Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerken van roze tomaten torbay variëteiten

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaat is een van de essentiële groenten die in de tuin aanwezig moeten zijn. De markt heeft een groot aantal zaden van verschillende variëteiten en tomatenhybriden, wat verschillen in rijpingstijd, vruchtmaat, hoogte van de struik, smaak en ga zo maar door In deze review zullen we het hebben over Tomato Torbay, waarvan een beschrijving en beschrijving hieronder te vinden zijn.

Fokkerijgeschiedenis en groeigebied

In 2010 lanceerde het Nederlandse bedrijf Bejo Zaden de tomatenhybride Torbay F1, die snel populair werd onder tuinders. In ons land is hij in 2012 geslaagd voor de staatsregistratie.

Roze tomaat Torbay cijfer f1

Deze hybride is bepalend, dus het gewas rijpt in een kortere tijd, dan onbepaald. Hierdoor kan het zelfs in regio's met een korte zomer worden gekweekt.

In de zuidelijke regio's kunnen worden gekweekt in de open grond, om een ​​goede oogst te krijgen in de middelste rijstrook van de struiken is beter om de film te dekken. In de noordelijke regio's worden tomaten gekweekt in verwarmde kassen en serres.

Beschrijving van tomaat Torbay

De belangrijkste kenmerken van de struik

Tomaat Torbay f1 verschilt met stambepalende struik

Torbay-tomaten behoren tot de middenvroege hybriden. Van het zaaien van zaden voor zaailingen tot de oogst duurt 100-110 dagen. Ze kunnen zowel op open grond als in kassen worden gekweekt. Planthoogte in volle grond bereikt 75-80 cm, en in kassen - tot 150 cm. Ongeveer zes vruchten vormen in de hand. Tomaten rijpen in der minne. Met een struik kan maximaal 6 kg tomaat worden verzameld.

De plant is vrij uitgestrekt en vereist dus gieten.

Fruitkarakteristiek

Rijpe tomaten worden fel roze en framboos van kleur. Aan het begin van de oogst kan het gewicht van één vrucht oplopen tot 210 g. Tomaten hebben een zoetzure smaak. Vruchten vormen een platte ronde vorm met een enigszins geribbeld oppervlak. Elke tomaat bevat vier of vijf zaadkamers.

Vruchten hebben dichte pulp en schil. Dichtbij de stam van rijpe tomaten ontbreekt een groene vlek.

Sterke en zwakke punten

Voordelen van een hybride:

 • bestand tegen de meeste ziekten;
 • hoogrenderende hybride;
 • bestand tegen droogte;
 • tomaten kan worden vervoerd over lange afstanden;
 • vruchten hebben een lange tijd houdbaarheid (2-3 weken);
 • tomaten niet kraken;
 • de tomaten zijn hoog smaakkenmerken;
 • gelijktijdige rijping van fruit.
Torbay-tomaten rijpen tegelijkertijd en zijn goed beschermd tegen de meeste ziekten

Nadelen van een hybride:

 • hoge stengel vereist daarom een ​​kousenband;
 • struik uitgestrekt vereist daarom gieten.

Zaden planten

Voor zaailingen worden de zaden eind maart gezaaid.

Zaden voor het planten moeten worden behandeld met stimulantia (als ze niet zijn voorverwerkt).

Voorbereiding voor zaaien

 1. Selecteer kwaliteit zaden. Om dit te doen, worden ze in een zoutoplossing geplaatst. De lege zullen zweven en de volle zakken naar de bodem. Volle zaden kunnen worden doorweekt.
 2. Zaden worden gedrenkt voor het planten. Giet hiervoor een stuk doekzaad. Dan is het vastgebonden in een knoop. De zak wordt in warm (22-25 ° C water) geplaatst. Weken wordt binnen 3-4 dagen uitgevoerd.
Weken tomatenzaden voor het planten van zaailingen
 1. Na het weken zaden worden ontsmet binnen 15 minuten in een oplossing van kaliumpermanganaat. Bereid hiervoor een 0,5-1% oplossing voor. Daarna moeten ze in stromend water worden gewassen.
 2. processing biostimulants.

