Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van pompoenrassen Sweetie

Pin
Send
Share
Send
Send


De geschiedenis van de pompoen heeft meer dan 7000 jaar, en de cultuur kwam vanuit Amerika in de 16e eeuw naar Europa. Verliefd geworden op een aangename zoetige smaak, pretentieloosheid, het vermogen voor een lange tijd (tot 6 maanden) om te worden opgeslagen onder normale omstandigheden en tegelijkertijd de smaak en gezonde eigenschappen te behouden. Pumpkin pulp Candy bevat veel nuttige mineralen, vitamines en pompoenpitten - een uniek product in zijn chemische samenstelling en voordelen voor het lichaam.

Beschrijving van pompoenrassen Sweetie

Snoep is een selectievariëteit bedoeld voor de teelt in grote delen van de niet-zwarte aardezone van Rusland.

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van de vrucht - zeer hoog suikergehalte. Het wordt op grote schaal geteeld, zowel voor de industriële productie van sappen en babyvoeding, als in gezinspercelen, zomerresidenties. Gebruikt voor het koken van eerste en tweede gangen, zoete desserts en gebak.

Vanwege het hoge suikergehalte kreeg Sweetie het hoogste cijfer van het Institute of Canning Industry en is het de standaard voor het maken van babyvoeding zonder toegevoegde suiker.

Volgens de beschrijving, in volwassen vorm, krijgt het een mooie feloranje kleur, is de bast verdeeld in segmenten, zeer dicht, waardoor het gedurende lange tijd wordt opgeslagen, gemakkelijk kan worden getransporteerd. Het vlees is dik, sappig, suikerachtig, rood, zacht en heel zoet.

De pulpvariëteiten zijn erg zoet en de schil heeft een hardheid

Belangrijkste kenmerken

Pumpkin Sweetie verwijst naar groot middenrijp rassen. Scourge groeit tot anderhalve meter lang, er worden 6-8 eierstokken op gevormd. De plant is pretentieloos, maar met goede landbouwtechnologie kunnen zeer hoge prestaties worden bereikt.

 • Hoge opbrengst. Op wimpers groeit van 6 tot 8 vruchten, het gemiddelde gewicht is 1,5 - 3,0 kg, maar er zijn gevallen waarbij pompoenen groeien tot 20, 50 en zelfs 100 kg.
 • Voedingswaarde. Candy bevat tot 20% droge stof, 8% suiker, grote hoeveelheden ascorbinezuur en caroteen.
 • Vlezig vlees. Ze vulde bijna de hele holte van de pompoen. Het zaadnest is klein, de zaden zijn groot, hebben een uitstekende smaak.

Bij langdurig bewaren rijpt het fruit, het vlees wordt nog zachter, zoeter en smakelijker. Het ras wordt als koudbestendig beschouwd, dus het wordt in verschillende regio's geteeld.

De tijd van ontkieming tot oogst is ongeveer 120 dagen
De tijd vanaf het verschijnen van de eerste scheuten tot de volledige technische rijping is van 120 tot 130 dagen.

Agrotechnische kenmerken van groeiende pompoenen

Hoewel pompoen en pretentieloze plant, maar toch, om een ​​rijke oogst te laten groeien, vóór het zaaien van zaden is het noodzakelijk om voorbereidend werk te maken.

De grond voorbereiden

Elke pompoen variëteit, en vooral zo vruchtbaar als Yum, houdt van lichte leemachtige grond, goed gearomatiseerd met organisch materiaal (humus of compost - 1 emmer per 1 vierkante meter). Voordat ze zaaien, graven ze de grond goed op en voegen ze organische mest toe.

Als de grond niet vruchtbaar genoeg is, worden 50 g superfosfaat en 1-2 glazen as aan elk putje toegevoegd.

In warme klimatologische omstandigheden, waar de aarde vrij vroeg opwarmt, kan Candy worden geplant als zaden in de volle grond. In koudere omstandigheden, met het late begin van de lente, is het beter om zaailingen van te voren te ontkiemen.

Zaad voorbereiding

Voor plantmateriaal zijn geselecteerd vooral hoogwaardige, grote en volle granen.

