Over de boerderij

Nuttige eigenschappen en contra-indicaties van pompoen voor het menselijk lichaam

Pin
Send
Share
Send
Send


Velen beschouwen het voedsel van de goden. Eerder werd pompoen herkend als een voedingsproduct en geleidelijk aan uitgesloten van het dieet. Ondertussen, groente is nuttig in vitamines en sporenelementendie nodig zijn voor de normale werking van het menselijk lichaam. In deze review zullen we praten over de gunstige eigenschappen en contra-indicaties van pompoen voor het menselijk lichaam.

Beschrijving en kenmerken van pompoen als groente

Iedereen weet dat pompoen al sinds de oudheid wordt gegeten. Amerika wordt beschouwd als de geboorteplaats van de groente: het kwam in de zestiende eeuw naar ons land, snel betrapt, zonder speciale vereisten voor zorg en klimaat, het droeg uitstekende vruchten en bleef lange tijd bestaan.

Pompoen zonder pretentieuze plant en heeft geen speciale zorg nodig

Pompoenpulp wordt beschouwd als licht voedsel, omdat het niet gepaard gaat met een sterke uitscheiding van sap door de maag en het is goed voor mensen met een hoge zuurgraad.

Tegenwoordig kweken veel tuinders deze groente op hun percelen. Er zijn zelfs landen die deze groente op industriële schaal telen, waaronder Rusland, Azië, de GOS-landen, Afrika en Amerika.

De plant is pretentieloos, heeft geen speciale zorg nodig. Twee voorwaarden zijn noodzakelijk voor zijn normale groei - warmte en een voldoende hoeveelheid vocht.

Nuttige eigenschappen

De pulp van deze groente bevat een enorme hoeveelheid ijzer. Bovendien kan het caroteen opsporen, waardoor het zich kan ontwikkelen en door artsen wordt aanbevolen voor problemen met het gezichtsvermogen.

Pompoen wordt aanbevolen om te gebruiken tijdens het dieet

Daarnaast bevat de pompoen:

 • Vitamine C - versterkt het immuunsysteem, helpt bij verkoudheid, voorkomt veel ziektes;
 • Vitamine B en E;
 • nicotinezuur;
 • zetmeel;
 • sporenelementen;
 • suiker;
 • vezels;
 • pectine;
 • calcium;
 • enzymen en eiwitten.

De aanwezigheid van pectine pompoen verwijdert overtollig cholesterol uit het lichaam, slakken en toxines, voorkomt de ontwikkeling van atherosclerose.

Groenten zijn diuretica, omdat het een grote hoeveelheid water en kaliumzouten bevat, wat bijdraagt ​​tot het oplossen van stenen in de nieren en de blaas.

Pompoen manifesteert zich perfect in de rol van zowel een profylactische als een echte remedie.

Ruwe pompoen wordt aanbevolen voor constipatie. met nierfalen, ontsteking van de blaas. Groente is nuttig voor aspiratie om af te vallen, en verwijdert slakkenophoping, stabiliseert de echte uitwisseling, is een caloriearm product (22 kcal per 100 gram).

Het zit in de pompoen bevat een zeldzame, maar zeer nuttige vitamine T, die verantwoordelijk is voor de vorming van bloedplaatjes en bloedstolling.

We moeten ook praten over de voordelen van pompoenpitten. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en sporenelementen. Velen hebben gehoord dat de zaden helpen wormen te verwijderen. Bovendien zijn zaden een uitstekend hulpmiddel voor de profylaxe van prostatitis, nier- en leverziekte. Het is uit de zaden dat olie wordt gemaakt die nuttig wordt geacht voor tuberculose en diarree.

Heeft zijn toepassing in cosmetologie gevonden. Het wordt gebruikt voor het maken van shampoos, balsems, zeep, lotions, crèmes en maskers, die helpen bij het verjongen van de huid van het gezicht.

Velen geloven dat de pompoen de toon verbetert, kracht geeft, slapeloosheid en stoornissen in het zenuwstelsel verlicht.

