Over de boerderij

Beschrijving en kenmerken van een reeks tomatensoorten Crimson-wonder

Pin
Send
Share
Send
Send


Van alle variëteiten tomaten - heerlijk, zoet, geurig, enorme rijpe bessen - nog steeds De heldere en mooie frambozentomaat trekt de meeste aandacht. Misschien herinnert hij ons onbewust aan onze favoriete bessen, of het is gewoon de magie van kleur, maar de hand zelf reikt naar deze aantrekkelijke, felgekleurde tomaten. In deze review leer je over de variëteit van tomaten-frambozenjingle, waarvan de beschrijving en kenmerken hieronder worden weergegeven.

Prachtige serie

Het is duidelijk dat de fokkers zich bewust waren van de grote landelijke liefde voor frambozen (roze) tomaten en een multiseries-collectie van heldere bessenhybriden voor de Russische Tuinen uitgevonden hadden en het het Crimson Miracle noemden. De collectie bestaat uit 3 series (tot nu toe), die elk verschillende soorten tomaten van uitstekende kwaliteit bevatten: Frambozenwijn, frambozenzonsondergang, frambozenparadijs, frambozenhart, frambozenverrassing, frambozenvreugde, enz., Alles bij elkaar - 15 namen.

Het verenigt ze allemaal - felle karmozijnrode kleur en onberispelijke smaak van fruit: vlezig, sappig, suikervlees, delicate smaak, delicaat en, tegelijkertijd, rijk aroma. Alle variëteiten zijn bestand tegen typische ziekten, hoge opbrengst, fruit is glad, zelfs, zeer groot, transporteerbaar en zeer goed opgeslagen.

Elke variëteit heeft echter zijn eigen onderscheidende kenmerken: termen van rijping, groeiomstandigheden, de vorm en grootte van het fruit, weerstand tegen bepaalde ziekten, het grootste scala aan delicate smaakschakeringen.

Een ander voordelig onderscheidend kenmerk is dat alle Miracle-variëteiten perfect zijn aangepast aan de natuurlijke omstandigheden in de Russische regio's.

De algemeen aanvaarde leider van de serie Crimson Miracle

Tomaat Frambozenjingle uit de hele reeks donkerroze tomaten is in veel opzichten een erkende leider. Deze hybride is gefokt door Russische fokkers en is in 2009 opgenomen in het rijksregister. De tomaat geeft de beste resultaten in opbrengst in de volle grond van de zuidelijke regio's van Rusland, Oekraïne en Moldavië. In Centraal-Rusland wordt deze hybride met groot succes gekweekt in kassen of onder film.

Tomaat hybride ras Frambozen Jingle

Het hoge gehalte aan vitaminen, micro- en macronutriënten, uitstekende smaak, hoge en stabiele opbrengsten onderscheiden het van de algemene serie tomaten, en het geniet de verdiende liefde en voorkeur van de meeste tuinders.

Kenmerken en beschrijving van tomatenraambessenjingle

Crimson belt F1 - een hybride van de eerste generatie. Dankzij de inspanningen van fokkers, Hybriden hebben meestal een hoge kwaliteit, maar hun zaden zijn onvruchtbaar. en elk jaar moet je nieuwe kopen bij bewezen producenten om zeker te zijn van de genetische zuiverheid van het zaad.

Hybride "MZ" F1 is een zuivere determinant, de struiken ontwikkelen zich tot een bepaald stadium, wanneer de eierstokken worden gevormd, de struik wordt schoongemaakt, stopt met groeien en stuurt alle krachten naar de ontwikkeling van fruit.

struiken sredneroslye, van 50 tot 100 cm hoog, krachtig, met een ontwikkeld wortelstelsel. Het is het beste om in 1-2 stelen te vormen en vast te binden om de plant niet te beschadigen onder het gewicht van de vrucht. De borstels van de eierstokken worden gevormd, te beginnen met de sinus 5-6 bladeren en met een interval van 2 bladeren, in totaal maximaal 7 borstels, elk met 5-7 vruchten.

De kleine struik van tomaat karmozijnrode jingle is in staat om een ​​royale oogst te brengen.

fruit zelfs ronde vorm, groot, zonder groene vlekken rond de stengel. Het vlees is sappig, watermeloen-suiker, aromatisch, matig dicht, de kleur van een tomaat die technisch volwassen is geworden, is verzadigd, dikroze.

