Over de boerderij

Karakteristieken en beschrijving van tomatenras Roma

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaat - de meest voorkomende cultuur ter wereld. Volgens statistieken, de laatste 3 jaar, heeft de wereldwijde productie van tomaten 150-160 miljoen ton bereikt en daalt niet onder dit niveau. Tomatenpuree, sap, ketchup, salades, snacks - onbeperkt gebruik van deze nuttige groente. De tomaat is zo rijk aan vitamines, mineralen, sporenelementen dat het een van de tien producten in de wereld is die onmisbaar zijn voor het menselijk lichaam. In ons artikel beschouwen we een interessante variëteit van Roma en geven we de kenmerken en beschrijving ervan.

Fokkerij geschiedenis

Met werken van fokkers over de hele wereld kunt u variëteiten van verschillende gewassen creëren met een universele of, omgekeerd, met een specifieke focus.

Roma-tomaten zijn een groep tomatenrassen gefokt door Amerikaanse fokkers. Ze hebben zulke universele eigenschappen dat ze in het bereik kunnen worden gebruikt van hele inmaak tot het koken van dikke tomatenpuree en ketchup.

Roma F1 en Roma VF-tomaten werden gefokt in de jaren 50 en worden op grote schaal gedistribueerd in de Verenigde Staten, Mexico, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

In Rusland worden Nederlandse variëteiten meestal verbouwd, daarom zijn ze hier minder populair, maar volgens alle indicatoren verdient het ras de aandacht van tuiniers.

Beschrijving van de variëteit en kenmerken van tomaat Roma

Roma-tomatenstruiken - bepalend, krachtig, gemiddeld hoog - hoogte reikt 60-70 cm. De beste opbrengst kan worden bereikt bij het vormen van een struik in 1-2 stelen.

Roma - hybride halverwege het seizoen, de periode van volledige rijping van fruit vanaf het moment van opkomst tot het fruit de technische rijpheid bereikt - 120-125 dagen. In het warme klimaat van de zuidelijke regio's bij normale temperaturen, heeft het gewas de tijd om te rijpen in de volle grond of onder tijdelijke beschutting, in andere regio's - in kassen.

Fruitgewicht tomaat Roma - 60-90 gram

Het fruit van de tomatenvariëteit Roma cilindrische pruimvorm (crème) met een uitgesproken scherpe punt, rood. Het vlees is dicht, vlezig, goede smaak. Vruchten worden goed getransporteerd, ze behouden hun smaak nog lang, ze zijn niet te gebarsten, ze barsten niet tijdens het inblikken, ze behouden hun smaak en vorm.

Volgens beoordelingen van tuinders die deze tomaat groeiden, geschikt voor inblikken, langdurige bewaring, invriezen. In het buitenland produceren Roma-tomaten een zeer smakelijke variëteit aan pasta's, sauzen en ketchups, omdat deze specifieke variëteit hiervoor zeer geschikt is.

De hoeveelheid fruit die in het open veld wordt gekweekt, fluctueert van 60 tot 90 gin kassen bereikt 110g. De opbrengst van de struik is vrij hoog, maar verschillende bronnen geven verschillende indicatoren: van 6-8kg tot 13-15kg per vierkante meter.

Tomaten van deze variëteit reageer zeer slecht op hoge luchtvochtigheid: bloeiende planten zijn praktisch niet bestoven en het risico op schimmelziekten neemt dramatisch toe.

Bij hoge luchtvochtigheid is het raadzaam om kunstmatige bestuiving en preventie tegen schimmels uit te voeren.

De voor- en nadelen van de variëteit

Dus, om al het bovenstaande samen te vatten. De voor de hand liggende positieve eigenschappen van tomaten Roma F1 en Roma VF omvatten:

  • bepalende variëteit van struiken;
  • langdurige vruchtzetting;
  • hoge opbrengst;
  • de universaliteit van het gebruik van fruit;
  • goede bewaring voor een lange tijd;
  • weerstand tegen een bepaald aantal ziekten.
Hoge opbrengst en vruchtbaarheid op lange termijn - de voordelen van de variëteit

Onder de tekortkomingen kan alleen worden opgemerkt:

  • intolerantie voor hoge luchtvochtigheid en temperatuurveranderingen;
  • gevoeligheid voor schimmelziekten en Phytophthora.

Agrotechnologie: kenmerken van het kweken van Roma-tomaten

Het algemene agrotechnische schema van het telen van tomaten in dit ras verschilt niet van andere variëteiten van rijpe tomaten.

De beste optie is om zaailingen te laten groeien en ze over te brengen naar open grond of naar serres naar een permanente groeiplaats.

Zaden voor de productie van zaailingen voorbereiden en zaaien in het tweede decennium van maart, twee maanden voor het planten van klaar zaailingen in de grond.

Zaden worden behandeld met een oplossing van mangaan, vervolgens gewikkeld in een vochtige doek en gehard in een koelkast gedurende 2-3 dagen (t + 2). Zonder drogen worden ze begraven in een eerder bereide bemeste grond tot een diepte van 1-1,5 cm, licht bevochtigd, bedekt met film en op een warme, goed verlichte plaats geplaatst tot de eerste scheuten.

Duik en knijpen zaailingen produceren na het verschijnen van 2 echte bladeren. Tijdens de groei van zaailingen moeten het onderhoud van de normale vochtigheid, goed en lang licht (14 uur per dag) te controleren. Je kunt 1-2 voeding geven met een interval van 10-15 dagen complexe meststoffen, boorzuur oplossing.

Roma Tomato Seeds

Een week voor het planten in vollegrond zaailingen harden - gedurende enkele uren elke dag op straat of in een koude kamer worden uitgevoerd.

De grond voor zaailingen wordt van tevoren bereid, moet goed bemest worden en bestaat uit 50% aarde en 50% humus of turf.

Transplantatie in de volle grond wordt gemaakt bij het bereiken van de zaailingen twee maanden oud (voor alle soorten die halverwege rijpen), zijn er ten minste 20-25 cm hoge en 8-10 echte banen beschikbaar, volgens het schema van 70x40 cm. Na ongeveer 10 dagen, wanneer de zaailingen wortel schieten, kunt u de eerste voeding maken.

Omdat de struiken een deterministisch type zijn, hebben ze dat nodig vorm in 1-2 stelen, zorg dat je vastbindt naar verticale trellis voor duurzaamheid, hoge opbrengst.

Heesters Tomaat Roma moet worden gevormd in 1-2 stelen

Gedurende de groei van de struiken vormen veel laterale scheuten die ook moeten stepchild. Het water geven van Roma-tomaten moet regelmatig zijn, niet te overvloedig en altijd warm water.

Ziekte en preventie

Planten zijn goed bestand tegen dergelijke typische ziekten als fusarium en verticillous verwelking.

Heel veel gemakkelijk besmet met bacterievuur en, zoals reeds vermeld, schimmelbacteriën. Een uitstekende preventie van deze ziekten is het besproeien van de stengels, bladeren en eierstok met een oplossing van boorzuur of andere middelen.

Tomaten van Roma F1 en Roma VF-rassen hebben veel voordelen: goede smaak, behoud van kwaliteit, pretentieloosheid, hoge opbrengst, zeer mooie esthetische uitstraling van de vrucht. Het gewas van cultuur zal zeker de inspanningen belonen en belonen.

Bekijk de video: Cartiez Over Ronnie Flex, Franse Karakteristieken en Perfectionisme (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send