Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van tomatenrassen Pertsevidny

Pin
Send
Share
Send
Send


In de tuin kunnen ongebruikelijke tomaten worden geteeld. De verscheidenheid aan tomaten met vruchten die op peper lijken, wordt pepermunt genoemd.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Pertvidny

Hybride tomaat Pertsevidny gefokt op basis van een verscheidenheid aan room. Tomaten hebben een langwerpige vorm, qua uiterlijk lijkt op paprika's. Hun kleur varieert per variëteit. Het kan rood, geel, oranje, enz. Zijn

De meeste soorten pepermunt zijn onbepaald type (hoewel er variëteiten van determinant type zijn) met onbeperkte groei van de stengel en bereik een hoogte van 1,5 - 2 meter.

Planten sterk vertakt met grote bladeren, dus ze moeten beslist een stiefkind nemen. Kan worden gekweekt zowel in de volle grond als in de kas.

De eerste borstel op de struik wordt gelegd tussen 6 en 11 bladeren. Latere penselen verschijnen om de drie vellen. In de borstel ongeveer 6 vruchten.

Variëteit behoort tot de klasse halverwege het seizoen tomaten. De periode van fruiting struiken - van half juli tot bijna het einde van oktober. Maar deze periode kan worden verlengd als de teelt in kassen wordt uitgevoerd.

Vruchtperiode - van half juli tot eind oktober
Deze hybride is vruchtbaar, gekenmerkt door een goede set fruit.

Tomaten worden gebruikt voor verse consumptie en voor conservering. Ze kunnen worden gevuld, omdat ze vlezig zijn en niet barsten tijdens het koken.

Kenmerkend voor fruit:

 • heeft twee zaadkamers;
 • smakelijke, vlezige, niet erg sappige tomaten;
 • gemiddeld gewicht van de foetus van 80 tot 100 gr;

De stengel kan een groenachtige vlek hebben, maar dit heeft geen invloed op de smaakkenmerken van de vrucht.

Tomatenrassen in de paprikareeks

Pepertomaten zijn geen apart soort tomaten. Deze soort combineert verschillende variëteiten. Gemeenschappelijk aan al deze planten is de vorm van de vrucht. Dat zijn ze variëren in kleur, maat en hoogte.

Afhankelijk van de variëteit hebben rijpe tomaten de volgende kleuren:

 • geel (hybride geel);
 • rood (rood);
 • framboos (roze);
 • oranje (oranje);
 • ongewone kleuren (peper gestreept).

Vooral pepertomaten behoren tot het onbepaalde type (stamhoogte tot 2 m), maar er zijn ook variëteiten die tot de determinant behoren. Deze klasse omvat de Pertvoid-streep (in de kas kan de hoogte van de stengel 1 m bereiken en in open grond 70 cm).

In een typische tomaat is de pepergrootte van de vrucht klein. Het gewicht is maximaal 150 gram.

Om een ​​tomaat met grote tomaten te krijgen Pepereus, waarvan de massa vruchten reikt 250 gr. en meer. Deze variëteit is gemaakt door fokkers Michail Gilev en Zoya Shott. In ons land is het sinds 2007 geteeld.

Sterke en zwakke punten

De voordelen van pepertomaten zijn onder meer:

 • goede smaak;
 • hoge opbrengst;
 • veelzijdigheid, het kan worden opgegroeid in een open terrein, broeikassen of broeinesten;
 • originele fruitvorm;
 • de vrucht is vlezig, het vlees is kruimelig, zoet van smaak;
 • het is goed om te gebruiken voor pasta, conservering, vulling.

De nadelen van de variëteit zijn:

 • installeer een trellis-systeem;
 • nodig hebben permanent vastbinden (voor onbepaalde tomaten).
De pulp is kruimelig en de smaak is zoet

Vereisten voor grond voor aanplant

Pepertomaten groeien goed en dragen vrucht op neutrale of licht zure bodems. Als uw grond erg zuur is, moet de grond voor de bedden met kalk worden behandeld, wat de zuurgraad zal helpen verminderen.

De beste aarde voor tomaten is lemen. Ze zijn niet zwaar, dus het wortelstelsel kan zich normaal ontwikkelen.

Zaaien regels

De termijn van het zaaien van zaden voor zaailingen is afhankelijk van de regio, aangezien tomaten in de grond worden geplant nadat de vorst is geëindigd. Geschatte teeltduur van de zaailing - 45-65 dagen.