Bijna alle tomaten hebben ongeveer dezelfde grootte, gewicht bereikt 170 g (+/- 20 g).

De schil van de vrucht is daarom zacht Wees voorzichtig met transporteren. De integraal, niet-beschadigde vruchten worden lange tijd opgeslagen, zonder een aantrekkelijke presentatie te verliezen. Het belangrijkste doel van de hybride - voor seizoensgebonden vers gebruik, voor salades.

Vanwege de grote afmeting van het fruit, is het niet geschikt voor marinades, maar het is uitstekend voor gearomatiseerde sap en ketchup.

Draagtijd Tomaten vanaf de verschijningsdatum van de eerste scheuten vóór het oogsten - 110 dagen, maar de eerste roze vruchten verschijnen al op 95-100 dagen, het ras wordt beschouwd als vroegrijp. Je kunt onrijpe vruchten verzamelen en ze dozariveren.

produktiviteit - 4-5kg van een struik die ongeveer 18-20 kg met sq.m.

De belangrijkste stadia van het telen van tomaten

Tomaten Frambozenjingle wordt op de gebruikelijke manier volgens de zaailingmethode gekweekt.

  • Bodemvoorbereiding. Je kunt kant en klare grond kopen voor zaailingen, of een mengsel van 1/2 van de aarde, 1/2 van de humus / turf en een beetje zand toevoegen. Voordat je zaden zaait, warm je de grond op tot een temperatuur van 22-25 graden, vul de container ermee (houten kisten, plastic bakjes of kopjes moeten afvoergaatjes hebben).
Tomatenzaad Frambozenjingle
  • Zaad voorbereiding. Voor het vertrouwen in de zuiverheid van het zaad, is het beter zaden van betrouwbare producenten te kopen. Vóór het zaaien moeten ze week in kaliumpermanganaatoplossing (kersen kleur) gedurende 2-3 uur, dan afspoelen met schoon water en, zonder uit te drogen, in te bedden in voorbereide aarde tot een diepte van 2 cm volgens het schema 2x2 cm. Bevochtig het gewas van boven met warm water, bedek het met film of glas en leg het op een warme, goed verlichte plaats. Wanneer de eerste scheuten uitkomen, dek af om te verwijderen.

Wanneer ze verschijnen op spruiten 2-3 echte folders, uitgeven duiken en kiemen in een afzonderlijke container. 10 dagen na het verplanten van de zaailingen is bemesten met complexe minerale meststoffen noodzakelijk. Naar behoefte de zaailingen met warm water water geven.

Landing in de grond

In kassen of onder filmhoezen worden zaailingen geplant 60 dagen na het verschijnen van de zaailingen en een week later in de volle grond. Twee weken daarvoor begonnen ze haar te temperen en brachten haar een paar uur buiten (afhankelijk van warm, rustig weer). In de grond worden zaailingen geplant volgens het schema 50x70 cm.

Tomaat zaailingen zijn geplant Crimson jingle op de leeftijd van ongeveer 60 dagen in de kas, in de open grond - een week later

Plant zorg normaal: water geven, wieden, de grond losmaken - zo nodig, 2 keer voeren met een complex mineralen. Heesters vormen in 1-2 stems, pasynkovaniya gedeeltelijk uit te voeren, moet u vastbinden aan verticale steunen of trellis.

Ziektepreventie

Het ras wordt beschouwd als zeer resistent tegen de belangrijkste soorten ziekten, maar in elk geval is het beter niet te wachten op de eerste symptomen van plantenbeschadiging, omdat dit de ontwikkeling onmiddellijk vertraagt ​​en de opbrengst negatief beïnvloedt. Dat is waarom het is beter om vooraf een preventief bespuiten van tomaten uit te voeren microbiologische preparaten.

Tomaten sproeien moeten worden uitgevoerd om ziekten te voorkomen

conclusie

Vruchtbare werken van Russische fokkers gaven de mogelijkheid om te genieten van een breed scala aan smaken van de meest geliefde groentecultuur - tomaten. Een overvloedige oogst van geurig, zoet fruit is een waardige beloning voor het harde werk van de tuinman.

Bekijk de video: The Reading Movie - subtitle (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send