Over de boerderij

10 beste variëteiten of hoe erwtenzaden voor open grond te kiezen

Pin
Send
Share
Send
Send


Zowel volwassenen als kinderen vinden het heerlijk om groene erwten te eten. Praktisch in elke tuin is er een plek voor plantaardige peulvruchten, bovendien bevat agrarische technologie geen complexe activiteiten. Een belangrijk onderdeel van een goede oogst is de selectie van variëteiten en hoogwaardige erwtenzaden. Met het huidige assortiment zaadmateriaal is het niet zo eenvoudig om een ​​keuze te maken, een beschrijving van verschillende rassen helpt u hierbij.

De beste soorten erwten voor open grond

In dit artikel kunt u kennis maken met de meest populaire variëteiten, waarvan de opbrengst en kwaliteit van het fruit jarenlang zijn getest.

Erwt alpha

De rijpingstijd van de Alfa-vroege variëteit, vanaf het moment van ontkieming van scheuten boven het grondoppervlak tot technische rijpheid, duurt 45-55 dagen. Het ras heeft een stabiele opbrengst (6-7 t / ha), resistentie tegen fusarium, ascochytosis en andere ziekten.

De hoogte van de struik in centimeters bereikt 55, 2 bonen worden gevormd in elke sinus, in een pod met een lengte van 7-9 worden 5-9 zaadjes gevormd.

Alfa Pea Variety
De eigenaardigheid van de cultuur schuilt in de hoge commerciële waarde en smaak vanwege het hoge gehalte aan suiker in de samenstelling.

Bij het zaaien wordt het volgende schema gebruikt: gangpad - 20, het interval tussen de zaden is 5, de diepte van de erwten is 3-4.

Suiker kwaliteit

Erwten zijn vroegrijp met een groeiseizoen van 55-60 dagen. De hoogte van de struik bereikt 50-70 cm en vereist daarom een ​​kousenband. Parameters van de pod in het stadium van technische rijpheid: lengte - 7-8 cm, aantal zaden - 5-9 stuks. Cultuur is bestand tegen askohitoz en echte meeldauw.

Met de juiste bemesting van de grond in het stadium van de voorbereiding op het planten, hoeft deze niet verder te worden gevoerd. Kenmerken van de vrucht - zeer zoete smaak, perfect voor het inblikken. Opbrengstindicatoren: 7-8 t / ha.

suikererwten

ambrosia

Hoogproductieve variëteit met een looptijd van 45-56 dagen. De bush is in de hoogte tot 70 cm gevormd, daarom is de ribbel of installatie van een rijstrook vereist. In de boezem van de plant ontwikkelen 2 bonen. In het stadium van technische rijpheid, bereikt de lengte van de pad 8-10 cm, elk bevat 6-8 zaden. Ziekteresistentie is gemiddeld, tolerantie voor fusarium wordt genoteerd.

Zaaiwerkzaamheden worden in mei uitgevoerd en in juni is het tijd om te oogsten (tot 1,3 kg per 1 m2). Bij het planten wordt het volgende schema gebruikt: 30x15, de diepte van onderdompeling van erwten is maximaal 5-6 cm.

Regelmatige aanbrenging van minerale meststoffen verlengt de vruchtperiode, wat de opbrengst verhoogt.

geloof

Supersore variëteit van erwten met een groeiseizoen van 50 dagen. De struik is middelgroot gevormd en bereikt een hoogte van een halve meter. Rechte of licht gebogen peulen bevatten elk 6-9 erwten. De uniforme kieming van gewassen wordt vervangen door niet minder vriendelijke vruchtdragende.

Intensieve rijping vereist extra voedingsstoffen die elke 10 dagen moeten worden aangebracht in de vorm van supplementen. Met een vierkante meter oogst tot 500 gram. Bij het landen wordt het volgende schema gebruikt: 15x5, onderdompeldiepte - 4-6. Bonen worden vers gebruikt, voor invriezen en inblikken.