Omdat Pertsevidny tot de hybride behoort, worden de zaden niet afzonderlijk door tuiniers verzameld, maar moeten ze in winkels worden gekocht. Dergelijke zaden worden al verwerkt verkocht en hoeven daarom niet doorweekt te worden.

Voor het planten van zaailingen wordt grond alleen bereid of in de winkel gekocht.

Als u besluit om de grond onafhankelijk te bereiden, moet u:

 1. 2 delen turf;
 2. 1 deel van turf (of tuin) land;
 3. 1 deel compost;
 4. 0,5 delen zand.
Voor het kweken van zaailingen, kunt u een speciale grond kopen of het zelf maken

Daarnaast wordt 1 kopje houtas toegevoegd aan de emmer van het afgewerkte mengsel, evenals complexe kunstmest, die fosfor, kalium en stikstof in een kleiner volume bevat.

Zaden worden gezaaid in groeven van 1,5-2 cm diep. Tomaat zaailingen het is wenselijk om een ​​keuze uit te voeren. Hierdoor kan de plant snel het wortelsysteem laten groeien.

Picks worden uitgevoerd na de vorming van de eerste echte bladeren. Zaailingen worden ongeveer 2 maanden gekweekt. Wanneer de planten 6 echte bladeren laten groeien, kunnen zaailingen worden geplant.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

Tomaten houden van zonnig, beschermd tegen de wind. Aangezien deze variëteit behoort tot de groep van hoge planten, is het noodzakelijk om een ​​trallisysteem voor ribbelstelen te verschaffen.

Voor het planten moet de grond worden voorbereid. In het najaar en de lente wordt aanbevolen om 4 kg mest per 1 m2 grond naar de voorbereide locatie te brengen.

Planten zaailingen in de grond geproduceerd door het schema 70u50 cm

De landing wordt uitgevoerd tegen het tarief van 3-4 planten per 1m2 of volgens het schema 70х50 cm. In dit geval is het mogelijk om tomaten in twee stelen te vormen. Als de beplanting dichter is, wordt de stengel alleen gelaten. De putten zijn voorbereid voor beplanting met afmetingen van minimaal 15x15 en de diepte van een schopbajonet.

Zorg na transplantatie

De verzorging van hoge tomaten is niet moeilijk. Het bestaat uit het constant uitvoeren van bepaalde bewerkingen:

 • drenken;
 • los te draaien;
 • pasynkovanie;
 • ribbelsteel.
Als er een laag mulch uit stro of droog gras rond de plant wordt gelegd, kan losraken worden voorkomen en minder vaak water geven. Laagmulch moet worden gelegd met een dikte van minimaal 5 cm.

Maskeren is stiefzonen uit een struik verwijderen. Dit zal een plant vormen in een of twee stengels. Dit zal toelaten de beplanting niet dikker te maken en als gevolg daarvan zullen de tomaten goed worden geventileerd.

Ook nodig voer drie keer per seizoen. Hiervoor zijn mest of kippenuitwerpselen zeer geschikt. In augustus moet de top van de struik worden vastgezet. In dit geval hebben tomaten die al zijn gestart, de tijd om te rijpen.

Ziekten en hun preventie

Tomaat Pertvidny wordt beïnvloed door een fitoftoroz

Peper is bestand tegen de meeste ziekten. echter aangetast door bacterievuur. Phytophthora ontwikkelt zich bij lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Daarom is het voor de preventie noodzakelijk dat tomaten groeien in zonnige, goed geventileerde ruimtes.

landing mag niet verdikt worden. De behandeling van struiken met fungiciden wordt uitgevoerd vóór het begin van de ziekte volgens de beschrijving of instructies.

Subtiliteiten van succesvolle teelt

Speciale eigenaardigheden in de teelt van tomatenrassen Pertsevidny niet. Voor een hoge opbrengst is het belangrijkste om goed voor de plant te zorgen en hij zal je bedanken voor een goede oogst.

Pertvidny-tomaat wordt aanbevolen om elke tuinman mee te nemen in de verzameling tomaten, omdat dergelijke vruchten de decoratie van uw tafel zullen zijn.

Bekijk de video: Kenmerken van slecht gezelschap, Sheikh Sulaymaan al-Ruhaylee (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send