Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van de hybride variëteit van tomatenpeach

Pin
Send
Share
Send
Send


Perziktomatenras werd gefokt door specialisten onder supervisie van S.F. Gavrish voor cultivatie in open grond en serres. Het staat vermeld in het Russische register van fokprestaties 2002. De belangrijkste teeltgebieden zijn Rusland, Oekraïne, Moldavië. Door zijn donzige en heldere kleur valt het op in de tuin en de feestelijke tafel. De beschrijving en kenmerken van deze variëteit worden hieronder weergegeven.

Karakteristieken en beschrijving van tomaat Peach f1

Variety Peach is een standaard determinant plant met een sterke steel, slechts 50-60 cm hoog, de bladeren zijn klein, donkergroen, fluweelachtig. De eerste bloeiwijze wordt gelegd na 7-8 bladeren, de volgende - na 1-2 bladeren. De variëteit heeft geen hoge opbrengsten, er zijn 5-6 vruchten aan elke hand, die stevig vasthouden en niet verkruimelen.

Peach Tomato Hybrid

Onrijpe vruchten zijn lichtgroen, rijpe vruchten met een interessante romige oranje kleur. Heb 2-3 zaadnesten. Vruchtvorming begint op 85-95 dagen na het planten. De vruchten zijn klein, afgerond, geslachtsrijp. Het gewicht van elk is ongeveer 100 g. De opbrengst van 6-8 kg per 1 m2.

Sterke en zwakke punten

voordelen:

 • interessante kleuren;
 • ongewone smaak;
 • fluweelachtige huid;
 • vroege rijping;
 • koudbestendig.
Tomato pulp malse perzik, sappig, bijna zuur

nadelen:

 • lage opbrengst;
 • slecht opgeslagen.

Kenmerken van groeiende variëteiten

bodem

Voor het kweken van fit licht, vruchtbare grond. Ongeveer een week voor het planten moet de grond graven met humus. Desinfectie wordt uitgevoerd door kopersulfaat. Goede voorgangers zijn:

 1. Wortelen.
 2. Komkommers.
 3. Courgette.
 4. Peterselie.
 5. Dill.
 6. Bloemkool.

Slechte voorganger - aardappelen.

zaad

Tomatenzaad Peach F1

Zaden voor zaailingen planten moet in de vroege lente zijn. Vóór het planten worden zaden gedrenkt in een oplossing van kaliumpermanganaat ter voorkoming van ziekte. Indien gewenst, kunt u een groeistimulator gebruiken. Zaden verspreid over een vochtige doek en geplaatst op een warme plaats. Na ontkieming worden ze in warme grond geplant op een afstand van ongeveer 1 cm tussen de planten tot een diepte van 1 cm .Ze worden opnieuw op een warme plaats gelegd, bedekt met een film totdat er ziektekiemen verschijnen.

Plantenbakken moeten openingen hebben voor het afvoeren van overtollig water.

kiemplant

Na het verschijnen van verschillende bladeren moet de plant worden overgezet in afzonderlijke containers of dozen op een afstand van ongeveer 10 cm tussen de planten. Ze zetten de zaailingen op een goed geconsacreerde plek en niet te vergeten om het water te geven met warm water aan de wortel van de plant. Wanneer de plant 20-25 cm bereikt, kan deze worden getransplanteerd. Bij warm weer wordt de plant meestal midden mei in de volle grond geplant. Om zich aan te passen, worden zaailingen enkele dagen voor het planten blootgesteld aan verse lucht.

De temperatuur voor het kweken van zaailingen is tot 20 graden nodig, de steel in dit geval zal sterk en dik zijn, er zal geen overvloed aan groene massa zijn.

zorg

Het is noodzakelijk om gaten te graven met een diepte van ongeveer 0,5 m. Voeg een halve emmer humus, 150 g superfosfaat, 25 g kalium en ureum, 40 g as toe aan de gaten voor de tomaat.Zaailingen worden geplant op een afstand van 0,5 m van elkaar, waardoor een doorgang tussen de rijen van 0,7 m overblijft. Transplantatie wordt uitgevoerd bij bewolkt weer. Watergift - zeldzaam en overvloedig.