Oscar

Hoogproductieve vroege rijpe variëteit met een groeiseizoen van 65-69 dagen. Struiken worden hoog gevormd, bereiken 80 cm, dus je moet installeren langs het bed van het latwerk of een kousenband vasthouden om de pinnen te scheiden. Een grote pod van donkergroene kleur, tot 9 cm lang, bevat 10-12 zaden. Middelmatige ziekteresistentie, plant tolerant voor fusariumverwelking. Opbrengstindicatoren: 7 t / ha.

Bij het planten wordt het volgende schema gebruikt: 20x6 cm Als een hoogwaardige meststof van de grond is uitgevoerd vóór het zaaien, is het mogelijk om geen bemesting toe te voegen.

Suiker voor kinderen

Unpretentious hoogproductieve variëteit met een groeiseizoen van 60-70 dagen. Een stevige stam is gevormd in de hoogte tot 80 cm, die zorgt voor de procedure van de vaststelling of installatie van een trellis. Op een struik worden gemiddeld 14 peulen gebonden, elk in de lengte van 5-8 cm, het aantal erwten is 6-9 stuks.

De bijzonderheid van de plant is de afwezigheid van een perkamentlaag, waardoor vers fruit kan worden geconsumeerd zonder extractie uit de peulen.

Bonen zijn ook geschikt voor invriezen en inblikken.

Cultuur heeft een gemiddelde weerstand tegen ziekten, is bestand tegen nachtvorst en is daarom geschikt voor teelt in Siberië. Agrotechnologie is heel eenvoudig: er zijn geen speciale voorwaarden voor irrigatie en aankleden.

Erwtenzaden voor kinderen suiker

Sugar Oregon

Cultuur van gemiddelde vroege volwassenheid met een groeiseizoen van 55-70 dagen. Erwten worden beschouwd als een van de beste voor de teelt in de regio Moskou. De hoogte van de struik overschrijdt soms het merk van 1 m, dus het is noodzakelijk om een ​​latwerk langs de bedden te installeren. De lengte van de bonen is gemiddeld 7-9 cm, elk bevat ongeveer 7 erwten met een glad oppervlak. De eigenaardigheid van Sugar Oregon is de dikte van de perkamentlaag, het is zo dun dat je samen met de pod het fruit kunt eten.

Bij de landing wordt het schema gebruikt: 30x15. Jonge scheuten ontwikkelen zich intensief in vruchtbare bodem die rijk is aan calcium (de omgeving moet neutraal of licht zuur zijn). De opbrengst wordt ook beïnvloed door beluchting, dus het wordt regelmatig uitgevoerd.

Farao

De cultuur is halverwege het seizoen met een groeiseizoen van 68-85 dagen. De eigenaardigheid ligt in hoge opbrengsten, ongeveer 18,9 centers worden verwijderd van een hectare. De plant heeft een goede immuniteit, tolereert gemakkelijk droogte. Er is een tolerantie voor wortelrot en askohitoza. Het aantal knopen tot de eerste bloeiwijze is 11-15, met elk 3 bloemen.

groet

De rijpingsperiode is vroeg, het groeiseizoen duurt dagen. De struiken hebben een krachtige steel, daarom is de ribbel op een hoogte van 65-80 cm geen verplichte maat. Rijpe peulen bereiken een lengte van 8-9 cm, elk bevat 7-8 erwten. De hersenvariant onderscheidt zich door hoge productkenmerken en smaak.

drietal

Plant laatrijpheid met een groeiseizoen van 78-96 dagen. Struiken zijn van gemiddelde lengte, dus je moet een kousenband maken.

De erwten in een boon vormen 6-7 kleine stukjes, maar erg zoet, waarvoor ze worden gewaardeerd door boeren en culinaire specialisten.
Drie erwten

Opbrengingsindicatoren - 5 t / ha. Trojka verwijst naar de hersentypen, zowel smaak als commercieel, op hoogte.

Zelfs een beginnende tuinman kan omgaan met groeiende erwten in het open veld. Als beloning voor je tijd en moeite kun je een voedzaam en rijk vitaminenproduct krijgen dat de delicate smaak van veel gerechten aanvult.

Pin
Send
Share
Send
Send