Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van tomatenrassen Lady fingers

Pin
Send
Share
Send
Send


Zoals blijkt uit talrijke beoordelingen, heeft tomaat Lady-vingers een goede opbrengst en een uitstekende smaak. Bovendien voelen zaailingen van deze variëteit zich goed tijdens de groei in de kas en de volle grond, dus planten is toegestaan ​​op een meer geschikte plaats voor u.

Beschrijving van een cijfer Lady fingers en zijn karakteristiek

Lady fingers, waarvan de vruchten vrij vroeg rijpen, verwijst naar determinant rassen. Het grote voordeel is dat deze tomaten niet als een hybride worden beschouwd, dus iedereen die wil, kan zijn zaden gemakkelijk verzamelen door hiervoor vruchten te selecteren uit 'meer succesvolle' struiken.

Ondanks het feit dat de damesvingers volgens de kenmerken worden aanbevolen voor de teelt in het open veld, voelen ze zich goed tijdens de groei in kasomstandigheden. In het eerste geval groeit de struik tot 0,5-0,6 m, terwijl onder de film de hoogte van de plant reikt 1,2 m.

Een tomaat wordt gevormd in 2 stammen, dus geen uitzetten is vereist.

Op een compacte struik zijn de bladeren van een donkergroene tint en eenvoudige bloeiwijzen. In een penseel, die door 1-2 bladeren zijn gebonden, zijn er 5-6 vruchten per stuk.

Het gemiddelde gewicht van de vrucht van het ras is 50-70 gram

Beschrijving van de variëteit:

 • langwerpige cilindrische vorm;
 • de vruchtlengte is ongeveer 10 cm;
 • dieprode tint;
 • glad oppervlak;
 • gemiddeld gewicht - 50-70 gterwijl grote tomaten vaak 145 g wegen;
 • fruitpulp - sappig, aromatisch, met een lichte zuurheid.

Damesvingers kunnen worden toegeschreven aan vroege rijping, omdat de vruchten rijpen 102-112 dagen. Om tomaten te oogsten, begin juni, en de tomaten kunnen tot het begin van de herfst op de takken hangen.

Fokkerij geschiedenis

De tomatenvariant Lady Fingers is sinds het einde van de vorige eeuw al lang bekend. Tot 2006 was het echter niet opgenomen in het staatsolie register. Pas nadat Lyubov Myazina de geselecteerde vorm van tomaat naar voren bracht, werd dit ras officieel erkend.

Tegenwoordig vinden tuinders verschillende soorten damesvingers, die elk in de vorm van gekweekte tomaten verschillen.
Er zijn verschillende soorten vrouwelijke vingers, die qua vorm van elkaar verschillen

Dit zijn langwerpige peervormige tomaten met een puntig onderste deel, evenals langwerpig-cilindrische vruchten met een "neus".

Sterke en zwakke punten

De belangrijkste voordelen van de variëteit:

 • droogteresistentie;
 • goede houdbaarheid en transporteerbaarheid;
 • uitstekende smaak;
 • pretentieloze zorg.

De vruchten van tomaat rijpen goed op de struiken of in gescheurde staat.

De nadelen zijn onder meer:

 • grote hoeveelheid licht vereist;
 • goede tomatenoogst is mogelijk alleen in regio's met warme klimaten;
 • niet geschikt voor het maken van tomatensap.

Als je de Lady Fingers voorziet van de nodige groeiomstandigheden, kunnen de tekortkomingen van dit ras worden vermeden.

Zaden planten

Lady's Tomato Seeds

Het planten van zaden van deze variëteit start in het midden van maart, 55-60 dagen vóór de verwachte aanplant van tomaten in de grond. Vóór het planten moeten de zaden gedurende 15 minuten worden geweekt in een lichtroze oplossing van kaliumpermanganaat en vervolgens worden gespoeld met warm water.

Het zaaien van tomaten gebeurt op een diepte van 1-2 cm (2 zaden worden geplaatst voor 1 cm²). Daarna bedekken we de container voor het kweken van zaailingen met polyethyleen om er een broeikaseffect in te creëren.

