Over de boerderij

5 van de beste groeibevorderaars voor zaailingen van paprika's en tomaten

Pin
Send
Share
Send
Send


Het einde van de winter, het begin van de lente - voorbereiding op het zomerseizoen, het planten van zaden voor zaailingen van paprika's en tomaten. Elke inwoner van de zomer wil de eigenaar zijn van gezonde en sterke zaailingen, om een ​​rijke en smakelijke oogst te verkrijgen. Om dit te doen, kan hij groeistimulerende middelen gebruiken, die we hieronder beschrijven

Is het mogelijk om de groei van tomaat- en peperzaailingen te versnellen

Om de ontkiemingstijd van zaden te verminderen, gebruiken de meeste tuinders groeimiddelen.

Exodus van Stimulanten kan de meest uiteenlopende zijn, zoals bij verschillende stadia van plantvorming, de gesynthetiseerde fytohormonen beïnvloeden verschillend.

De groeistimulant werkt op de plant in een complex:

 • Versnelt groei;
 • Verhoogt de immuniteit en beschermt tegen ziekten;
 • Beschermt tegen slechte weersomstandigheden.
Het maximale effect treedt op na dubbele toepassing. Ken de dosis en het tijdstip van aanbrengen, het is alleen mogelijk na zorgvuldige kennismaking met de instructies.
Een overaanbod aan medicijnen kan de groei van zaailingen negatief beïnvloeden

Een overaanbod aan medicijnen kan de groei van zaailingen negatief beïnvloeden. Met behulp van groeistimulerende middelen, is het noodzakelijk om werk in handschoenen uit te voeren, omdat sommige medicijnen giftig zijn.

Stimulerende middelen om de groei van tomaat- en peperzaailingen te versnellen

In winkels kun je een groot aantal verschillende medicijnen vinden voor de snelle ontwikkeling van zaailingen. De meeste bewoners van de zomer geven de voorkeur aan bewezen en bekende stimulerende middelen, waardoor de snelle groei van jonge zaailingen wordt verzekerd.

4 regels voor het gebruik van groeistimulerende middelen:

 1. Voor het zaaien, zaden worden beter bewaard in de kant-en-klare oplossing van Kornevin gedurende 6 uur. Deze procedure zal eerdere en gezonde scheuten mogelijk maken.
 2. Na de zaailing, om de jonge wortels te versterken, kunt u Epin of Zircon gebruiken.
 3. Voor de landingwortels van zaailingen worden behandeld met Kornevin, voor snel rooten.
 4. Tweemaal per maand worden de planten besproeid met zirkoon, wat leidt tot het vroeg verschijnen van bloemen eierstokken.

Zaadbehandeling met groeistimulans, zal toelaten om een ​​hoogwaardige en vruchtbare cultuur te krijgen. Zowel het gebruikte gereedschap beschermt de plant niet alleen tegen allerlei ziektes, maar versnelt ook de groei van jonge wortels, wat de vorming en rijping van fruit zal versnellen.

Appin-extra

Universeel medicijn - versnelt zaadontkieming en vermindert het gehalte aan nitratenen past de plant ook aan tegen slechte weersomstandigheden, zoals droogte en kou.

Appin-extra
Het medicijn wordt gebruikt in minimale doses.

Wijze van gebruik:

 • De zaden worden gedrenkt in een verhouding van: 3 druppels per 100,0 water.
 • Ontkiemde zaailingen worden onmiddellijk 24 uur vóór het uitstappen naar een vaste plaats of onmiddellijk na het uitstappen gestimuleerd. Hiervoor wordt 1 injectieflacon van het product verdund in 5 liter water en wordt de plant alleen onder de wortel water gegeven.
 • In slechte weersomstandigheden, zodat de jonge boompjes sneller sterker worden, worden ze om de 7 dagen besproeid. Bereiding van de oplossing: 5 druppels Appin per halve liter water. Water moet worden gekookt en op kamertemperatuur worden gebracht.

De afgewerkte oplossing kan op een donkere plaats worden bewaard, niet meer dan een dag. Epin - extra, medicijn niet giftig en het wordt niet gebruikt in combinatie met kaliumpermanganaat.

zirkonium

Effectieve groeibevorderaar - verhoogt het rooten en verhoogt de vorming van bloem eierstokken. In de beginfase van de ontwikkeling van de plant, geeft het medicijn immuniteit tegen echte meeldauw en blootstelling aan zware metalen.

zirkonium

Kookmethoden:

 1. Voor zaadbehandeling - 2 druppels van de oplossing worden verdund in 300,0 water en de zaden worden binnen 10 uur bewaard.
 2. Zaailingen verwerken voor het planten in de grond - per liter gekookt water - 3 druppels oplossing. De bereide oplossing wordt de dag voor ontscheping of onmiddellijk na het uitstappen jonge zaailingen bespoten.
Om het effect op het wortelstelsel te verbeteren, kunt u Zircon gebruiken in combinatie met Etamon.

Bij gebruik is het noodzakelijk lees de instructies over het gebruik van deze hulpmiddelen.

Kornevin

Met dit stimulerend middel, zaailingen wortelt goed in de grond, lijdt minder aan ziektes en wordt sterker.

Kornevin

voorbereiding giftigbij toepassing is het noodzakelijk om middelen voor individuele bescherming te gebruiken. Het medicijn wordt gebruikt voor het bestuiven van het wortelsysteem en voor het weken van zaden vóór het planten.

Voorbereidingsmethode:

1 gram van het medicijn wordt verdund in een liter water. De zaailingen worden besproeid met een snelheid van 60,0 van de gerede oplossing, per plant.

zijde

Gebruik deze stimulant, pepers en tomaat de opbrengst zal veel groter zijndan onbehandelde planten. Ook behandelde struiken zal temperatuurdalingen doorstaan en zal immuun zijn voor virale en schimmelziekten.

zijde

Voor het weken van zaden en het verwerken van zaailingen is het nodig om een ​​werkende oplossing te maken: verdun de vereiste hoeveelheid van het medicijn in 200,0 warm, gekookt water.

Zaden worden op twee manieren behandeld:

 1. In de afgewerkte oplossing: het zaad wordt gedurende 2 uur geweekt
 2. Zaden worden besproeid en gedroogd.

Natrium humate

Behandeling met deze oplossing maakt het mogelijk verhoog de opbrengsten met 60%.

Natrium humate

Het concentraat wordt 10 uur vóór gebruik bereid: 10 gram poeder wordt met 3 liter heet water gegoten.

 • Om het ontkiemen van zaden van peper en tomaten te versnellen - wordt het concentraat verdund met een snelheid van: 500,0 tot 4,5 liter water.
 • Voor de verwerking van zaailingen - 250,0 geconcentreerde oplossing wordt gemengd met 4,5 liter water.
 • Voor wortelvoeding - 1 liter concentraat wordt gecombineerd met 4 liter water.
Wanneer je met deze stimulant werkt, moet je de instructies strikt opvolgen.

Een juist gebruik van groeistimulanten voor het plukken van zaailingen zal niet alleen de zaailingen helpen uitharden, maar ook versterken. De productiviteit zal toenemen en de plant zal allerlei ziekten verdragen.

Wanneer u met medicijnen werkt, is het noodzakelijk om de instructies strikt te volgen en beschermende uitrusting te gebruiken, omdat de meeste medicijnen giftig zijn.

Pin
Send
Share
Send
Send