Over de boerderij

Hoe maak je pegs voor tomaat doe het zelf

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaat is een van de meest populaire soorten groenteplanten die tegenwoordig in ons land worden geteeld. De tomaat is enorm populair geworden vanwege de voedings- en dieeteigenschappen, een grote verscheidenheid aan soorten en variëteiten en hoge opbrengsten in verschillende klimatologische omstandigheden. Om een ​​goede oogst te krijgen is echter een goede verzorging van de tomaat nodig, inclusief een kousenband aan de haringen.

Tomaten kweekmethoden

Tomaat wordt buiten gekweekt en in kasomstandigheden in een horizontale en verticale positie.

Met de methode van verticale teelt kunt u:

 1. Plant een groot aantal planten op een relatief klein gecultiveerd gebied;
 2. Ontvangen oogst van hoge kwaliteit als resultaat van betere verlichting van planten over hun hele lengte;
 3. Vereenvoudig het zorgproces (voeren, drenken, snijden) en oogsten;
 4. Voorkom schade aan planten en vruchten tijdens verwerking;
Verticale groeimethode

De belangrijkste soorten kousenbanden

Een van de vele manieren om een ​​hoge opbrengst te krijgen, zijn kousenbandtomaten. Er zijn de volgende hoofdmanieren van kousenbandtomaten:

 1. Peg-methode (met behulp van pegs);
 2. Frame-methode (met behulp van touw of draadframes);
 3. Tapestry (horizontaal en verticaal);
 4. Piramidaal (conisch);
 5. Haak (met behulp van haken).

Pegging is de meest gebruikelijke manier om tomaten te kweken.

Doel van kousebandtomaat

De belangrijkste redenen om kousebandtomaat te doen:

 1. Er is een hoog risico op beschadiging van hoge planten onder het gewicht van vruchten die toenemen tijdens het rijpen;
 2. Het vermogen om direct onder de wortel van de struiken te bemesten, zonder de planten en vruchten zelf te beïnvloeden, wat helpt voorkomen dat er chemische brandwonden en mechanische schade optreden;
 3. De vruchten bevinden zich boven het maaiveld, wat hen beschermt tegen ziekten en aanvallen van verschillende soorten ongedierte;
 4. Vermindert de procedure voor het verzorgen van planten (knijpen, mulchen, knijpen en spuiten) aanzienlijk;
 5. De mate van bescherming van fruit en groene massa door hoge vochtigheid neemt toe;
 6. De mate van verlichting van planten voor hun volledige en tijdige ontwikkeling neemt toe.
Door planten te koppelen die onder open omstandigheden zijn gekweekt, kunt u planten op betrouwbare wijze beschermen tegen schade tijdens zware regenval en harde wind.

De meest populaire manier om tomaten te binden, is om ze te bevestigen aan verticale steunen - pinnen. De steunen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen (hout, ijzer, metaal-plastic, plastic) zoals in de fabriek gemaakt, evenals geïmproviseerde elementen.

Metalen pinnen hebben een metalen kern, bedekt met een dunne laag plastic. Plastic haringen zijn gemaakt van zeer duurzaam plastic. Pinnen in de fabriek in verschillende maten met vooraf aangebrachte elementen van de karterplanten kunnen worden gekocht in gespecialiseerde winkels.

De meest voorkomende in zijn prijs en beschikbaarheid kreeg pennen van hout.

Kousebandtomaat om vruchtvorming te verbeteren

Het maken van pinnen met je eigen handen

U kunt zelfs zonder speciale training houten steunen voor tomaten met uw eigen handen maken. Voor de vervaardiging is een vooraf gemarkeerde houten plank met een lengte van 2,0-2,5 m, een breedte van 10-15 cm en een dikte van 5-7 cm gemarkeerd in breedte en lengte met het vereiste aantal stokken.

U moet niet besparen op materiaal met pinnen van een klein deel (tot 50x50 mm) vanwege de grote kans dat ze beschadigd raken door het gewicht van planten en de werking van windbelastingen.

Gebruik vervolgens een hand of een cirkelzaagbord om op te lossen in de staven van het geselecteerde gedeelte. De resulterende inzetten, indien nodig, malen met een vlak of met grof schuurpapier. Voor een meer gemakkelijke en gemakkelijke penetratie worden de uiteinden van de stokken in een hoek van 45 vanaf een of meerdere zijden van de steun geslepen.

Props installeren

Nadat u het benodigde aantal pinnen hebt voorbereid, gaat u verder met het rijden in de grond. Om de wortels van de tomaat niet te beschadigen, moet de plaats voor het aandrijven van de steun 10-15 cm van de hoofdstam verwijderd zijn. Als de grond hard en verdicht is, wordt er gereden met een zware hamer of een voorhamer.. Als de aarde brokkelig is, hoeft u slechts licht op de steun te duwen om deze tot een voldoende diepte te verdiepen (tot 30 cm).

Het maken van pinnen

Tomatenkouseband

De kousenband van struiken wordt uitgevoerd met behulp van een touw uit een materiaal dat sterk is en bestand tegen rot. Aanvankelijk wordt het touw op een steun vastgemaakt en vervolgens wordt de steel voor verschillende knopen vastgegrepen en aan een steun vastgemaakt. Voor een veiligere verankering moet u de stengel en 2-3 aangrenzende grote borstels bij elkaar houden.

In geen geval mag het touw rond de steel van de plant niet strak worden aangedraaid. De spanning van het touw moet zo vrij zijn dat de steel zich tijdens het groeien ongehinderd kan indikken.

Ongebruikelijke montagemethoden

Naast de hierboven gebruikelijke methoden om tomaten te bevestigen, zijn er originele en, tegelijkertijd, praktische varianten van tomatenkompressen met behulp van afvalmateriaal. Bijvoorbeeld:

Omgekeerd verticaal ontwerp van de kegel

Het is een structuur van verschillende hoepels met verschillende diameters, die zijn bevestigd op schuin op elkaar gemonteerde steunen. Hoepels worden gelijkmatig over de gehele hoogte van de constructie verdeeld, van onder naar boven, beginnend bij de hoepel met een kleinere diameter tot een grotere. Zo'n kegelvormig ontwerp stelt u in staat om de tomatenstruik op betrouwbare wijze te beschermen tegen terugkomende vorst.

Geneigd trellised A-vormig ontwerp

Het is een ruimtelijke structuur gemaakt van langwerpige A-vormige reeksen gemaakt van boomstammetjes met kleine diameter, houten staven of stokken, langwerpig en schuin naar elkaar toe.

Hellend trellis V-vormig ontwerp

Het is een structuur die in wezen lijkt op een "omgekeerd" beeld van een vorige structuur. Het bestaat uit V-vormige roosters ingekort en geneigd naar de andere kant van elkaar.

Tomatenkouseband is een van de belangrijkste en meest cruciale fasen in het proces van het telen van tomaten.

Deze procedure garandeert hogere opbrengsten, langere vruchtzetting en een efficiënter gebruik van het areaal.

Bekijk de video: No School Morning Routine Life Hacks! 15 Simple Life Hacks, DIY Healthy Recipes For Summer (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send