Nadat de eerste scheuten verschijnen, moet de capaciteit worden ingesteld op de meest verlichte vensterbanken ook tijdens de week om de temperatuur te handhaven - 15-16 graden zodat de spruiten geen tijd hebben om te rekken. Daarna wordt de temperatuur verhoogd tot 20-22 graden. Wanneer 2 echte bladeren verschijnen, duiken de zaailingen.

Transplantatie van zaailingen in de volle grond

Op een permanente landingsplaats worden zaailingen geplant 2 maanden na het zaaien van de zaden.

Het wordt aanbevolen om 1 m² te plaatsen niet meer dan 6-8 plantenzodat de afstand tussen de struiken is 50 cm. De afstand tussen de rijen zou moeten zijn 60 cm.

Verdere verzorging van tomaten bestaat uit tijdig water geven, topdressing, verwijderen van onkruid. Van bijzonder belang zijn preventieve maatregelen om de struiken tegen plagen en ziekten te beschermen.

Jonge boompjes worden 2 maanden na het zaaien van zaden in de grond geplant

Agrotehnika groeien

Het is heel simpel om voor tomaattomaatjes te zorgen. Omdat dit ras een compacte vorm heeft, hoeft het niet te worden gevormd door knijpen.

Als een tomaat te hard wordt getrokken, dan noodzakelijkerwijs vastbindenzodat een sterke wind de struik niet doorbreekt.

Tomaat Lady Fingers heeft overvloedig water nodig 2-3 keer per week. Als het warm weer is, wordt elke dag water gegeven. De optimale temperatuur voor hoge opbrengst - 19-26 graden.

Hoe je volgend jaar zaden krijgt om te planten

Zaden zijn nodig om vruchten te kiezen die rood zijn en begiftigd met een karakteristieke soort vorm.

Om de zaden te verzamelen, moet het fruit zijn lichtbruin. Voordat de zaden worden geoogst, worden de tomaten gewassen, gesneden met een mes en het sap geperst met pulp in een kleine container.

Na het persen van de pulp worden de schalen met gaas bedekt en vervolgens op een donkere plaats geplaatst. Tegelijkertijd wordt er geen water aan de massa toegevoegd, omdat het de dood van het zaad veroorzaakt.

Wanneer het sap lichter is, op het oppervlak van de inhoud van de pot film en bubbels zullen merkbaar zijnen de zaden zullen afdalen naar de bodem van de container. Daarna kunnen gescheiden zonnebloempitten zijn.

Voor het verzamelen van zaden geschikt rijp fruit, lichtbruin

Dan moet je een reeks acties uitvoeren:

 • zaden worden gewassen;
 • verspreid over katoenen doek om overtollig vocht te verwijderen;
 • op papier in een dunne laag gelegd om te drogen;
 • periodiek geroerd.

Klaargemaakte zaden worden op een droge plaats in papieren zakken bewaard, hun kieming wordt behouden 5-9 jaarmaar het is beter om ze toe te passen niet later dan 4 jaar.

Ziekte en preventie

Deze variëteit is anders matige ziekteresistentie. Het is het meest gevoelig voor mozaïekschade, wat tot uiting komt in een verandering in de schaduw van het blad waarop emerald-amber vlekken verschijnen. Bovendien, de takken van de plant draaien en veranderen, de struik ziet er ziek uit.

Het gewas van de getroffen plant kan klein of helemaal niet zijn, dus zorg ervoor dat je dat doet verwijder alle getroffen gebieden handmatig, proberend het sap van de plant niet aan te raken, waardoor de ziekte wordt overgedragen. Afgelegen planten verbrand. Mozaïek ontwikkelt zich zowel in de kas als in het open veld.

Voor de preventie van ziekte worden zaden vóór het zaaien geëtst in een lichtroze oplossing van kaliumpermanganaat.

Om een ​​goede oogst van tomatenvariëteiten, Lady fingers, te verkrijgen, volstaat het om de basis agrotechnische methoden te volgen. Dit is een ras dat niet veel zorg behoeft, dus een beginner kan het gemakkelijk aan.

Bekijk de video: Kenmerken van slecht gezelschap, Sheikh Sulaymaan al-Ruhaylee (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send