Over de boerderij

Volledige beschrijving en kenmerken van de variëteit van tomaat Black Moor

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaten van zwarte tinten worden verkregen door wilde en rode fruitsoorten te kruisen. Na een zorgvuldige selectie krijgt u de aantrekkelijkste en ongelooflijk smakelijke tomaten die de aandacht van elke fijnproever zullen trekken. Een van de beste donkere tomatenrassen is de Black Moor, beschreven in het artikel.

Beschrijving en kenmerken van tomatenzwarte heide

Heester stopt met de vorming na de vorming van 10-12 borstels. Planthoogte bereikt 150 mm. De belangrijkste kenmerken van de populaire variëteit zijn te korte afstanden tussen de bladeren.

Fruit kweekt kwasten. Eén borstel kan ongeveer 18-22 stukken bevatten. Tomaten rijpen na 120 dagen vanaf het moment van de eerste scheuten. Het vruchtvlees is vrij compact en heeft een zoetzure smaak. De zaden in de vrucht zijn klein.

Tomaten Black Moor

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste voordelen van de Black Moor zijn:

 • geweldige smaakkenmerken;
 • compactheid van fruit (wat handig is bij het inblikken);
 • dichtheid van de huid, die schade aan fruit tijdens transport voorkomt;
 • lange bewaarperiode van groentecultuur.

Onder de nadelen van donker getinte tomaten moet worden benadrukt:

 • blootstelling aan plagen;
 • gevoeligheid voor bacterievuur en fusarium.
Tomaten Zwart hei in de snede en het gewicht van het fruit

Onderscheidende kenmerken van andere variëteiten

Black Moor kan zowel in de kas als in het open veld groeien. De vruchten hebben een traanvorm en omhullen letterlijk de hele struik. Deze variëteit aan donkere tomaten wordt als de meest vruchtbare beschouwd en kan bijna 6-7 kg opbrengst per plant brengen.

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de Black Moor wordt beschouwd als de unieke smaak van het fruit, een combinatie van zoetheid en lichte zuurheid.
Struik met tomatenfruit

Vereisten voor grond voor aanplant

Voor het zaaien moeten speciale containers worden bereid, namelijk:

 • houten kisten;
 • kopjes (papier);
 • plastic bekers;
 • plastic flessen gesneden;
 • turfpotten.

Het is het gemakkelijkst om zaden te planten in turf of papieren containers, omdat volwassen zaailingen direct in deze potten in de volle grond geplant kunnen worden.

Voordat zaad wordt gezaaid, is het 4-5 dagen nodig om de bereide container in een kamer met een temperatuur van ongeveer 22-25 graden te plaatsen. Houd er rekening mee dat de zaden zo snel mogelijk groeien in kokosvezels (gehakt). Het kan ook nuttig zijn voor de bodem, die in dezelfde verhouding gras- en humusgrond bevat.

Het is erg belangrijk dat de dichtheid van de grond zijn losheid behoudt. Om dit te doen, moet in het land zaagsel worden opgenomen.
Seedling Containers

Zaaien regels

Het is erg belangrijk om de zaden voor het planten te verharden, wat hun verdere reactie op temperatuurveranderingen zal voorkomen. Voor verharding is het voldoende om de zaden in een handige container te plaatsen en ze gedurende 48 uur in de kou te bewaren. Direct voor het planten van het plantmateriaal is het noodzakelijk om te controleren op kieming. Om dit te doen, bevochtigen we de zaden en brengen ze gedurende 5-7 dagen in een kamer met een temperatuur van 20-25 graden.

Gezien de gevoeligheid van tomaten voor verschillende ziekten, moet het plantmateriaal vóór het planten worden verwerkt. In de regel wordt kaliumpermanganaat opgelost in water voor dit doel gebruikt.

Na voltooiing van de behandeling, de zaden wassen met warm stromend water.

Wanneer u Black Moor zaait, moet u de aanbevelingen volgen die u toelaten om gezonde zaailingen te laten groeien:

 1. Zaden worden gezaaid tot een diepte van ongeveer 18-20 mm. Als je een zaadje dieper plaatst, kan het rotten.
 2. De afstand tot de zaden moet 18-20 mm zijn.
 3. Hoe lager de kiemkracht, hoe dichter de landing zou moeten zijn.
 4. Na het van boord gaan wordt aanbevolen om de container met filmmateriaal te bedekken.
 5. Na het verschijnen van de eerste bladeren (2-3) kunnen de zaailingen worden gepicketteerd.

