Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerken van de hybride variëteit van tomatenpoppen

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke tuinier droomt van een ideale variëteit aan tomaten, maar dit bestaat helaas niet. maar wetenschappers hebben geleerd om hybriden met volledig uitgebalanceerde kenmerken weer te geven. Onder dergelijke hybriden is de held van het artikel de pop-variëteitentomaat, die hieronder wordt beschreven.

Beschrijving en kenmerk van een graad van een tomatenpop

Zoals eerder vermeld, is de pop een hybride variëteit. Een nieuwigheid die zichzelf perfect heeft kunnen bewijzen. Het is productief en resistent tegen ziekten en plagen in kassen en in het open veld. Vroege, bepalende variëteit, universeel doel. In de hoogte bereikt 70 centimeter, vereist een kousenband en pasynkovaniya. De opbrengst van 7-10 kilogram per vierkante meter.

Vroege rijpe graad van tomaten Doll

Vruchten kraken niet voor lange tijd, tolereren transport. De vrucht van de klassieke vorm, rood-roze kleur, glanzend, met een gewicht van 150, vooral groot tot 400 gram. Het heeft een aangenaam, "tomaat" aroma en vlezige pulp, zoetzure smaak. Perfect bewezen als sla-tomaat. Kleine vruchten zijn goed geschikt voor het inblikken. Het sap is aangenaam om te proeven, ongeveer 7% suiker, rijk aan vitamines.

Veredelings- en groeigebied

Het is het beste om deze tomaten in de kas te laten groeien, maar als de zomer lang en warm is, dan is het mogelijk in het open veld. Fokkers probeerden een variëteit met goede immuniteit te brengen. Maar men zou het niet moeten testen en tomaten moeten planten waar andere nachtschade groeide: Aubergines, pepers of aardappelen - ze hebben allemaal hetzelfde ongedierte en ziekten.

Tomatendoll is geschikt voor zowel in kassen als in het open veld

Door deze specifieke tomaat te planten, kunt u ruimte besparen, aangezien de pop, net als de Doll Masha, een behoorlijk vruchtbare variëteit is. De landingen in de grond of de kas variëren per klimaat.

De luchttemperatuur op straat op het moment van landen zou 12-15 graden moeten zijn.

Sterke en zwakke punten

voordelen: de universaliteit van het gebruik van fruit, hoge smaak, opbrengst, minimale arbeidskosten, sterke zaailingen, medium-vroege variëteit, zodat de phytophtora geen tijd heeft om erop te slaan, en de vruchten worden snel gezaaid, samen en er zijn veel van. Struiken zijn compact, geschikt voor zowel in kassen als op bedden. Ziekteresistent, gemakkelijk in onderhoud. Kieming van 95-100%.

Tomatenpulp is compact, vlezig, met een karakteristieke zoetzure smaak en een aangename tomatengeur

nadelen: zaden verzameld uit fruit hebben niet de kenmerken van de moederplant. Maar dit wordt gecompenseerd door nieuwe te kopen bij de fokker. Het is raadzaam om tijdig water te geven. Ook het determinisme van het ras lijkt iemand een nadeel, omdat na de eierstok de toppen van planten stoppen met groeien en geen meer fruit geven.

Zaden planten

Koop zaden in de winkel, ze moeten behoorlijk vers zijn. Vóór het zaaien moeten ze worden geweekt, eerder in doek gewikkeld, in schoon water. Zaai ze in maart-april, 40-45 dagen voor het planten in de kas, in laden 4-5 centimeter diep, met de grond voor zaailingen.

Zaden planten in maart-april

Zaden worden verlaagd tot een diepte van 0,7-1,0 centimeter, besprenkeld met aarde, gedrenkt en bedekt met film, waardoor een mini-kas ontstaat. Tussen de zaden moet een afstand van 2-3 cm zijn. De teplichka moet periodiek worden uitgezonden. Wanneer spruiten op twee bladeren verschijnen, kunnen ze beginnen met actief water.