Pompoenpitten Sweetie

Eerst worden ze gecontroleerd op kieming: de geselecteerde zaden worden gewikkeld in een vochtige doek en worden een dag op een warme plaats schoongemaakt. Zaden met de beste kiemkracht in deze periode hebben de tijd om uit te komen. Daarna worden ze gehard en enkele dagen in de koelkast bewaard.

Zaden planten voor zaailingen

Voor zaailingen worden zaden geplant in een afzonderlijke container, of in houten kisten, in de voorbereide grond. Zaagsel moet als drainage in de boxen worden gegoten, zodat bij het verplanten op een vaste plaats het wortelsysteem niet wordt beschadigd.

Tara is beter te nemen geen bodem en ingesteld op pallets. Tijdens de landing in de volle grond, is het mogelijk om de zaailingen direct in het gat te laten zakken met een kopje, waardoor de wortels niet worden beschadigd.

Zaaiende zaden produceren ongeveer 22-24 dagen voor ontscheping naar een vaste plaats (rekening houdend met de lokale klimatologische bijzonderheden van de regio) + 5 dagen voor kieming, met inachtneming van de volgende regels:

 • pompoenpitten worden gesloten tot een diepte van 3-4 cm, gevuld met aarde, licht bevochtigd;
 • in de doos moet de afstand tussen de korrels minimaal 5x5 cm zijn;
 • de container is bedekt met een transparante film en wordt op een goed verlichte warme plaats geplaatst totdat de eerste scheuten verschijnen, waarna de film wordt verwijderd;
 • met het verschijnen van 2-3 echte bladeren worden zaailingen geplant in de volle grond, de temperatuur van die tijd moet op zijn minst 13 graden zijn.
Zaailingen worden geplant in de grond met het uiterlijk van 2-3 echte bladeren

Zaden direct in de grond planten

De optimale timing om zaden direct in de grond in te bedden, is de tweede helft van mei.

De aarde warmt al op, de scheuten worden niet door vorst bedreigd. Maak in de voorbereide grond het gat, bevochtig ze en doe ze in elk 3-4 korrels tot een diepte van ongeveer 8 cm.

Nadat de zaden zijn ontkiemd, moet er 1 scheutje in elke well worden achtergelaten, en de rest mag niet worden uitgetrokken, maar zorgvuldig worden doorgesneden. Dit wordt gedaan omdat het wortelstelsel van zaailingen zich snel ontwikkelt en met elkaar verweven is, zodat de spruiten worden gesneden om beschadiging van de wortel van de resterende scheut te voorkomen.

Pumpkin houdt van gratis, warme, goed verlichte en zonovergoten plaatsen. Geplant op een vaste plaats hebben de snelheid van 1 plant per 1 m² nodig.

Zorg en voeding

Planten ontwikkelen zich zeer snel, dus de hoofdverzorging - losmaken van de grond, wieden, voederen, verwijderen van onkruid - wordt uitgevoerd voordat de pompoen dicht bij elkaar komt.

Pompoen reageert heel goed op topdressing kippenafval of toortsverdund met water in een verhouding van respectievelijk 1:20 en 1:10.

Om groot formaat fruit te verkrijgen, wordt de wimper vastgeklemd, waardoor het nodige aantal eierstokken overblijft.

Gewaterde planten met warm water - 20-22 graden. Om groot formaat fruit te verkrijgen, wordt de wimper vastgeklemd, waardoor het nodige aantal eierstokken overblijft.

Pompoenziekten en hun preventie

Pumpkin Sweetie, zoals alle pompoengewassen, zijn vatbaar voor ziekten:

 • bacteriose;
 • witte rot;
 • wortelrot;
 • echte meeldauw.
Ze manifesteren zich voornamelijk tijdens de vorming van eierstokken en vruchten.

Getroffen planten moeten worden behandeld met de juiste preparaten en de basisregel voor de preventie van verschillende ziekten moet in acht worden genomen. gewasrotatie. Voor pompoen is het 3-4 jaar.

Pumpkin Sweetie - een smakelijke, gezonde, pretentieloze, gemakkelijk te verbouwen groente. Uitstekende smaak met een laag caloriegehalte en gewicht aan voedingsstoffen in de samenstelling maken het een zeer populair product in de voeding en babyvoeding. Dat is de reden waarom de zoete Yummy de favoriet is van veel tuiniers.

Bekijk de video: Trillingen 1 Beschrijving (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send