Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerken van de variëteit van tomaten Perseus

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel tuinders hebben de neiging om te groeien op hun percelen bewezen rassen van tomaten, gemakkelijk te groeien, bestand tegen ziekten en het geven van een goede oogst. Een van deze variëteiten is Perseus-tomaat, waarvan de beschrijving en kenmerken in het artikel nader zullen worden besproken.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Perseus

Tomaat Perseus behoort tot de determinante middenvroege rassen, niet meer dan 120 dagen gaan van kieming tot rijping. Deze variëteit bestaat al meer dan honderd jaar, werd in de 19e eeuw door Moldavische fokkers gekweekt en toonde tijdens deze periode zijn kwaliteiten perfect. Het is geschikt voor teelt in open grond en in kassen, maar in het laatste geval is kunstmatige bestuiving nodig, zoals onder de blote hemel, worden tomaten bestoven door insecten en wind.

De struiken van de plant zijn goed bladig, krachtig, hun hoogte is 0,5-0,6 m, ze vereisen geen stading en kousenbanden, daarom zijn ze uitstekend voor die tuiniers die heel weinig tijd hebben om voor zorg te zorgen. Nadat de plant een 6-7 blad heeft vrijgemaakt, vormen de eerste bloeiwijzen een kleine borstel. Op elke borstel zijn 4-5 vruchten gebonden. Rijpe vruchten hebben een rode kleur, met een kleine groene vlek in de buurt van de stengel. Hun vorm is vlak, platrond.

Perseus tomaat op een struik

De vrucht heeft 5-7 zaadkamers, het vlees is sappig, maar tegelijkertijd nogal dicht. Tomaten met een gewicht van 110 tot 180 gr., Meestal zijn de eerste vruchten groter dan de volgende, hebben ze uitstekende smaak- en warenkwaliteiten, worden ze goed verdragen voor langdurig transport, goed bewaard. Deze variëteit behoort tot de universele en is geschikt voor verse consumptie, in salades en voor het inblikken.

Groeiende gebieden

Perseus Tomaat is zo veelzijdig dat het geschikt is voor teelt in bijna alle Russische regio's. Voor de noordelijke regio's is deze variëteit geschikt vanwege zijn vroege rijpheid, vriendelijke opbrengst van het gewas, waardoor het in een korte zomer kan groeien. Maar tegelijkertijd is het bestand tegen de hete zuidelijke zon, omdat het een sterk blad heeft dat het gewas van de brandende stralen kan bedekken.

Perseus-tomaat is perfect voor die regio's waar bacterievuur een groot probleem wordt bij het kweken, omdat het ras een verhoogde weerstand tegen deze ziekte heeft.
tomatenvruchten

De voor- en nadelen van de variëteit

Er zijn praktisch geen tekortkomingen in deze variëteit aan tomaten, terwijl de voordelen een indrukwekkende lijst zijn:

 • Hoge opbrengst;
 • vroegrijpheid;
 • Gebrek aan complexe zorg;
 • Weerstand tegen vele ziekten;
 • Hittebestendigheid;
 • Uitstekende smaak van de vrucht;
 • De mogelijkheid van langdurige opslag;
 • transporteerbaarheid;
 • Divers universeel doel.
Dat is de reden waarom "Perseus" een van de meest geliefde variëteiten is geworden van de meerderheid van de bewoners en boeren in de zomer.
Tomaat in sectie

Zaaiende zaden voor zaailingen

Vóór het zaaien moeten de zaden worden gesorteerd en gedesinfecteerd in een oplossing van mangaan, verdund tot een donkerroze kleur. Week de zaden erin gedurende 10-15 minuten.

ontkieming

Voordat zaaigoed in de grond kan worden gekiemd. Om dit te doen, worden ze in een gelijkmatige laag op verschillende lagen gaas, katoen of stof gelegd, goed bevochtigd met water en bedekt met een laag nat gaas erop. Zet op een warme plaats en controleer de luchtvochtigheid, indien nodig, besprenkelen met water. Na een paar dagen verschijnen de wortels. Wanneer ze een lengte van 4-5 mm hebben bereikt, kunt u ze in de grond landen.

Als de wortels van de zaden ontgroeien, verhoogt dit de kans dat de planten niet wortel schieten als ze in de grond worden geplant.

Je kunt zonder kiemen doen, maar in dit geval zullen de zaailingen langer moeten wachten en kan de ontkieming lager zijn.

