Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van vroegrijpe variëteiten van tomaten van tomaten

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaat Caspar werd met recht de favoriet van veel tuinders. Boeren houden van deze variëteit wordt veroorzaakt door vruchtbaarheid en bescheidenheid bij de teelt. Deze variëteit wordt beschouwd als de beste bedoeld voor het inblikken. De beschrijving en kenmerken van deze tomaat worden hieronder weergegeven.

Kenmerken en beschrijving van de variëteit aan tomaten Caspar

Verscheidenheid aan tomaten Caspar werd gefokt door fokkers in Nederland. In het Russische register werd gemaakt in 2015. Caspar is een variëteit van vroege veroudering. Het kan zowel in de kas als in de open bedden groeien. De verouderingsperiode in kassen is 85-90 dagen, in open bedden - 120 dagen. De struik is kort.

Vroege rijpe variëteit van tomaat Caspar

De hoogte van de bus is niet meer dan 90 centimeter. De bladeren hebben een grote, lichtgroene kleur en rollen donkerder. Vruchten van de verlengde cilindrische vorm aan het uiteinde met een tuit. Het gewicht van een vrucht is 85-140 gram, heeft 3 zaadkamers. De kleur van de rijpe vrucht is oranjerood. De smaak is zuur, de schil van de vrucht is dik, een beetje grof. Deze variëteit heeft een hoge opbrengst. Van een struik kan maximaal 2 kilo fruit worden verzameld.

Voor- en nadelen

Deze verscheidenheid aan tomaten heeft de volgende voordelen:

 • bescheiden in cultivatie;
 • hoog produktiviteit;
 • struik compact, vereist niet pasynkovaniya;
 • vroeg rijpingstijd;
 • lang vruchtlestperiode;
 • mogelijkheid om rijping;
 • perfect voor inblikken;
 • kraakt niet;
 • het goede transporteerbaarheid;
 • groot verkoopbare conditie;
 • stabiliteit ziekten en plagen;
 • veelzijdigheid teelt (kassen, open bedden);
 • divers groeiende regio's;
 • langdurig houdbaarheid.
Het grote voordeel van tomaat Caspar is een hoge opbrengst.

Naast de voordelen van Caspar zijn er ook nadelen:

 • ruwe huid. Wanneer het in salades wordt gebruikt, moet het worden verwijderd;
 • onderworpen aan toprot;
 • nodig hebben vastbinden.

Zaad en grondvoorbereiding voor zaaien

Voordat u zaden zaait, moet u 20 minuten weken in een 1% -oplossing van mangaan om te desinfecteren. Spoel vervolgens grondig onder stromend water en laat gedurende 5 uur in de asoplossing die in deze verhouding is bereid:

 • water is 1 liter;
 • as-1 eetlepel.
Voor het planten van tomatenzaad, is het aan te raden het substraat te combineren met de grond, leem, humus en compost, of gewoon veengrond te gebruiken

De grond voor de groei van dit ras is beter om uit de tuin te nemen, waar eerder gekweekte komkommers, uien, wortels. Meng het in gelijke delen met turf en gezeefd rivierzand en voeg as toe om de zuurgraad te normaliseren. Grond giet overvloedig een sterke oplossing van mangaan voor desinfectie.

Zaaiende zaden en groeiende zaailingen

Zaaien moet in de laatste dagen van maart gebeuren. Zaai zaden in groeven, of gaten tot een diepte van 0, 7 cm op een afstand van 2 cm van elkaar. Bevochtig de grond met een verstuiver, dek af met polyethyleen en verwijder het in een donkere kamer met een temperatuur van + 24-25 graden. Polyethyleen moet periodiek worden verwijderd om toegang te krijgen tot zuurstof.

Na het zaaien van de zaden bedek je de bak met folie.

Na 5-7 dagen, wanneer de eerste spruiten van polyethyleen verschijnen, verwijder en breng de zaailingen over naar een goed verlichte ruimte. De temperatuur wordt verlaagd tot 15 graden. De eerste dagen is het noodzakelijk om extra verlichting rond de klok te organiseren met behulp van fluorescentielampen. Zorg er in de toekomst voor dat de lichtdag minstens 16 uur was.

