Over de boerderij

Hoe gedroogde sinaasappelen thuis te maken (6 manieren)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het gebruik van gedroogde vruchten en groenten is al lang bekend. Gedroogde of gedroogde sinaasappels worden gebruikt voor het decoreren van het bakken en het maken van cocktails. Citrus in deze vorm behoudt zijn smaak en aroma, zoetheid en lichte natuurlijke zuurheid. Gedroogde sinaasappelen profiteren van nieuwe eigenschappen. Ze zijn caloriearm en behoren daarom tot de categorie van dieetproducten. In de samenstelling van het gedroogde product zitten geconcentreerde vitaminen B, C, E, evenals calcium, kalium, magnesium en fosfor. Gedroogde citrusvruchten worden thuis langer vers bewaard. Snack in deze vorm is handig en aangenaam. Het product kan worden meegenomen naar het werk of reizen.

Specificiteit thuis

Het proces van het drogen van sinaasappelen verschilt weinig van dat van andere vruchten. Bij het kiezen van een methode moet u rekening houden met:

 • hoeveel wordt er van het originele product afgenomen
 • beschikbaar in het arsenaal van hostess-armaturen;
 • beschikbaarheid van vrije tijd.
Hele vruchten kunnen ook worden gedroogd. Om hun vorm te behouden, is het noodzakelijk om korst in de korst te snijden en citrus op te hangen voor gelijkmatige verdamping van vocht.

Citrusvruchten groeien niet in de meeste delen van het noorden, daarom worden gekochte citrusvruchten gebruikt voor het drogen. Het is noodzakelijk om alleen rijp fruit te kiezen en groene vruchten af ​​te wijzen. Buiten worden sinaasappelen gewassen en geweekt met een papieren handdoek. Een scherp mes moet worden gesneden in citrus ringen met schil. Breedte mag niet groter zijn dan 5 millimeter.

middelen

Sinaasappels worden bij voorkeur in ringen van ongeveer 5 mm gesneden

Van de dikte van de cirkels hangt af van de uniformiteit van het drogen. Als ze erg dun zijn, worden ze volledig transparant en drogen ze uit. Met de optimale 5 millimeter bereik je de gewenste dichtheid en smaakperceptie. Er zijn verschillende droogmogelijkheden:

 • in de oven;
 • in de magnetron;
 • in de elektrische droger;
 • in de pan;
 • op de batterij;
 • natuurlijk in de open lucht.

Elke methode heeft voors en tegens, evenals de timing van het drogen. De keuze van de optie hangt af van de beschikbaarheid van de benodigde apparatuur.

Hoe te drogen in de oven

Vooraf bereide stukjes sinaasappel worden op een bakplaat gelegd. Het vel moet worden bedekt met bakpapier om te voorkomen dat het fruit gaat branden. Bij het drogen produceert het fruit veel vocht, zodat de ovendeur op een kier staat.

Zorg ervoor dat u het temperatuurregime volgt en vermijd het roosteren van fruit

We kunnen niet toestaan ​​dat de ringen beginnen te branden, dus gedurende het hele proces wilt u de temperatuur controleren. Aan het begin van het drogen, moet de oven op 50 graden worden ingesteld. In dit proces kunt u de temperatuur tot 70 verhogen, maar dan - opnieuw om af te trekken. cirkels van de vrucht keren meerdere keren om, waarna het vocht gelijkmatig wordt verwijderd en er niets brandt.

In de magnetron

In een convectieoven of magnetron zijn eigen methode om te drogen, wordt het extreem genoemd. De tijd is afhankelijk van de kracht van huishoudelijke apparaten. Als je de sluitertijd en temperatuur niet berekent, krijg je een bos as, maar geen geurig gedroogd fruit. Oranje plakjes uitgelegd op een plat oppervlak van een glazen blad. De tijd en temperatuur zijn ingesteld, u kunt starten vanaf 10 seconden.

Om het overtollige vocht te verwijderen, opent u van tijd tot tijd de deur van de magnetron

Zorg ervoor dat u pauzes neemt en de deur opent om overtollig vocht te verwijderen. Vanuit de lade waarop de sinaasappel is geplaatst, moet het verzamelde sap worden gegoten tijdens elke stop. Het droogproces wordt in verschillende fasen uitgevoerd. U kunt de plakjes omdraaien voor uniforme verwering.

