Over de boerderij

Een volledige beschrijving en kenmerken van de variëteit van tomaat Diva

Pin
Send
Share
Send
Send


Tegenwoordig proberen steeds meer mensen op zijn minst enige groenten op zichzelf te verbouwen. Mensen willen hun gewas gebruiken, dat precies pesticidevrij is en precies natuurlijk. Dit is mogelijk in de gematigde zone, maar wat moeten de bewoners van meer noordelijke regio's doen? Voor hen ontlenen fokkers van binnen- en buitenlandse onderzoeksinstituten veel nieuwe variëteiten die zich onderscheiden door eerdere rijping en volledig natuurlijk zijn. Met name in dit beproefde voorbeeld van tomaten, omvatten dergelijke hybriden tomaten Prima Donna, beschrijving en kenmerken, die u uit het artikel zult leren.

Beschrijving en kenmerken van de variëteit

Verscheidenheid van tomaat diva werd speciaal gefokt voor de noordelijke regio's, waar de zomer korter is en niet alle groenten kunnen rijpen. Officieel geregistreerd in 2007 in het Staatsregister van de Russische Federatie, wordt de teelt ervan aanbevolen in zowel open als gesloten gronden.

De variëteit behoort tot de vroege rijping, na drie maanden is het mogelijk om te genieten van het gewas van uitstekende kwaliteit. Volgens uiterlijke tekens is de plant volledig in overeenstemming met de beschrijving van de tomaat:

 • De stam is dik, dicht, borstelig, heeft meestal veel takken.
 • De bladeren hebben een donkergroene kleur en een kenmerkende vorm van een tomaat.
 • Fruit in rijpe vorm, helder rood, afgerond, met een kleine tuit.
 • De bloeiwijze is eenvoudig.
 • De plant behoort tot de determinant, kan 130 cm bereiken
Beschrijving van Tomato Prima Donna
De prima donna is een hybride van de eerste generatie, het heeft geen zin om zaden van gekweekte tomaten te verzamelen, ze zullen al hun voordelen verliezen.

Vooral vruchten van een klasse worden gewaardeerd, ze hebben een aangename zoetzure smaak en veel nuttige elementen die zelfs na een hittebehandeling overblijven. Fruits of the Diva-variëteit zijn geschikt voor zowel verse consumptie als voor bereidingen voor de winter, er worden uitstekende sappen van gemaakt, tomaten zijn goed en als toevoeging aan salades kunt u kleinere vruchten individueel oprollen.

Voor- en nadelen van tomaat Prima donna

Tomaat Prima Donna heeft in zijn archief alleen positieve beoordelingen van tuinders die het groeiden. Een van de voordelen moet worden opgemerkt:

 • smaken heerlijk;
 • vroege rijping;
 • geen kieskeurigheid in de zorg;
 • hoge opbrengst;
 • ziekteresistentie;
 • mogelijkheid van transport;
 • lange houdbaarheid;
 • weerstand tegen scheuren.

Negatieve kwaliteiten van het ras werden niet gevonden, geen enkele tuinman kon ze uitspreken.

Tomaatfruit Prima donna

bodem

Tomatenrassen diva is niet grillig in het kiezen van de bodem, het zal groeien en vrucht dragen op elke bodem. Bijzonder rijke oogst kan worden verzameld waar er los zal zijn en ventilatie op het hoogste niveau zal zijn.

De eigenaardigheid van het kweken van deze variëteit is dat het groeit en vrucht draagt ​​op die plaatsen waar de rest van de tomaten niet overleven. Het is vanwege deze Diva zeer populair bij ervaren tuiniers die veel verschillende tomaten hebben ervaren. Het werd opgemerkt dat hoge opbrengsten worden geoogst bij warm weer, maar koelte zal geen obstakel zijn, het gewas zal kleiner zijn, maar er zal niemand meer overblijven.

zaaien

Kweek een tomaat Prima donna door zaailingen. Hiervoor is het de moeite waard om verschillende voorbereidende fasen uit te voeren:

