Over de boerderij

7 beste fungiciden voor tomaten in kas en open veld

Pin
Send
Share
Send
Send


Een regenachtige zomer kan een groot aantal ziektes op planten onthullen. Maar je wilt altijd een goede oogst van volledig gerijpte vruchten krijgen. Tuinders gaan naar een speciaalzaak om chemicaliën en fungiciden te kopen om hun gewassen, waaronder tomaten, te beschermen.

Vaak wordt gekozen voor fondsen die door de verkopers worden aanbevolen. Maar niet altijd met hun hulp blijkt het gewenste resultaat te bereiken. Struiken blijven verwelken en sterven letterlijk voor onze ogen. Om dergelijke problemen te voorkomen, moet u goed vertrouwd zijn met fungiciden die een betrouwbare bescherming kunnen creëren.

Het gebruik van fungiciden voor tomaten in de kas en de volle grond

Deze medicijnen zijn uitstekende hulp bij het vechten met bacteriële ziekten en schimmels. Ze worden voortdurend verbeterd door specialisten op het gebied van gewasbescherming, die nieuwe producten ontwikkelen, rekening houdend met de immuniteit van tuingewassen.

In het proces wordt een grote selectie van fungiciden gevormd, van waaruit het vrij moeilijk is om de meest effectieve samenstellingen te kiezen. Om dit te doen, wordt aanbevolen om de soorten drugs en functies van hun gebruik te kennen.

Fungicidepreparaten volgens hun oorsprong en samenstelling zijn onderverdeeld in:

 • chemisch anorganisch (met het gehalte aan koper, zwavel, ijzerverbindingen, zouten en andere elementen);
 • chemisch organisch (ftalimiden, carbamaten, morfolinen, triazolen, strobilurines);
 • biologisch plantaardige formuleringen (van schimmel, van bacteriën, van planten).
Tomatenbehandeling fungicide in het groeiseizoen

Hebben hun eigen groepen drugs door toepassing:

 • voor zaadvulling en zaad;
 • antiseptische formuleringen en antibiotica voor substraten;
 • voor de verwerking van meerjarige planten in de rustperiode;
 • Formuleringen in het groeiseizoen.

Met opzet:

 • profylactische middelen;
 • immuniseren;
 • therapeutische type, dat is grote hulp tijdens de eerste drie dagen van de ziekte.

Alle fungicide middelen worden gedistribueerd. op het principe van impact:

 • contact - ze bedekken alle struiken en fungeren als een soort van barrière;
 • systemisch - door de dekens voer de geleidende systemen van culturen in, circuleer binnen samen met de sappen.
In hun uiterlijk en mate van blootstelling zijn fungiciden eenvoudig en gecombineerd. De tweede groep kan samenwerken met andere fungicide middelen, insecticiden, meststoffen, vertragingsmiddelen.
Beschermende medicijnen kunnen de afzonderlijke elementen van tomaat rechtstreeks beïnvloeden

Deze beschermende medicijnen ziekteverwekkers beïnvloeden op verschillende manieren:

 • vernietig de ademhalingscentra;
 • sterilisatie van micro-organismen uitvoeren, kernsplijting blokkeren;
 • stimuleer culturen om antibiotica en fytoalexinen te produceren;
 • creëer necrotische barrières die onaangetast plantenweefsel beschermen;
 • toxinen van bacteriën en schimmels neutraliseren;
 • destabiliseren celmembranen, remmen de productie van ergosterol;
 • de synthese van zure verbindingen van de nucleïnezuurgroep onderbreken;
 • verstoord energiemetabolisme.

Hoe toe te passen

Zaden worden verwerkt in het zomer- of herfstseizoen. na verzamelen en drogen. Ze kunnen worden bestoven met droge poeders, gedrenkt in oplossingen of in suspensies, gecoat met een mengsel, een dunne film, draak.

Jonge boompjes van planten en hun knollen worden het best behandeld in de lente, net voor het planten.
Soaking Tomato Seeds voor het planten

Vaste planten in het rustseizoen is het beste proces op blote trunks. Deze procedure wordt uitgevoerd op herfst- of lentedagen wanneer er geen gebladerte op de planten is en de knoppen nog niet geactiveerd zijn om te groeien.