Water wanneer de besproeiing niet op de bladeren mag vallen.

Een week na het planten kun je de grond bedekken met de bladeren van vorig jaar met stro (zaagsel kan worden gebruikt in plaats van bladeren). Mulch heeft een gunstig effect op tomaten. Er zijn geen onkruid onder de struiken, water wordt niet besproeid, er verschijnt een andere bron van voedingsstoffen. Het is niet nodig deze variëteit te knijpen. Binden - indien nodig, met overvloedige vruchtvorming. Binden aan pinnen of trellis met synthetisch materiaal.

Ribbelstruiken zijn alleen vereist in het geval van een variëteit aan tomatenvruchten
Planten groeien goed en ontwikkelen zich, als de grond vaak wordt losgemaakt en schoffelt.

Topdressing moet twee weken na de landing op open terrein beginnen. Korovyak legt tot de helft in een vat, dan gevuld met water en aandringen 5 dagen. Deze oplossing wordt ongeveer 1 keer per maand gedurende het groeiseizoen gegoten. Vanaf de derde voeding moet je 20 g nitroammofoski en superfosfaat toevoegen aan de oplossing. Voor een goede leg van de vrucht kan worden bespoten met een oplossing van boorzuur met een snelheid van 2 g per 10 liter water.

Tomaten zijn bang voor overvoeding, vooral bij verse mest.

Ziekten en plagen

Om planten tegen ziekten en plagen te beschermen, is het noodzakelijk om te voldoen aan alle agrotechnische maatregelen.

Tomaat Peach is redelijk stabiel in het bestrijden van ziektes:

 • rot,
 • echte meeldauw,
 • mozaïek,
 • aardappelziekte,
 • bruine vlek.
Een van de meest voorkomende ziekten van tomaten - Phytophthora

Rassen zijn niet bang voor beren, spint, tomatenbladluizen. Een veel voorkomende schimmelziekte in tomaten is Phytophthora. Gemanifesteerd in de vorm van bruine vlekken. Bij warm weer drogen de bladeren, in de kou - rot. Ziekten zijn gevoeliger voor onrijpe vruchten. Het eerste spuiten wordt na een paar weken na de landing in de grond uitgevoerd en vervolgens - in overeenstemming met de instructies van de fabrikant. De ontwikkeling van de ziekte draagt ​​bij aan mist, frequente temperatuurschommelingen.

Om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen, moeten de stelen na het oogsten worden verbrand. Van volksremedies heeft as zichzelf bewezen. Bij 5 liter as moet 10 liter water worden opgenomen. Dring drie dagen aan, af en toe roeren. Breng de oplossing naar een volume van 30 liter, voeg daar zeep aan toe, om beter bij de bladeren te blijven, de planten te verwerken.

Tomaat oogsten

De eerste vruchten verschijnen begin juli. Ze zien eruit als een perzik, wat een hoogtepunt is van de variëteit. Smaakt aromatisch en zoet (bevat tot 10% suiker), zonder zuurheid. Vanwege het lage zuurgehalte, een gunstig effect op de spijsvertering. Het cijfer is universeel in toepassing.

Tomaatpluk oogsten Begin eind juni

Vanwege het decoratieve uiterlijk wordt het veel gebruikt voor het decoreren van gerechten. Geweldig voor inblikken en salades. Gebruikt voor verwerking op sappen en pasta, dieetvoeding en babyvoeding. Gebruik als dessert. De variëteit verdraagt ​​transport, maar is niet geschikt voor langdurige opslag.

Als je nog geen tomatenras met perzik hebt gegroeid, probeer het dan. Onpretentieuze zorg, felle kleuren, met een delicate smaak de groente zal u en uw dierbaren verrassen.

Pin
Send
Share
Send
Send