 • Maak eerst de tank klaar. Voor deze passen plastic containers of zelfgemaakte houten kisten. Ze kunnen beter breed en niet diep worden genomen.
 • Bereid de aarde dan voor. Voor het zaaien van zaden, gebruiken ze zowel gekochte universele bloemen substraat en eerder geoogst land van de site. De tweede optie moet worden gedesinfecteerd, dit kan op verschillende manieren.
 • Het is ook noodzakelijk om de zaden voor te bereiden, deze procedure kan op verschillende manieren plaatsvinden. Sommige weken eenvoudig door de zaden in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, wassen en zaaien dan in de voorbereide grond. Een ander dan weken, ontkiemt ook de zaden voor het zaaien. Om dit te doen, worden ze geplaatst in een rijkelijk bevochtigde natuurlijke stof en zorgen ze ervoor dat het altijd nat is. Na het verschijnen van de mini-wortel, moeten de zaden in de grond worden geplaatst.
Zaad weken voor het planten

Pas na deze procedures zullen zaden gegarandeerd stijgen en zullen ze zich in de toekomst goed blijven ontwikkelen.

Het beste desinfectiemiddel voor grond van het infield is het gebruikelijke kokende water. Ze plunderen gewoon overvloedig de volledige capaciteit en wanneer de grond afkoelt, kunt u de zaden zaaien.

Bij het zaaien worden de korrels op een diepte van ongeveer 1,5 cm geplaatst en gepoederd. Na overvloedig gedrenkt en bedekt de container met een film of dun glas, waardoor een broeikaseffect ontstaat. Dankzij deze zaailingen zal zeer binnenkort verschijnen.

Duik wordt uitgevoerd na het verschijnen van het eerste paar echte bladeren. Het is beter om de planten in aparte ruime containers te planten, als dit niet mogelijk is, dan moet de afstand tussen hen minstens 2 cm zijn.

Landing in open terrein

Voordat zaailingen in de volle grond worden geplant, moet deze worden getemperd. Om dit te doen, worden containers met tomaten gedurende 10-14 dagen in de frisse lucht gebracht, terwijl het belangrijk is om de temperatuur te observeren, het moet boven +15 graden zijn.

Nadat de dreiging van vorst voorbij is, worden de planten in de volle grond geplant. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om bepaalde regels te volgen:

 • per vierkante meter mogen niet meer dan 5 planten zijn;
 • voor planten is het beter om zonnige plaatsen te kiezen waar geen stilstaand vocht zal zijn;
 • bij het planten moet het gat voor de plant ongeveer hetzelfde zijn als dat van de wortelaarde;
 • uitstappen is beter om een ​​overslagmethode uit te voeren om verwondingen van de wortelstok te minimaliseren
 • water geven om alleen opgewarmd water te maken.
Tomaten in de volle grond planten
Pas daarna kan de plant zich vestigen en in de kortst mogelijke tijd aan de ontwikkeling beginnen.

Vertrek na ontscheping

Nadat de zaailingen in de volle grond zijn geplant, eindigen de problemen met Tomato Prima donna niet. Om een ​​hoge opbrengst te krijgen is het de moeite waard om iets meer naast hem te werken:

 1. Tijdens de eerste week na het planten is het nodig om de jonge bomen dagelijks water te geven.
 2. Gedurende de gehele periode van groei en rijping van vruchten, is het nodig om de grond rond de struik los te maken en hem vrij te maken van onkruid.
 3. Verbind de plant indien nodig met kunstmatige steunen.

Dit is de sleutel tot een goede en rijke oogst.

Tomaten Ziekten

Verscheidenheid aan tomaten Diva heeft een sterke immuniteit tegen alle ziektes van tomaten. Bijkomende ontsmetting wordt uitgevoerd door de zaden in een oplossing van kaliumpermanganaat te weken.

De struiken van tomatenrassen Prima donna met fruit

Kenmerken van groeien

De variëteit is niet grillig, maar heeft nog steeds verschillende geheimen van succesvolle teelt:

 • voldoende hoeveelheid vocht gedurende de gehele periode van ontwikkeling van de plant;
 • regelmatige toepassing van minerale meststoffen of toorts;
 • pasynkovanie bush, de vorming van slechts één stengel;
 • profylactisch spuiten met Bordeaux-mengsel of ander fungicide uiterlijk 2 weken vóór de oogst;
 • verplanten alleen als er ten minste zeven echte bladeren zijn.

Door vast te houden aan deze tips, zult u altijd een oogst van tomaten met een uitstekende smaak hebben.

De Diva Tomato Variety is een veelzijdige vroegrijpe hybride die overal groeit. Groei en je hebt een rijke oogst en je houdt je aan ons advies.

Pin
Send
Share
Send
Send