Duik kan spruiten in aparte containers of in dezelfde doos, maar op een grotere (5-7 centimeter) afstand.

Na verloop van tijd, geplant in een kas, waar de pop de beste oogst geeft. Reken op gezond verstand, geen aandacht hoeven te besteden aan de maankalender. Als de kas klein is, kunnen de tomaten in dozen worden achtergelaten en een tijdje in de kas worden bewaard en vervolgens in de grond worden overgeplant. Voor het planten water gegeven. Je moet sterke scheuten, ongeveer 30 centimeter hoog, op een afstand van 50 centimeter van elkaar planten. Op zo'n afstand zal het voor hen het gemakkelijkst zijn om te zorgen voor en te oogsten.

De beste indicatoren voor de variëteit van tomaat-poppen shows in de kas

Dagen na 7-12, nadat ze wortel hebben geschoten en wortel hebben geschoten, kunnen tomaten worden gedrenkt (bij voorkeur in de middag) onder de wortel, losgemaakt (tot een diepte van ongeveer 5-10 centimeter) en de grond bevruchten.

Watergift mag niet worden meegenomen, volg gewoon de grond, zodat het niet uitdroogt.

Als dit niet mogelijk is, kan de grond worden gemulleerd, bijvoorbeeld met zaagsel, stro of turf - dit zal de verdamping van vocht verminderen.

Na het verschijnen van de eerste bloemenborstel (die meestal op het 5-7 blad volgt), wordt de tomaat stiefzoon. Maskeren is noodzakelijk zodat de plant geen stroom uitgeeft aan de extra scheuten. Dus de vruchten rijpen sneller.

Tomaat groeicondities

Traditionele poppenverzorging, zoals voor alle andere tomaten, bestaat uit wieden, water geven met warm water, bescherming tegen insecten. Ook kan de eerste keer dat een tomaat moet worden gevoerd en vervolgens de steunen moeten worden vastgemaakt. Tomaten geven de voorkeur aan een zonnige plaats en lichte gronden rijk aan humus, met een neutrale reactie.

Het is raadzaam om ze te dekken van dammen. Water tijdig en wieden van onkruid, evenals preventie van ziekten en plagen. Anders is dit een zeer pretentieloze variëteit, waarvoor het vurig is zoals door vele nieuwelingen en ervaren tuinders.

Kenmerken van fruiting

Middelmatige vroege rijping. Tot het moment van fruitvorming, gaan ongeveer 80-90 dagen voorbij. Op één borstel worden 4-5 eierstokken gevormd, elk met 5 vruchten. Scheuten zijn beperkt in groei. Fruit onderscheidt zich door zijn hoge smaakeigenschappen, rijk aan glucose, zetmeel, vezels en pectine.

Ziekten en plagen

Uitstekende immuniteit, bestand tegen verticillosis, tabaksmozaïek. Jonge tomaten worden vaak aangevallen door de Coloradokever. Volwassen planten "Colorado" zijn niet bang.

Jonge planten van een tomatenpop kunnen worden aangevallen door de Coloradokever

Insecticiden moeten worden gebruikt, evenals in sommige gevallen groeiregulatoren en stimulerende middelen.

Tomaten groeien het best en geven een goede oogst op de plaats waar komkommers, knoflook, uien, kool of peterselie vorig jaar werden gekweekt.

conclusie

De pop is een prachtige, veelzijdige variëteit. Bezit een aantal essentiële voordelen, vroege rijpheid en rijke vruchtvorming zijn kenmerkend. Perfect voor groeiende nieuwelingen, zelfs in dubieuze gebieden. Denk eraan, om een ​​kwaliteitsresultaat te krijgen, moet je gezonde planten laten groeien, zodat ze de beste voorwaarden scheppen voor een snelle groei.

Pin
Send
Share
Send
Send