Over de boerderij

Karakteristieken en beschrijving van tomatenras Stolypin

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomatencultivar Stolypin - een uitstekende tomatencultuur. Het wordt als een van de nieuwe beschouwd, maar is al bij veel tuiniers populair geworden. Als u kiest voor teelttomaatjes, verdient het aanbeveling om aandacht te besteden aan dit gewas, zijn beschrijving en kenmerken, wat een uitstekende oogst van grote, zelfs ovale vruchten oplevert.

Beschrijving en kenmerken van tomaat Stolypin

De plant is door zijn oorsprong verplicht aan Russische fokkers. Heesters zijn bepalend en bereiken een hoogte van zestig centimeter. De plant is goed gegroeid niet alleen in kasomstandigheden, maar ook in open bedden, zelfs als de natuurlijke omstandigheden niet de meest gunstige zijn.

Tomaat is geen hybride, verwijst naar vroege rijping variëteiten, vanaf het verschijnen van de eerste scheuten tot het begin van het rijpen van tomatenpassen iets meer dan drie maanden.

Planten onderscheiden zich door een goede weerstand tegen de meeste ziekten, ze verdragen koud water, zetten vruchten in elk weer.

Struiken zijn bedekt met middelgrote bladeren van donkergroene kleur. Een kenmerkend verschil van de plant is de vorming van eenvoudige bloemen en de aanwezigheid van gewrichten op de fruitpoten. De stengel groeit totdat hij verschillende vruchtborstels vormt. Eierstok en knoppen verschijnen bijna tegelijkertijd. Bij deze groei stopt de hoogte van de struiken.

De opbrengst van het ras stelt u in staat om te verzamelen tot 8 kg tomaten van elke vierkante meter bedden in de kas.

Vruchten van een soort zijn vergelijkbaar met room en hun gemiddelde gewicht is ongeveer 100 gram

Tomaten zien eruit als crème, enigszins langwerpig en ovaal. De schil is glad, sterk genoeg en dicht, beschermt het fruit tegen kraken. Het gewicht van een tomaat bereikt 120 gram, fruitkleur is roze, minder vaak - rood. Het vlees is sappig.

Gebruik rijp fruit kan voor salades zijn, ingeblikt. Tomaten worden goed opgeslagen, over lange afstanden getransporteerd. Om deze reden wordt Stolypin aanbevolen voor verdunning voor commerciële doeleinden.

De voor- en nadelen van de variëteit

De belangrijkste kenmerken van de cultuur omvatten de volgende kenmerken:

  • uitstekende smaak, hoge mate van sappigheid;
  • stabiliteit tegen koude klimatologische omstandigheden;
  • pretentie van de plant, het vermogen om last te hebben van Phytophthora;
  • uitstekende opbrengst onder de andere vroege rijpe variëteiten;
  • vermogen om te groeien in elke regio van Rusland.
Als een negatief kenmerk noemen sommige tuinders het feit dat in een dertig graden hitte de plant zijn bloemen verliest, het slecht tomaten vormt.
De nadelen van de variëteit zijn slechte fruitvorming bij warm weer.

Vereisten voor grond voor aanplant

De bodemsamenstelling voor kweek moet worden onderscheiden door goede vruchtbaarheid. Voor het kweken van zaailingen in de planttanks schonk een substraat klaar uit rivierzand, turf en houtas. Alle componenten moeten grondig worden gemengd, worden gemorst met mangaanoplossing en goed worden bevochtigd.

De bedden die bedoeld zijn voor verdere kweekcultuur moeten zich bevinden op een goed verlichte plaats, bescherming hebben tegen harde wind. Graaf de grond op, maak los. Meststof wordt toegevoegd aan de voorbereide put, en besprenkeld met grond om het wortelsysteem niet te verbranden.

De beste voorouders van tomaat Stolypin - uien, wortelen, peulvruchten, komkommers en kool.

Zaaien regels

Tomatenzaadjes Stolypin

Geplant zaad voor zaailingen nodig eind maart - begin april. Plantgoed wordt voorbehandeld met mangaanoplossing, gewassen met water. Zaaien van zaden in de grond wordt uitgevoerd op een diepte van twee tot drie centimeter.

De eerste scheuten verschijnen na vier tot zeven dagen. Op dit moment zullen ze een voldoende hoeveelheid licht nodig hebben, waarvoor zonodig licht wordt georganiseerd.

Water geven is nodig in gematigde hoeveelheden. Nadat de zaailingen een paar echte bladeren vormen, moet deze worden gedoken in afzonderlijke kopjes gevuld met voedzame grond.

In het proces van groeiende zaailingen aanbevolen twee - drie keer om te voedengebruik van minerale verbindingen. Een paar weken voordat de zaailingen naar een vaste plaats worden verplaatst, zou het moeten beginnen verhardennaar de open lucht brengen.

Sommige tuinders in de warme streken van het land planten zaden direct in de volle grond.

De methode verschilt in een latere uitvoeringsdatum, maakt het mogelijk om ruimte in de ruimte en kracht te besparen. Dergelijke zaailingen worden gekenmerkt door uitstekende verharding, groeien sterk, perfect aangepast aan weersomstandigheden. Bij het verplanten nemen ze wortel in een ander tuinbed.

Transplantatie van tomaten in de volle grond

De zaailingen worden op de leeftijd van 50-70 dagen in de grond getransplanteerd

Deze procedure kan worden uitgevoerd als de zaailingen oud zijn. tussen vijftig en zeventig dagen. De zaailingen worden in mei naar de broeikas verplaatst en in juni worden de bedden geopend, wanneer de dreiging van nachtvorst volledig verdwijnt. De landing wordt volgens het schema uitgevoerd "70 tot 30" centimeter.

Zorg na verplanten

cultuur heeft geen speciale zorg nodig. Het zou eens in de zeven dagen organische mest moeten worden toegediend, regelmatig met warm water worden besproeid.

De grond in de bedden wordt gemulleerd met stro of gemaaid gras om de hoeveelheid water te verminderen en de bedden te beschermen tegen onkruid.

Hoe de stengel te vormen voor een overvloedige oogst tomaat

Paceny-planten vormen, maar hun aantal is vrij klein, veel tuindersstruiken zijn geen stiefkinderen. Het zal beter zijn als de struiken worden gevormd drie stelen. Ze zullen zelf bestand zijn tegen windinvloeden. Maar het zal niet overbodig zijn als u steunpinnen bij de planten installeert en een kousenband uitvoert.

Het is wenselijk om een ​​steun bij de struiken te installeren en vast te maken.

Ziekten en hun preventie

Tomatencultuur Uitstekend tegen Phytophthora en andere ziekten die inherent zijn aan solanaceae planten. Maar als een preventieve maatregel voor het planten, wordt het aangeraden om te behandelen met speciale fungicide middelen.

In de strijd tegen schadelijke parasieten moeten insecticiden worden gebruikt, die in winkels kunnen worden gekocht.

Variatie Stolypin wordt tegenwoordig beschouwd als een van de heerlijke tomatenplanten. Iedereen die hiervan overtuigd wil raken, kan rustig een cultuur kweken in zijn tuin.

Bekijk de video: Cartiez Over Ronnie Flex, Franse Karakteristieken en Perfectionisme (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send