Voor de snelle ontkieming van zaailingen moet zorgen voor optimale omstandigheden, namelijk:

 • zorgen voor de losheid van de grond;
 • plaats de containers in een lichte en warme ruimte;
 • water de zaden na het zaaien, bedek met folie en wacht tot de eerste zaailing de grond opnieuw water geeft.
Zaaiende zaden voor zaailingen

Transplantatie van tomaten in de volle grond

Zaailingen kunnen slechts 45-55 dagen na het verschijnen van de eerste spruiten op de site worden geplant. In de regel stabiliseert de warmte gedurende deze periode buiten en is het niet waarschijnlijk dat er nachtvorst is.

Voordat we zaailingen planten, schenken we voldoende grond.

Planten kunnen verschillende opties zijn:

 1. Rijen 60x30 of 50x30.
 2. Twee regels lint - grotere afstanden blijven over tussen elk paar rijen. In dit geval kunnen de struiken worden geplant in een dambordpatroon.
 3. Nesten - 2 bussen worden in één gat geplaatst.

Zorg na verplanten

Na het verplanten van de plant in de volle grond, is het noodzakelijk om hem de juiste verzorging te geven:

 • Gezien de hoge groei van groentegewassen en overvloedige hoeveelheden fruit op de handen, moet elke struik worden vastgebonden.
 • Naarmate de planten groeien, worden de extra stiefkinderen verwijderd en trillen de gebloemde handen tijdig, wat de opbrengst aanzienlijk zal verhogen.
 • Systematisch water geven aan de planten met warm water.
 • Regelmatig een verband maken met een volledige reeks meststoffen.
 • Elke 5-6 dagen maken we de grond los en wieden.
Geplant in de bodem en bewaterde tomatenstruiken

Ziekten en hun preventie

Ondanks de gemiddelde mate van resistentie van Black Moor tegen ziekten, is het nog steeds vatbaar voor schimmelinfecties. Het is erg belangrijk om preventie uit te voeren om besmetting van de struiken te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen om de regels voor vruchtwisseling (houthalmen) in de praktijk toe te passen, om groenten met Hom te verwerken. Barrière-preparaten zijn ideaal voor voeding. Om te voorkomen dat phytophthora voorkomt, moet u planten spuiten met een oplossing van Bordeaux-vloeistof.

Als er kleine gaatjes op de bladeren van de zaailingen verschijnen, is het tijd om tegen de spintmijt te vechten. Je kunt er vanaf komen door Karbofos op de struiken te sproeien.

Met de hulp van Konfidor kun je de wittevlieg verwijderen, wiens activiteit de bladeren bedekt met schimmel en tot vergeling en verdere vervaging leidt.
Geneesmiddelen tegen ziekten en plagen

De subtiliteiten van een succesvolle teelt van deze variëteit aan tomaten

Het belangrijkste kenmerk van de teelt van tomaat Black Moor wordt beschouwd als de verplichte kousenband van zijn takken en de tijdige verwijdering van onnodige stiefkinderen. Om de opbrengst van de struik te verhogen, moet u een vibratie-effect creëren (schud voorzichtig met de borstel) en voer periodiek.

Tuiniers beoordelingen over de variëteit

Veronica, 46 jaar oud: Ik kweek al twee jaar tomaten op mijn grond, Black Moor. Vorig jaar kon ze absoluut geen tijd vinden voor een kousenband en de meeste struiken vielen van het gewicht van de vrucht. Dit jaar nam ze het groeiproces serieuzer en voldeed ze aan alle voorwaarden. Het resultaat beviel me. De struiken zijn allemaal plat, hoog en de oogst is gewoon heroïsch.

Margarita, 55 jaar oud: roettomaten Zwart veen in de kas. Struiken groeien naar het dak. De oogst van elke plant bereikt 5 kg. Tomaten zijn geweldig.

Svetlana, 55 jaar oud: Elk jaar roet een paar bosjes van de Black Moor. Ik hou echt van hun smaak. Er is echter een dergelijk nadeel in deze variëteit. Als water geven is vroeg, dan zijn de vruchten, hoewel veel op de struiken, maar ze worden klein.

De vrucht van de tomaat Black Moor

Ruslana, 35 jaar oud: nde eerste keer geplant tomaten Black Moor. Ik vond de vruchten van het groentegewas lekker, maar de struiken waren te hoog en zelfs een kousenband redde niet met een harde wind. Ze zijn gewoon gebroken. De rest van de variëteit is gewoon geweldig. Fruit van een struik Nemer.

Door de basisregels voor de verzorging van een eenjarige plant in acht te nemen, tijdig door te drenken en te voeren, kunt u eigenaar worden van een zwaar gewas. Het is belangrijk om de struiken meerdere keren per seizoen te voeden met complexe meststoffen en om de kousenband tijdig te produceren om te voorkomen dat u grote planten afbreekt.

Pin
Send
Share
Send
Send