Behandelde zaden worden in geprepareerde grond gezaaid. Ze zijn geplant tot een diepte van ongeveer 15 mm. De grond moet warm zijn, niet lager dan 20 ° C.

Nadat de eerste echte blaadjes verschijnen, schieten de zaailingen. Een keuze is nodig om een ​​krachtig wortelstelsel te creëren. Planten worden uit de grond verwijderd en opnieuw geplant. Bij deze operatie breekt het deel van de wortels van zaailingen. Als de centrale root erg groot is, kunt u een deel van de root handmatig verwijderen.

Verharding van zaailingen van tomaten Torbay

Zaailingen groeien ongeveer 30 dagen. Dan kan het in de grond worden geplant. Een week voor het planten is het wenselijk om de planten te harden.

Transplantatie van zaailingen in de volle grond

Planten worden in de volle grond geplant nadat de dreiging van vorst is verdwenen. Geplant struiken 4 stks. per vierkante meter of volgens het schema 30x60 cm.

De grond voor het telen van tomaten moet licht zijn met een neutrale of licht zure reactie. Als de grond zuur is, moet u eerst de kalk verwijderen.

Bij elke struik moet je een systeem van plantenkousebanden leveren.

Groeiende omstandigheden

Het verzorgen van tomaten bestaat uit regelmatige watergift, pasynkovanie en kousenband.

De plant wordt gevormd in een of twee stelen. Als je een struik in een stengel laat groeien, zijn de vruchten groter. Wanneer de stiefzonen een lengte van 5 cm bereiken, worden ze verwijderd. Laat bij het verwijderen een kleine stronk achter. In dit geval zullen de stiefkinderen niet langer op deze plek groeien.

Tomaat bush formatie schema

Het is wenselijk om de grond te mompelen. In dit geval is het niet nodig om de grond rond de struik los te maken. Mulch moet minstens 5 cm dik zijn. Bovendien voorkomt deze dikte de groei van onkruid en zal de grond onder de mulch koel aanvoelen, zelfs bij sterke hitte.

Stro is het beste voor mulch, maar u kunt snij en gedroogd onkruid gebruiken.

Water moet voldoende overvloedig zijn. Als de struiken niet worden gemulleerd, wordt elke twee dagen water gegeven. Wanneer de grond een mulch is, kan deze minder vaak worden uitgevoerd.

Zorg er ook voor planten te voeden.

Het voeren gebeurt driemaal per seizoen: 1,5 week na het planten, na de tweede handbloei en na het begin van het fruitrijpen.

Beschikt over vruchtbare variëteiten

Hybrid Torbay F1 verschilt in vriendschappelijke rijping en vruchtvorming. De eerste tomaten worden groter (tot 210 gram). De volgende vruchten worden kleiner.

Ook kunnen kleine tomaten groeien in het geval dat agronomie niet wordt waargenomen.

Ziekten en hun preventie

Deze hybride is vrij resistent tegen de meeste ziekten. Heesters worden bijna niet aangetast door rot, Fusarium, tomatenmozaïek, zijn niet onderhevig aan verticilous verwelking.

Om tomatenziekten te voorkomen, moeten tomatenbollen van Torbay op tijd schimmelwerende middelen verwerken.

Zaailingen en volwassen planten kunnen worden beïnvloed door het zwarte been. Betrokken struiken worden uit de tuin verwijderd en verbrand. Tomaten kunnen ook worden aangetast door witte vlieg, bladluizen, spint en de Coloradokever.

Om insecten te bestrijden, werden speciale chemicaliën gebruikt.

Deze hybride kan worden aanbevolen voor het kweken van niet alleen amateurgroentetelers, maar ook voor landbouwers voor de industriële productie van groenten.

Pin
Send
Share
Send
Send