Hoe het in een elektrische droger te doen

De beste manier om droge sinaasappelplakjes te bereiden in een elektrische droger VOLTERA 1000 Lux. Het is noodzakelijk om de citrusvrucht in kleine cirkels te snijden. Om gelijkmatig te drogen, moeten ze even groot zijn. Te dunne cirkels worden erg dun en worden ongeschikt voor voedsel, alleen voor decoratie.

Dikke plakken drogen lang en verliezen niet volledig vocht, wat kan leiden tot bederf.

Gesneden oranje moet eerst op papieren handdoeken worden gelegd om overtollig vocht te verwijderen. Perkament wordt eerst op vellen gelegd en vervolgens plakjes bereid. De temperatuur van het apparaat wordt geselecteerd volgens de instructies die eraan zijn gekoppeld. Als het drogen op twee vellen tegelijk gebeurt, moeten ze van tijd tot tijd worden uitgewisseld.

Er zijn 2 manieren om in de droger te drogen:

 • snel - vereist anderhalf uur en 150 graden, 15 minuten aan elke kant en een uur op 70;
 • Een lange duurt de hele nacht op 70 graden.

Gedroogde plakjes in een pan

Op de pan moet voorzichtig worden gedroogd en de hele tijd om de plakjes van het product te draaien

Als er geen speciale apparaten zijn, is een braadpan geschikt om snel te drogen. Het is noodzakelijk om een ​​lage verwarmingstemperatuur in te stellen zodat de plakjes niet worden verbrand. Ze worden periodiek omgedraaid en het geaccumuleerde sap wordt geëlimineerd. De tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes, de temperatuur en de gewenste mate van drogen. U kunt de pan niet onbeheerd achterlaten, het product begint snel te branden.

Batterij-aangedreven Orange Chips

Het is belangrijk om vervorming van de oranje ringen te voorkomen.

Dicht bij het natuurlijke proces van het drogen van de batterij. Blootstelling aan temperatuur versnelt de weersinvloeden. Sinaasappelen worden ook in plakjes gesneden van 3-5 millimeter. Er zijn twee manieren om in de batterij te drogen.

 1. Het bakpapier wordt op de batterij geplaatst en de voorbereide mokken bevinden zich bovenaan. Op de eerste dag tijdens het draaien, is het noodzakelijk om de schijfjes lichtjes in te drukken om te voorkomen dat ze gaan krullen. Wanneer het vocht verdampt, zal de korst erg bros worden. Het drogen is eenvoudig te regelen. Wanneer de oranje klaar is, wordt deze verwijderd en opgeslagen voor opslag.
 2. Om de cirkels perfect glad te maken, moet je het proberen. In het golfkarton is het nodig om gaten te maken, oranje plakjes erop te plaatsen en de constructie langs de randen vast te zetten met een tacker. Dit zelfgemaakte dienblad wordt 3-4 dagen in de batterij geplaatst. Na de aangegeven periode is het noodzakelijk om de slices te verwijderen en naar de opslag te sturen.

Gedroogde citrusvruchten buitenshuis

Je kunt een slinger aan een touw hangen

De natuurlijke manier om fruit te drogen, is in de open lucht. Het knipproces blijft bekend: op de cirkels van 3-5 millimeter. Het halffabrikaat wordt geregen op een draad of houten spiesen op een afstand van elkaar. Het is verplicht om de slingers zo te plaatsen dat er altijd luchttoegang is. Dientengevolge worden golvende oranje cirkels verkregen, omdat deze niet kunnen worden geëgaliseerd met deze droogmethode. Het is noodzakelijk om de plakjes zorgvuldig te verwijderen om niet te breken, ze zijn erg fragiel.

Om het effect van vorst te bereiken, bestrooi met oranje gelatine. Suiker veroorzaakt een sterke scheiding van sap en is niet geschikt voor deze doeleinden. Er is een verschil tussen de plakjes die op natuurlijke wijze worden gedroogd en in de oven. De eerste zijn lichter en de tweede zijn donkerder, omdat ze meer vocht afgeven. Zelfs plakken worden verkregen na drogen in karton, de slinger geeft niet zo'n effect. Gedroogde sinaasappelen zetten hete thee, perfect voor het maken van glühwein. Ze worden ook gebruikt voor de decoratie van kerstbomen en geschenken. Geheel gedroogde sinaasappelen zien eruit als speelgoed. Ze zijn geregen aan snaren en opgehangen aan een kerstboom.

Hoe gedroogde mandarijnen, bananen en citroenen te koken, lees de artikelen op de site profermu.com.

Bekijk de video: De 5 gezondste vruchten die je kunt eten (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send