Watergift moet eenmaal per dag worden gedaan. gebruik een spuitfles. Gieter uit een gieter wordt niet aanbevolen om het nog zwakke wortelsysteem niet te beschadigen met een stroom water.

De watergift moet matig zijn, zodat overtollig vocht geen schimmelziekten veroorzaakt.

De eerste keer dat u een verband maakt, wordt 14 dagen na het verschijnen van scheuten aanbevolen. In de toekomst moet elke week bevruchting plaatsvinden. Voor tomaten is gefermenteerde toorts of kippenmest de beste voeding.

Tegen de tijd dat de bladeren verschijnen op de zaailingen, moeten de zaailingen worden overgeplant in afzonderlijke 1 liter containers. Transplantatie moet zorgvuldig worden uitgevoerd, met een klomp aarde van de vorige groeiplaats, om het wortelstelsel dat nog niet sterker is te beschadigen. Na het verplanten moeten zaailingen worden besproeid met een sproeiflacon..

Duik tomaat zaailingen Caspar

Twee weken voordat ze van boord gaan op open bedden, moeten zaailingen worden gehard. Hiervoor openen de eerste 2 dagen een venster gedurende 2-3 uur in de kamer. De volgende drie dagen worden de potten met zaailingen gedurende 2-3 uur op straat uitgevoerd. Alle volgende dagen verhogen de verblijftijd van zaailingen in de open lucht. Twee dagen voor het planten blijven zaailingen op straat een dag achter.

Zaailingen in de volle grond planten

Geplant zaailingen in open grond in de laatste dagen van mei, wanneer de nachtvorst zal passeren. Tegen die tijd zou de zaailingsleeftijd 70 dagen moeten zijn. De bedden voor tomaten moeten goed worden verlicht door de zon, maar er mogen geen tocht zijn. Voor het planten, giet de grond met een sterke oplossing van mangaan om ziekten te voorkomen.

Gaten moeten op een afstand van 50 cm van elkaar worden gemaakt en tussen rijen moeten ze ten minste 70 cm zijn Na het verplanten moeten zaailingen met warm, geregeld water uit de gieter worden gedrenkt. Verdere watergift wordt uitgevoerd met volledige uitdroging van de grond. Na het water geven, moet de grond worden losgemaakt zodat er geen korst ontstaat, waardoor het binnendringen van zuurstof in het wortelsysteem wordt voorkomen.

Regeling tape-cluster methode van het planten van tomaten

De struik heeft daarom een ​​groot aantal bladeren pasydkovanie en de vorming van een struik in twee stengels. Omdat de steel langs de grond kan bewegen, moet de struik aan een steun worden vastgemaakt om contact van het fruit met de grond te vermijden.

Voer moet regelmatig worden gemaakt. Bemesten van tomaten Caspar is een aanbevolen meststof voor kaliumfosfaat. De eerste dressing moet worden gemaakt op het moment van het zetten van fruit. Elk volgend gedrag met een gelijke tijdsperiode. Tijdens de vruchtperiode moet je in totaal vier bemesting uitvoeren.

Bij het vormen van fruit wordt aanbevolen de onderste eierstok te verwijderen om de struik de gelegenheid te geven voor volledige groei en ontwikkeling.

Ziekten en plagen

Caspar wordt blootgesteld aan ziekten zoals:

 • bovenste rot;
 • aardappelziekte.

In geval van ziekte van de late ziekte Struiken worden aanbevolen om Bardo-vloeistof te behandelen.

Heel vaak, deze verscheidenheid aan tomaten aangevallen door bladluizen. Om dit ongedierte te bestrijden, wordt bespuiting met een oplossing van as of een oplossing van waszeep aanbevolen.

Tomaat oogsten

Oogst start:

 • in de kas - in 85-90 dagen;
 • in open bedden - na 110-120 dagen.
Tomaat Caspar is geweldig voor het inblikken

Dit type tomaat wordt gebruikt voor het inblikken als geheel, voor het groenteassortiment en voor het bereiden van groenten in zijn eigen sap.

Vanwege de hoge opbrengst won de tomaat van Caspar de liefde van boeren die groenten verkopen, en pretentie in groei en verzorging Deze variëteit kan zelfs beginnende tuinier kweken.

Pin
Send
Share
Send
Send