In kassen moet de bodemsamenstelling in de herfst worden verwerkt als de oogst is voltooid. Met behulp van fungicidale medicijnen wordt uitgevoerd desinfectie van bodem en organische resten. Als je aan de vooravond van het planten schimmelbestrijdingsmiddelen maakt, vertraagt ​​het de groei en verlengt het groeiseizoen.

Kenmerken van de verwerking van vegetatieve culturen:

 • zaailingen worden beschermd en versterkt, als u de chemische samenstelling van de biologische of immuniserende groep gebruikt voor contact en systemische effecten;
 • De timing en het aantal procedures hangt af van de eigenschappen van het gebruikte preparaat, de groeifase van de plant en de klimatologische omstandigheden. Contactformuleringen creëren bescherming gedurende tien tot vijftien dagen (als er geen neerslag is), verschillen de systemische waarden met een langere periode van drie weken.
 • zodra tekenen van ziekte worden ontdekt, buitengewone profylactische behandeling.
Om de vorming van resistentie tegen systemische formuleringen te voorkomen, wordt het aanbevolen om de preparaten af ​​te wisselen.

Voor kamerplanten wordt de behandeling met fungicide middelen uitgevoerd om hun immuniteit te verbeteren, in het geval van ziekten of risico's van infectie. Herplantkweek, oplossingen van biologische fungiciden of enigszins toxische chemische samenstellingen bevochtigen het substraat.

De meest effectieve medicijnen

Tot de fungiciden die effectieve hulp kunnen bieden bij het bestrijden van ziekten behoren de volgende geneesmiddelen.

Quadris

Quadris

Quadris is een nieuwe systemische tool met een breed scala aan effecten die planten tegen vele ziekten kunnen beschermen. Het hoort bij een nieuwe klasse van middelen - strobilurine.

De samenstelling, die nauwelijks het gebladerte raakt, onderdrukt pijnlijke pathogenen. De impact ervan helpt de verspreiding en ontwikkeling van infecties in de tuinbedden te stoppen. Het medicijn is in staat om culturen op een betrouwbare manier te beschermen van echte meeldauw, phytophtoras, valse dauw, spotting en zo verder;

acrobaat

acrobaat

Vandaag wordt het gebruikt van phytophthora steeds vaker. Vooral de tool is populair in de zuidelijke regio's van het land. Schimmelbacteriën zijn nog niet in staat weerstand tegen dit middel te verkrijgen.

Ridomil

Ridomil

De systemische en contactactie van Ridomil zal perfect helpen bij pathogenen. Phytophthora en Alternaria. Korrels betekenen gemakkelijk te gebruiken, ze stuiven niet af. De samenstelling is perfect gecombineerd met veel pesticiden.

agaat

agaat

Biologisch agens bedoeld om te beschermen tegen ziekten, zaden en planten te stimuleren tijdens hun groeiseizoen, verbetert het immuunsysteem culturen.

Maxim

Maxim

Neem contact op met hulpprogramma's die worden aanbevolen voordat u gaat planten om de cultuur te beschermen van rot. Het helpt om de oogst te behouden.

Fundazol

Fundazol

Drugsysteem en contactactie. Het wordt gerealiseerd in de vorm van een bevochtigende poedersamenstelling van witte kleur, heeft een vrij zwakke geur van irriterend effect.

Bordeaux-mengsel

Bordeaux-mengsel

Middelen van contactactie, getest door de jaren heen. Beschermt tomaten perfect van schimmel. Bovendien helpt de samenstelling effectief bij de bestrijding van de meest voorkomende ziekten.

Zoals u kunt zien, zijn fungicidepreparaten echt heel veel. Maar alleen je persoonlijke ervaring in de teelt van tomaten in specifiek ingenomen omstandigheden op vruchtbare grond zal de last van de 'medicinale' aard verminderen en een uitstekende tomatenteelt opleveren.

Bekijk de video: Best Method To Grow Tomato Plant in Plastic Hanging Bottle ll Vertical Gardening ll No Space Garden (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send