Schade en contra-indicaties voor gebruik

Pompoen moet voorzichtig worden gebruikt met een maagzweer, darmzweer, lage zuurgraad, gastritis. Het is verboden om diabetici te gebruiken.

De zuren in de zaden beschadigen de glazuurlaag van de tanden, dus na gebruik de mond spoelen met water.

Gebruik in de traditionele geneeskunde

Het nemen van twee gelatinecapsules en vijfhonderd milligram pompoenextract in droge vorm met voedsel, kunt u constipatie behandelen, de functie van de prostaat verbeteren, het plassen stabiliseren. Met hetzelfde doel kunt u elke dag anderhalf honderd druppels alcoholtinctuur van zaden drinken die aan een glas water worden toegevoegd.

De volgende recepten zijn beschikbaar voor de behandeling van prostaatadenoom:

 • honderdvijftig druppels alcohol infusie dagelijks een glas water;
 • maximaal tien zaden moet elke dag kauwen en eten.

Gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding

Het moet gezegd worden dat de pompoen nuttig is voor zwangere vrouwen. Het wordt aanbevolen om het in de tweede week te gebruiken, zodat de foetus zich normaal ontwikkelt.

Pompoen wordt aanbevolen aan aanstaande moeders als een natuurlijke remedie tegen braken, waardoor de symptomen van toxemie worden verlicht

Als een zogende moeder bloedarmoede met ijzertekort heeft, moet ze elke dag rauwe pompoenplakjes rauw eten.

Pompoenpuree het is al toegestaan ​​om een ​​baby van zes maanden oud in de vorm van aanvullende voedingsmiddelen te geven.

Pompoen Recepten

Gierstpap met pompoenpulp

Gierstpap met pompoen

Groente moet worden geschild, gesneden, giet hete melk, koken tot ze zacht zijn. Gierst wordt gewassen, uitgegoten in een pan met pompoenpuree, voeg suiker, zout toe, kook nog een kwartier. Daarna wordt de pap ongeveer dertig minuten naar de oven gestuurd;

Rijstpap

Rijstpap met pompoen

Het is een uitstekend ontbijt, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Het kost driehonderd gram pompoen, zeven eetlepels rijst, water, zout en suiker. Rijst voor gebruik moet een nacht worden geweekt. De groente wordt in stukjes gesneden, in een pan gedaan en gevuld met water. Rijst wordt toegevoegd, alles wordt ongeveer twintig minuten gekookt op matig vuur. Nadat ze het hebben laten afkoelen, worden ze allemaal met een blender opgeklopt. Je kunt wat melk of water toevoegen. Vervolgens wordt de pan weer op het vuur gezet, suiker toegevoegd en de pap gezout. Het moet worden verwarmd, voortdurend roeren met een lepel.

sappen

Pompoensap

№ 1. Gepelde groentepuree wordt door een sapcentrifuge gehaald, voor elke liter moet ongeveer vijf lepels suiker worden toegevoegd. Het sap wordt in het vuur gezet en gedurende vijf minuten gaar. Daarna wordt het in de banken gegoten en opgerold.

№ 2. Het sap wordt geperst, gekookt, gebotteld. Ze moeten worden gepasteuriseerd op een temperatuur van negentig graden gedurende ten minste tien minuten, en vervolgens worden opgerold.

№ 3. Pompoen-tinder geraspt helemaal gevuld met water, naar het vuur gestuurd. Kook moet tot volledige verzachting zijn. Voeg schil of citroensap toe aan de massa, maal het met een blender, voeg water toe, kook gedurende tien minuten en rol het in potten. Om te proeven kun je suiker toevoegen.

conclusie

Veel mensen noemen de pompoen een EHBO-kit. En niets vreemds aan. Groente bevat alles dat nodig is voor het menselijk lichaam.

Bekijk de video: 6 herbal teas to lower the level of uric acid. Natural Health (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send