkomen. Je kunt de zaden bovendien een paar uur laten weken in een groeistimulator.

De grond kan universeel of voor groenten klaarliggen, maar u moet er niet op besparen.

De toekomstige oogst is afhankelijk van de kwaliteit van de grond voor zaailingen. En je kunt zelf koken. Hiervoor wordt tuingrond genomen, gemengd met humus of turf 1: 1, zand wordt toegevoegd, als de grond zwaar is, en superfosfaat.

Zaden worden in de grond begraven tot een diepte van 2 cm, dezelfde afstand moet tussen aangrenzende planten liggen. Vervolgens moeten ze goed worden bewaterd, is het beter om het uit te spuiten, zodat de grond niet wordt weggespoeld en bedekt met een transparante film of glas.

Voor het ontstaan ​​van benodigde zaailingen zonlicht en constante temperatuur. Het is wenselijk om zaailingen op de zuidelijke vensterbank te laten groeien, waar er geen tocht is.

Na het ontkiemen van het zaad, moet de film worden verwijderd, zodat de zaailingen niet ziek worden met een zwarte poot vanwege een hoge luchtvochtigheid. Als het niet mogelijk is om jonge tomaten van een felle verlichting te voorzien, kunt u de zaailingen bovendien verlichten met UV-lampen.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

Het planten van zaailingen in de grond is gemaakt in mei

Tomaten worden geplant in de volle grond in meiwanneer de dreiging van terugkerende vorst voorbij is. In verwarmde kassen kan eerder worden geplant.

Pre-zaailingen moeten uitharden. Om dit te doen, in de namiddag, bij warm weer, worden planten gedurende 1-2 uur naar de buitenlucht gevoerd, waardoor de tijd die op straat wordt doorgebracht geleidelijk wordt verlengd tot de hele dag.

De afstand tussen aangrenzende planten moet zijn 40 cm, en tussen de rijen - 60 cm. In de grond moet je een klein gaatje maken, een handvol humus of turf erin gieten, een beetje complexe mest of koeienmest.

Plaats de wortel in het gat, laat het verdiepen, giet het overvloedig en bedek het met aarde. Zorg ervoor dat je de aarde verdicht bij de wortel, maar ram niet. Het is belangrijk dat er geen airbags overblijven, maar dat de zuurstofdoorlaatbaarheid behouden blijft.

Zorg na verplanten

"Gift van de Wolga-regio" - fotofiele variëteitdaarom kan het niet worden geplant, zelfs niet in gedeeltelijke schaduw. De meest comfortabele temperatuur voor de plant is +22 graden en +18 graden voor de grond.

In een sterke hitte niet slecht mulch de grond turf of gras om de wortels te beschermen tegen oververhitting. Mulchen helpt bovendien om uitdrogen van de grond en verstoord zuurstofmetabolisme te voorkomen. Anders zijn overvloedig water geven en frequente losraken noodzakelijk.

Mulchen helpt om uitdrogen van de grond en verstoord zuurstofmetabolisme te voorkomen.

De vorming van eierstokken komt beter voor bij hoge luchtvochtigheid, dus bij sterke hitte is het niet erg om bloeiende planten te besproeien.

Want de variëteit wordt gekenmerkt door de gelijktijdige vorming van een groot aantal eierstokken. Daarom hebben planten nodig vastbinden om te voorkomen dat de stelen breken. Voor stiefzonen van normaal onderwijs zullen ze moeten worden verwijderd.

Je kunt ook 1-2 extreme bloemen in de borstel plukken, zodat de vruchten groter zijn. Als een tomaat in een kas wordt gekweekt, is regelmatig luchten noodzakelijk. Uit hoge luchtvochtigheid kan late bacterievuur ontwikkelen op zowel bladeren als fruit.

moet opbrengst feeding tomaten. Eens in de twee weken kun je complexe meststoffen, mest of stikstofhoudende verbindingen maken.

Met het begin van de bloei wordt de introductie van stikstof gestopt, omdat het de groei van groen zal stimuleren. Maar u kunt complexe meststoffen blijven voeden. Als de stelen een paarse tint hebben gekregen, is het nodig om fosforbevattende verbindingen te bemesten, hoewel het vaker nodig is voor zaailingen.

Ziekten en hun preventie

De variëteit is vrij resistent tegen ziekten. Maar in zeldzame gevallen kan aardappelziekte of tabaksmossel zich ontwikkelen.
Houtas helpt in de strijd tegen tabak mozayka

Spuiten met een zwakke oplossing van kopersulfaat zal helpen om de eerste kwaal aan te kunnen (10 g van het medicijn wordt ingenomen voor 10 liter water). Het tweede probleem zal helpen omgaan met houtas, dat moet worden besprenkeld met de grond onder de tomaat.

Hoe zaadvariëteiten krijgen voor het volgende jaar

Tomaatzaden kunnen alleen worden geoogst. Selecteer om dit te doen grote rijpe vruchten van de juiste vorm op een gezonde plant. Zaden worden eruit geperst en goed gewassen en vervolgens gedroogd in de zon (mogelijk op de vensterbank). Bewaar de verzamelde zaden in een papieren of stoffen zak.

Het 'geschenk van de Wolga-regio' verwijst voornamelijk naar saladesoorten en wordt commercieel voor deze doeleinden geteeld. Maar tuiniers oogsten ze met succes voor de winter in verschillende vormen, wat de universaliteit van deze variëteit aangeeft.

Bekijk de video: Kenmerken van slecht gezelschap, Sheikh Sulaymaan al-Ruhaylee (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send