Over de boerderij

Kenmerken en beschrijving van tomatenrassen Franse mest

Pin
Send
Share
Send
Send


Een veelbelovende variëteit aan tomaten van Siberische fokkers - Franse mest zal zeker een beroep doen op veel amateurgroentetelers. Volgens de kenmerken en de beschrijving zijn de hoge struiken met een krachtige, sterke steel niet veeleisend om te verzorgen, maar ze worden gekenmerkt door een hoge opbrengst.

Beschrijving van tomaten Franse mest en zijn eigenschappen

Tomaat Franse mest kan worden toegeschreven aan determinant variëteiten, dus de groei ervan is vaak gelijk aan 1,5-2 m. Aangezien de scheuten op de struiken, gelegen aan de zijkant, in een kleine hoeveelheid worden gevormd, hoeft deze variëteit niet verplicht te zijn demonen te verwijderen.

Laat deze variëteit aan tomaten groeien, wat laat genoeg geeft zijn gewas, in vergelijking met andere struiken, toegestaan ​​in een kas en in open zonlicht.

Als u het advies over het juiste gedrag van het voeren en besproeien van zaailingen opvolgt, dan kunt u uit één struik verzamelen ongeveer 20 kg tomaten, vooral als u het knellen niet uitvoert.

Vruchten op een struik worden verzameld in "losse" borstels, waarop 5-20 stukken kunnen worden geplaatst, en hun aantal hangt direct af van de correctheid van de teelt.
Het gemiddelde gewicht van de vrucht van de variëteit - 80-100 gram

Elke vrucht heeft een felle rode kleur, gewicht 80-100en de vorm van de vinger (enigszins afgeplat en langwerpig), dus het is handig om ze te gebruiken voor het spinnen van ingeblikt voedsel, omdat het handig is om tomaten in een pot te doen. Tomatenpulp Franse mest sappig, aangenaam zoet, bedekt met een dichte schil.

Als je de vruchten van dit soort enigszins onvolgroeid verzamelt, rijpen ze snel thuis. Naast een hoge opbrengst staat dit type tomaat bekend om zijn uitstekende opslag en is hij niet bang voor talloze transplantaties.

Positieve en negatieve kwaliteiten van de variëteit

De belangrijkste voordelen van de variëteiten van Franse druiventelers zijn:

 • verhoogde opbrengst met de juiste zorg;
 • aangename, zoete smaak;
 • esthetisch "uiterlijk";
 • gebrek aan regelmatige zorg;
 • goede transporteerbaarheid en behoud van kwaliteit.

Er zijn geen negatieve eigenschappen van deze variëteit. De meeste tuinders merken dat fruit later rijpt dan andere variëteiten, daarom worden vruchten tijdens de groei in de volle grond vaak groen geoogst en daarna volledig tot wasdom gebracht.

Goede transporteerbaarheid en houdbaarheid - de waardigheid van de Franse mesttomaat

Zaaien regels

Om een ​​goede oogst tomaten te laten groeien, moet u eerst zaden voor zaailingen planten. Doe het goed in 2 maanden voordat zaailingen op een vaste plaats worden geplant, rond maart.

Maar voordat de zaden in de grond worden geplaatst, moeten ze worden gedesinfecteerd en kunnen allerlei microben en bacteriën worden verwijderd. Dit kan gedaan worden door de zaden te weken. in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaatwaarin de zaden gedurende 15 minuten moeten worden bewaard.

Om de kieming van zaden te versnellen, kunnen ze worden geweekt in smeltwater gedurende een periode van niet meer dan 18 uur. Na het weken worden de zaden behandeld met biologisch actieve stoffen bij een temperatuur van ten minste 20 graden.

Tijdens het weken van de zaden, kun je de grond voorbereiden voor het planten - een mengeling van humus en tuinland in de verhouding van 1: 1. Om de zaden tegen infectie te beschermen, moet de grond vooraf worden gezeefd en gecalcineerd.

Het is wenselijk dat de grond voor het kweken van zaailingen precies hetzelfde is als die waarin volwassen struiken zullen groeien.

Nadat alles klaar is om te zaaien, worden de zaden in de grond geplaatst volgens het schema van 3x1.5 cm. Tegelijkertijd moet de dikte van de aardlaag 1 cm zijn.

Tomatenzaad Franse granaat

Zaailingen moeten dagelijks gedurende 20 minuten worden geventileerd, waarbij het beschermende glas of de folie uit de container wordt verwijderd. Het is belangrijk om ze droog te vegen. Dit zal de zaailingen helpen niet bedekt te raken met schimmels, wat het bederf aanzienlijk zal bederven.