Zaad kieming

landing

Capaciteit voor zaaien, u kunt hout, karton, plastic gebruiken. Het aardemix uit de datacha kan besmet zijn door pathogene bacteriën en schimmels, dus moet het in de oven worden ontstoken, warm in een magnetron of proces met kokend water. Gekochte grond vereist geen dergelijke behandeling.

Zaden planten op zaailingen hebben ongeveer een paar maanden nodig voordat ze in de volle grond worden geplant. Zaaitrappen:

 • Bereide zaden verspreiden zich op een vochtige grond op een afstand van 1,5-2 cm, en tussen rijen om een ​​opening van 4 cm te behouden.
 • Dek af met een laag aarde van 0,5-1 cm, bedek de gewassen met folie of glas en doe het op een warme plaats.
 • Na het verschijnen van scheuten op een zonnige plaats. Met een gebrek aan licht om planten te voorzien van verlichtingslampen.
Bereid het bodemmengsel en vul de containers moet een half tot twee weken zijn voordat u de zaden zaait. Gedurende deze tijd zullen goede bacteriën zich vermenigvuldigen in de steriele grond en de ontwikkeling van planten gunstig beïnvloeden.

Indien nodig, als de planten te dik zijn geworden, kunnen de zaailingen op de 10e dag naar beneden duiken. Het opnieuw plukken wordt binnen 2-3 weken uitgevoerd en plant de planten afzonderlijk in potten. Je kunt turf of plastic, zelfgemaakte polyethyleen gebruiken, zolang het volume maar 0.6-0.8 l was.

Zaden planten voor zaailingen

Tomaat in de volle grond transplanteren

Tomaten mogen pas na de laatste voorjaarsvorst in de volle grond worden getransplanteerd. Het is raadzaam om de zaailingen te temperen vóór het planten. Om dit te doen, om de kamer vaker te ventileren, als er een mogelijkheid is, haal hem dan overdag naar buiten, verlaag de temperatuur tot 15 C. Om de planten in de grond te planten, kiest u een koele windstille dag.

De diepte van de voorbereide gaten is 10-15 cm, en het is noodzakelijk om de planten te planten, waarbij de hoofdstam iets wordt verdiept. De afstand tussen de struiken is 40 cm, 7-8 planten kunnen op een vierkante meter worden geplaatst.

zorg

Om een ​​goede oogst te krijgen, is het nodig om tijdens het groeiseizoen voor planten te zorgen. Basiszorg omvat:

 1. Onregelmatige, maar overvloedige watergift, gemiddeld 2-3 liter water moet in een volwassen struik worden gegoten.
 2. Tijdige verwijdering van de site met tomaten van onkruid.
 3. Het losmaken van de grond voor luchttoegang tot de wortels van planten.
 4. Periodieke topdressing: in de groeiperiode - stikstofbevattend, in de bloeiperiode - bespuiting met magnesium en boor, in de vruchtperiode - kalium- en fosforhoudende meststoffen.
 5. Indien nodig, behandeling met fungiciden en andere geneesmiddelen ter voorkoming van ziekte.
Topdressing-tomaat
Meststoffen mogen niet vaak en te veel worden gebruikt, omdat dit niet alleen de ontwikkeling van planten, maar ook de volksgezondheid nadelig kan beïnvloeden.

Naarmate de vruchten rijpen, moeten ze worden geplukt, wat zal bijdragen tot het rijpen van nog groene tomaten.

Ziekten en hun preventie

Perseus-tomaten onderscheiden zich door een verhoogde weerstand tegen ziekten zoals fusarium, bacterievuur, tabakmozaïekvirus, breuk, alternariose. Maar als het weer vochtig en warm is, is het voor preventie nodig om de behandeling met fungicidepreparaten uit te voeren.

Zaailingen behandelen tegen ziekten en plagen

Zaad verzameling

Om de zaden zelf te krijgen, moet je de vruchten kiezen die het meest overeenkomen met de variëteiten. Het fruit moet rijp zijn, maar niet overrijp. Het moet worden overgehakt en verwijder de zaden in een klein kopje. Na het oogsten moeten de zaden een paar dagen in hun eigen sap worden gehouden, gedurende welke tijd het sap zal fermenteren, de zaden zullen naar de bodem zinken. Spoel vervolgens goed en droog op kamertemperatuur, spreid het uit op een vel papier en roer af en toe. Bewaar gedroogde zaden op een koele, droge plaats in papieren zakjes.

Perseus Tomaat is een prachtige hoogproductieve variëteit, getest door de tijd en verschillende generaties tuiniers. Het heeft vele voordelen, gemakkelijk te groeien. Met de juiste landbouwtechnologie kunt u een grote oogst tomaten krijgen.

Pin
Send
Share
Send
Send