Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van een graad van een tomatenkoning vroeg

Pin
Send
Share
Send
Send


Van het variëteitassortiment behoort het grootste deel van de tomaat met grote vruchten tot de midden- en late rijpingstijd. Je kunt echter nog steeds een vroege oogst van echte reuzen krijgen door zaden of zaailingen van de vroege koning te kiezen, de beschrijving en kenmerken van deze variëteit zijn te vinden in het artikel.

Beschrijving en kenmerken van tomaat King vroeg

Vóór de technische rijpheid van het fruit, duurt het slechts 85-90 dagen sinds de spruiten boven het grondoppervlak verschenen. De plant is een bepalend type met een hoogte van ongeveer 50-70 cm, de takken en de hoofdstam zijn krachtig, wat de struik tijdens de vruchtperiode resistent maakt. Weinige rijpe tomaten bereiken een gewicht van 300 gram, en sommige exemplaren tot 400 gram. De vorm van de tomaten is afgerond plat. Over het algemeen ziet de struik er esthetisch aantrekkelijk uit: op een korte, stevige wimper worden clusters van felrode kleur geplaatst. Van één struik wordt gemiddeld 4,8-5,2 kg verwijderd. Van vlezige pulp, sauzen en ketchups die ideaal zijn voor de smaak zijn verkregen, de koning van de vroegtijdgenoten wordt ook gebruikt voor verse consumptie.

De vroege koning is een hybride variëteit aan tomaten, gefokt door Russische fokkers (registratie 2005), bedoeld voor teelt in volle grond en onder dekking.
Tomatenzaad King vroeg

Behorend tot het stamtype duidt op zelfregulering van groei en vertakking. Dit vereenvoudigt de verzorging van planten.

De koning van de vroegsten vereist geen bestuiving door insecten, de bloem omvat zowel mannelijke als vrouwelijke organen. Maar ervaren tuinders adviseren nog steeds de takken van struiken te schudden tijdens zware regenval of lage temperaturen tijdens de bloeiperiode (eenmaal per 3-4 dagen).

Andere koningen tussen tomaten

Onder andere tomaten met grote vruchten worden de volgende variëteiten onderscheiden: King of Kings, King of Giants, King of Large. Ze verschillen vroeg met de Grade King, in de eerste plaats door volwassenheid (middenseizoen). En andere parameters zijn moeilijk te verwarren:

 • de hoogte van de struik is veel hoger (gemiddeld 1,6 m);
 • vruchtgewicht bereikt 500-800 gram en hoger;
 • de plant heeft struikvorming en kousenband nodig;
 • Sommige soorten (bijvoorbeeld de koning van grote) worden aanbevolen voor het kweken in een broeikas of onder een filmbedekking.

Om de variëteit King Early niet te verwarren met andere grootbloemige tomaten, moet u worden begeleid bij het kiezen van zaden voor een kort groeiseizoen (85-90 dagen).

Sterke en zwakke punten

Om de tomaten kort te karakteriseren, kunt u kennismaken met de voordelen van de variëteit:

 • een kort groeiseizoen geeft de mogelijkheid om de vruchten al vanaf juni (of zelfs vanaf mei met glastuinbouw) te verwijderen;
 • een uitstekende smaak beperkt niet de manier waarop groenten worden gebruikt;
 • eenvoudige agrotechnologie;
 • sterke plantimmuniteit, vermogen om infecties en virussen te weerstaan;
 • dankzij de dichte huid behoudt het fruit zijn presentatie lange tijd, wat waardevol is voor het transport van het gewas;
 • hoge opbrengst.

De nadelen zijn de noodzaak van regelmatige preventieve maatregelen tegen ziekten en plagen, evenals de systematische introductie van voedingen die nodig zijn voor een zich intensief ontwikkelende cultuur. Op slechte bodemvoedingsstoffen om een ​​goede oogst te verzamelen werkt niet.

Op perespevshem kan tomaat de burst afpellen. Ook rond de stam is de vorming van scheuren door gebrek aan vocht mogelijk.
Fruits of Tomato King vroeg

Zaaiende zaden voor zaailingen

Voorbereiding van de grondtank

Zoals de container gebruikte plastic glazen, cassette-containers, houten kisten. Ze moeten afvoergaten op de bodem hebben, zodat het water niet in de grond blijft staan ​​als het water geeft.

Vul de container moet een licht grondmengsel zijn, dat bestaat uit:

 • vruchtbare grond;
 • zand;
 • turf;
 • humus (compost).

U kunt ook een universeel substraat gebruiken. Gebruikte grond moet worden verwarmd in de oven of giet een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat voor desinfectie.

landing

Het zaaien van de vroege koning is gepland voor de maand maart (vanaf de 15e). Als de zaailingen vervolgens in een kas worden geplant, worden de datums uitgesteld tot de tweede helft van februari. Gekochte zaden van een niet-geverifieerde verkoper moeten worden gedesinfecteerd. Om dit te doen worden ze gedurende 10 minuten ondergedompeld in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.

Het is noodzakelijk om de zaden te verwerken met kaliumpermanganaat.