Bij de zorg voor zaailingen vereist nauwlettend volgen de vochtigheid van de aardezodat de zaailingen niet beginnen te krimpen.

Wanneer een paar sterke bladeren nodig is beitsen zaailingendat zit in aparte potten. Naarmate de transplantaten worden getransplanteerd, wordt het gevoed met een mengsel van kalium- en fosfaatmeststoffen. Verdere zorg gaat door totdat de zaailingen worden overgeplant naar de open grond.

Tomaten verzorgen na het planten

Voordat zaailingen in de grond worden geplant, ongeveer in april, moet het worden verhard. Om dit te doen, is het nodig om de zaailingenboxen voor korte tijd aan de frisse lucht bloot te stellen zodat ze in de toekomst niet zullen sterven.

In de serre om struiken opnieuw te planten, toelaatbaar begin meien op open grond - een maand later. Omdat de struiken van dit ras erg hoog worden, moeten ze onmiddellijk na het verplanten naar een vaste plaats onmiddellijk worden vastgebonden.

1 m² kan worden verbouwd niet meer dan 2 struiken, omdat ze heel hoog worden en een groot aantal vruchten erop worden vastgemaakt.

Omdat de struiken sterk groeien - niet meer dan 2 zaailingen worden geplant voor 1m2
Het wortelsysteem van tomaten Franse mest groeit in de breedte, zodat de plant gemakkelijk vocht en voedingsstoffen uit de bodem kan onttrekken.

Tomaten moeten worden besproeid met warm water niet vaak maar overvloedig, recht onder de wortel. Na het besproeien of regenen noodzakelijkerwijs het losmaken van planten. Mulchen met stro, droog gras, humus of turf helpt de grond te beschermen tegen sterke droging.

Topdressing van een tomaat van deze klasse wordt uitgevoerd 1 keer in 2 wekentegelijkertijd wisselen organische en minerale meststoffen af. Wanneer de vrucht bloeit en rijpt, moet de tomaat worden gevoed met een extract van toorts, dat wordt verdund in een liter water, waarin 1 eetlepel ureum en superfosfaat moet worden toegevoegd.

De belangrijkste zorgfouten die kunnen leiden tot de dood van zaailingen:

 • niet hoog genoeg temperatuur;
 • op grote afstand zaaien;
 • zware grond;
 • drassige bodem;
 • verhoogde bodemzuurgraad;
 • bodem- en zaadziekte.

Al deze fouten in de zorg kunnen leiden tot de dood van zaailingen, dus het is erg belangrijk om de regels van de teelt te volgen om een ​​hoog aantal tomaten te krijgen.

Om een ​​hoge opbrengst aan tomaten te verkrijgen, is het erg belangrijk om de regels van de landbouwtechniek te volgen.

Ziekte en preventie

De verscheidenheid aan tomaten Franse mest kan ziekteresistent worden genoemd.

Maar voor hun preventie moet u de planten regelmatig spuiten met een speciale oplossing die zal worden gemaakt op basis van antischimmel- en antivirale middelen.

Om de tomatenstruiken te beschermen tegen wit en grijsrot, helpt de Phytophthora ook regelmatige ventilatie in de kas. Het is het beste om ze direct na het besproeien uit te voeren om een ​​hoge luchtvochtigheid in de kamer te voorkomen.

Tomaatstruiken kunnen worden beschermd tegen schadelijke organismen een waterige oplossing van ammoniak of infusies van kruiden zoals stinkende gouwe, kamille, duizendblad. Goed profylactisch effect tegen Phytophthora heeft Bordeaux-mengseldie wordt gebruikt voor het verwerken van struiken.

Voor de preventie van Phytophthora, kunt u het Bordeaux-mengsel gebruiken

Graad Franse mest is een uitstekende optie voor beginnende tuiniers. Omdat hij niet veeleisend is om te geven, is er bij hem bijna geen mislukking. Het volstaat om het alleen op tijd in de grond te laten landen, het goed te water te geven en het te voeden, en ook de struiken vast te maken aan een stevige ondersteuning.

Bij het kweken van een plant in een kas is de bescherming van struiken tegen ziekten en plagen en een overvloedige oogst aan fruit gegarandeerd. Een bijzonder voordeel is dat de vruchten van dit type tomaat zeer goed getransporteerd en kan gemakkelijk tot december blijven bestaan.

Dit is een ideale variëteit voor beginnende tuinders, maar ook voor diegenen die een grote oogst tomaten willen, zonder er veel moeite voor te doen.

Bekijk de video: Golven 1 Kenmerken van een golf (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send