Over de boerderij

Nuttige eigenschappen van groene snijbonen

Pin
Send
Share
Send
Send


Peulvruchten zijn buitengewoon populair in koken. Dat is de reden waarom ze de neiging hebben om binnenlandse hoveniers en tuinders te laten groeien. Ze zijn in toenemende mate geïnteresseerd in groene bonen, waarvan de peulen een aangename delicate smaak hebben. Granen hoeven niet te worden gedopte, ze eten hele sappige pod, die een grote voedingswaarde heeft.

Wat is groene bonen

Groene bonen worden genoemd onrijpe peulen van de peulvrucht. Aspergevariëteiten vallen in de regel onder deze definitie. Het zijn de groene bonen die de beste smakelijkheid hebben en een enorme voorraad aan nuttige sporenelementen hebben.

Het wordt gekenmerkt door lange pods. Als u een afgewerkt bevroren product koopt, moet u erop letten dat ze niet in volume zijn toegenomen. Anders kan het product grove vezels bevatten.

De bonen moeten breken met een karakteristieke crunch, sappig en jong zijn. Ze smaken een beetje zoet.
Groene bonen zijn onvolgroeide peulen van een peulvruchtplant.

Biochemische samenstelling van peulen

Groente verwijst voor dieetproducten. Het wordt aanbevolen voor mensen met overgewicht.

De plant heeft de unieke eigenschap geen schadelijke stoffen uit de omgeving te absorberen. Dat is de reden waarom het wordt beschouwd als een van de meest milieuvriendelijke producten.

Vergeleken met de gebruikelijke soort van deze boon, is groen niet zo rijk aan eiwitten, maar de inhoud van vitamines wat meer. Deze omvatten:

 • B-vitamines;
 • groepen vitaminen PP, A, C en E;
 • zuren die nodig zijn voor het lichaam;
 • vezels;
 • koolhydraten;
 • vetten.

De set bevat veel mineralen:

 • zwavel;
 • kalium;
 • magnesium;
 • zink;
 • ijzer;
 • chroom en vele anderen.
Groene bonen zijn voedingsproducten.
In zijn samenstelling wordt beschouwd als een unieke plant die het menselijk lichaam kan verzadigen. Tegelijkertijd wordt de hoeveelheid verbruikte calorieën geminimaliseerd.

Nuttige eigenschappen van groene bonen

Op het menselijk lichaam heeft groente zeer gunstig effect. Het is al lang gebruikt in de volksgeneeskunde om bronchiale astma te genezen, het metabolisme te normaliseren en reumatoïde te behandelen.

De kosmetiek ging niet opzij. Onze voorouders gebruikten kafgroente om huiduitslag te elimineren. Bovendien hebben deze peulvruchten een tonisch en ontstekingsremmend effect. Hoog gehalte aan argenine Het heeft een positief effect op de conditie van mensen die lijden aan diabetes.

In termen van zijn effecten is argenine vergelijkbaar met insuline, wat inhoudt waarom het drinken van een liter bonen- en wortelsap het lichaam helpt om het zelfstandig te produceren.

In de samenstelling van groene bonen is er een groot percentage ijzer. Hierdoor draagt ​​het bij aan de ontwikkeling van rode bloedcellen bij mensen die lijden aan bloedarmoede. Maar bonen mogen niet worden misbruikt, om hun gezondheid niet te schaden.

Zwangere vrouwen worden ten zeerste aanbevolen om sperziebonen te eten.

Zwangere vrouwen moeten deze groente gewoon eten. Dankzij haar actief foetale zenuwcellen worden gevormd. Bovendien helpt dit product om de gezichtsscherpte te verbeteren.

Bij chronische hypertensie helpt regelmatig gebruik van bonen de bloeddruk te verlagen. Heeft ook een gunstige invloed op het gebruik van groene bonen door mannen die aan mannelijke ziekten lijden.

Schade door gebruik

Het maakt niet uit hoe positief en nuttig de sperziebonen voor u lijken, het heeft een aantal contra-indicaties voor het gebruik ervan en kan, naast de voordelen, het lichaam schaden. Dus het is niet aanbevolen voor mensen lijdt aan een maagzweer en gastritis.

Heel voorzichtig, je moet degene zijn die aan zulke kwalen lijdt:

 • colitis;
 • holitsistit;
 • cystitis;
 • pyelonefritis.
Raw-peulen kunnen niet worden geconsumeerd, ze moeten gedurende 5 minuten koken
In geen geval kunnen rauwe peulen niet eten, omdat ze in hun samenstelling feazin bevatten.

Het is een giftige stof en kan ernstige vergiftiging veroorzaken. Om dit te voorkomen, hebben de bonen nodig kook gedurende 5 minuten.

In geen geval kan het geen groene bonen voor mensen gebruiken mensen met een allergie zowel op de bonen zelf als op hun specifieke componenten.

toepassing

Groene bonen op grote schaal toepassen. Ik gebruik het in geneeskunde, cosmetologie en koken. In het dieet van patiënten met diabetes moet dit product zeker worden opgenomen. Het draagt ​​bij aan de natuurlijke productie van insuline. Gebruik voor deze doeleinden ook een afkooksel.

Mensen lijden van hart- en vaatziekten, u moet ook groene boneschillen eten. Het gebruik van dit product heeft ook een gunstig effect op de toename van hemoglobine, stimulatie van het zenuwstelsel, lever en nieren.

Groene bonen zijn goed te combineren met plantaardige en vleesgerechten.
Vanwege het lage caloriegehalte van de groente wordt veel gebruikt in het dieet.

Van het bereidt een groot aantal gerechten, preforms en halffabrikaten. Het is moeilijk te zeggen voor welke gerechten u deze peulvruchtplant niet kunt gebruiken. Door de neutrale smaak van het fruit kunt u met verschillende gerechten experimenteren.

groente kan worden gecombineerd met zowel vlees- als visgerechten. Zelfs de meest veeleisende en verfijnde fijnproevers zullen tevreden zijn met de smaak.

Zelfs in de meest verfijnde restaurants kunt u groene bonenschotels vinden. In de regel is het gestoomd, maar voorgeweekt in zout water. Dit wordt gedaan zodat het product zijn rijke kleur niet verliest.

U kunt de pods opslaan door te bevriezen. Om dit te doen, worden ze gewassen, geplet, gedroogd en in vaten of zakken geplaatst om in te vriezen. De houdbaarheid van een dergelijk product is ongeveer zes maanden. Op elk moment, zelfs in de sneeuwrijke winter, kunt u genieten van de smaak van een gezond product.

Het kweken van een groente is vrij eenvoudig. zij bescheiden, neemt niet veel ruimte in op de site. Planten kan zich tussen andere planten bevinden.

De smaak is erg hoog en het gehalte aan voedingsstoffen en sporenelementen is gewoon enorm. Dat is de reden waarom veel tuinders nu proberen ruimte toe te wijzen om zo'n waardevolle cultuur te planten. Het toepassingsgebied is ongebruikelijk breed, en de traditionele geneeskunde heeft deze peulvruchtplant lang gebruikt voor medicinale doeleinden.

Bekijk de video: Reinig je darmen met geneeskrachtige kruiden (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send