Zaaien gebeurt in een vochtige grond. Bovenop de zaden zijn lichtjes gesprenkeld met aarde (0,8 mm). Bovenop de container is glas of film aangebracht. In deze vorm wordt de container in een warme kamer geplaatst voor kieming (ten minste 18 °). Op de 5-8e dag verschijnen er scheuten, de capaciteiten worden herschikt naar goed verlichte plaatsen waar geen tocht is. Na nog eens 5 dagen beginnen ze de grond te bevochtigen door te sproeien, zonder het groene deel van de zaailingen te raken. Na de vorming van 2 bladeren duiken de zaailingen.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

In de volle grond, zaailingen van de vroege koning Gepland om te worden geplant in mei (in de kas, is de termijn verschoven naar de maand april). In dit geval moeten zaailingen de leeftijd van 60-65 dagen bereiken.
Het beplantingspatroon wordt standaard gebruikt voor planten van het bepalende type. Het interval tussen de struiken in een rij is 50-70 cm, het gangpad - 0,7-1 m. Als iemand deze optie te verspillend vindt, kan de locatie van de gaten worden gepland op een afstand van 45-55 cm met een rijafstand van 60 cm, maar een dergelijk schema zal zorgvuldiger moeten worden behandeld: het is noodzakelijk om de zaailing vaker te verplaatsen en te bemesten.

Zorg na verplanten

watering

Water moet overvloedig zijn, maar zeldzaam. Vóór de bloeiperiode is genoeg 1 keer per week.

Na de vorming van bloeiwijzen neemt de regelmaat toe tot 2-3 keer per week. Irrigatiewater wordt gebruikt bij kamertemperatuur. Heesters worden 's avonds het beste met de wortel bewaterd.

Juiste besproeiingstomaten

Top dressing

De intensieve groei van tomaten vereist regelmatige supplementen, minstens 1 keer in 10 dagen. De eerste procedure wordt uitgevoerd 2 weken na het planten van de zaailingen (infusie van teerling of vogelpoep). Herhaaldelijk voeren omvat het gebruik van zowel organische als minerale stoffen. Meestal wordt nitrofosfaat gekozen als voedsel (60 gram per emmer water).

Loszitten en wieden

10 dagen na het planten wordt het eerste wieden uitgevoerd, dat zich tijdens het groeiseizoen ten minste twee keer meer herhaalt. Tegelijkertijd is het losser. Om de groei van onkruid te vertragen en het aantal onkruiden te verminderen, wordt het aanbevolen om de bedden te mulchen. Deze laag zal helpen uitdrogen van de grond te voorkomen.

Een struik vormen

Determinante culturen gaan niet vaker in de stepchild, maar deze regel is niet van toepassing op de vroege koning. Opkomende scheuten van toekomstige takken moeten worden gereguleerd, anders zal een verspreidende plant geen zwaar gewas trekken. En de vruchten zullen niet groot zijn. Naarmate de eerste borstels rijpen, breken de onderste bladeren gedeeltelijk af. Als een slechte ontwikkeling van de struik wordt opgemerkt, is het noodzakelijk om te rantsoen en eierstok, het verwijderen van overtollige bloemen.

Struik met tomatenfruit

Als je voor tomaten zorgt, zou je de fouten van andere tuiniers niet moeten herhalen. Onder de vaak herhaalde:

 • niet-naleving van het interval tussen de gaten tijdens het planten (verdikte bedden hebben meer kans om ongedierte binnen te vallen en een gunstige omgeving te creëren voor de ontwikkeling van schimmels);
 • overtreding van het irrigatieregime (kraken van fruit wordt gevormd, geelheid verschijnt op de bladeren);
 • ongelijke kleur van vruchten met groenachtige en bleke vlekken (gebrek aan kalium in de grond);
 • intensieve ontwikkeling van toppen en slechte eierstokvorming (overaanbod van stikstofkunstmeststoffen).
Hoewel cultuur als ondermaats wordt beschouwd, maar onder het gewicht van zware vruchten, kunnen takken bukken en zelfs breken. Daarom moet je een ribbelst maken in de beginfase van de vruchtlichamen.

Ziekten en hun preventie

De vroege koning heeft een sterke immuniteit, maar om zich te beschermen tegen ziekten en plagen, is het noodzakelijk om het regime van daglicht, water geven, de introductie van bemesting te observeren. Vergeet ook niet over profylactische behandelingen die de weerstand van planten tegen de ontwikkeling van schimmel verhogen.

Met toegenomen bodemvocht en lucht, wordt de plant blootgesteld aan verschillende schimmel- en bacteriële ziekten: Phytophthora, grijs en witrot, wortelrot, enz. Bij het identificeren van de eerste tekenen, is het noodzakelijk om de kweek met medicijnen te behandelen:

 • Winst goud;
 • Bordeaux-mengsel;
 • Abig Peak;
 • Fitoverm en andere middelen.
Het wordt ook belangrijk geacht voor het bestrijden van onkruid, dat vocht verhoogt, schaduw veroorzaakt en insecten aantrekt.

De gevaarlijkste voor tomaten zijn: witte vlieg, spint en naaktslakken. Als een preventieve maatregel, zijn bedden bestrooid met hout as, besproeid met alsem infusie of ui schil extract. Dergelijke methoden moeten echter worden gewijzigd bij het detecteren van parasieten of hun metabole producten. Een van de meest populaire:

 • Akhtar;
 • aktellik;
 • fitoverm;
 • Iskra-Bio et al.

Om een ​​tomaat met grote vruchten op je perceel te laten groeien is tamelijk reëel als je alle regels van de landbouwtechnologie volgt. Een grote rol in de agrotechnologie speelt zich af met preventieve maatregelen die plantenbeschadiging door ziekten en plagen voorkomen.

Bekijk de video: Trillingen 1 Beschrijving (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send