Over de boerderij

Hoe dille op greens te groeien

Pin
Send
Share
Send
Send


Sommige in de tuin van dille - als onkruid. Ze weten niet waar ze van het groen moeten gaan, om andere gekweekte planten niet te verstoppen. En sommige mensen moeten veel zweten om te groeien en een goede oogst van groene en geurige bladeren te krijgen.

Het probleem kan liggen in de omstandigheden van groeiend groen, en in de juiste aanplant van zaden. Om dit probleem aan te pakken, is het de moeite waard om alles zo gedetailleerd mogelijk te bekijken.

Hoe dill gemakkelijk te groeien in het open veld en de kas

Over het algemeen is dille een niet-pretentieuze plant en is het niet nodig om te voldoen aan speciale vereisten voor de oogst. Maar toch zijn er nuances die u toestaan ​​om groene, weelderige en geurige greens te groeien.

Dille kan worden gekweekt in kasomstandigheden, hoewel open grond ook een normale optie is.

Het belangrijkste is dat de grond was vruchtbaar en rijk aan sporenelementenvoldoende licht en vocht. Deze plant is lichtminnend en heeft meer dan 12 uur licht nodig om groene bladeren te produceren.

Meestal raden tuinmannen aan om zaailingen in een kas te maken en te laten groeien en ze dan met open vuur in de volle grond te planten.

Zaad voorbereiding

Dill Seeds

Om een ​​goede oogst groen te krijgen, is het aan te raden om de zaden te planten voor het planten:

 1. Plaats de dillezaden een paar minuten onder de kaasdoek in een glazen pot en vul met warm water, maar niet meer dan 60 graden, anders zullen ze lassen.
 2. Dan is het binnen drie dagen noodzakelijk zaden bij kamertemperatuur in kiemen te laten ontkiemen. Met dit het wordt aanbevolen om het water om de 8 uur te verversen. Zo kun je essentiële oliën verwijderen die de scheuten vertragen.
 3. Uiteindelijk moeten de zaden worden gedroogd en kunnen ze worden gebruikt voor het planten.

Zaden die in containers met water drijven moeten worden verwijderd. Je kunt ze niet weggooien, maar gebruik als smaakmaker. Maar voor zaailingen zijn ze niet geschikt.

In dit geval wachten we niet op het verschijnen van shoots. Omdat het proces van planten ingewikkeld is. Als het niet lukt om de groef erin te gooien, kunt u de zaailingen beschadigen of volledig verlaten.

Zaaiende dille op greens in de volle grond en in de kas

Dille kan worden gekweekt in de volle grond of in een kas. De meeste tuiniers adviseren echter zaailingen in de kas laten groeien en vervolgens in de tuin overplanten. Dit zal de opbrengst van groen aanzienlijk verhogen en zichzelf er het hele seizoen van voorzien.

Planten in kasomstandigheden

Zaad voorbereiding

Nadat je de juiste variëteit aan dille en voorbereide vruchtbare grond hebt geselecteerd, is het aan te raden om de zaden te planten:

 1. Eerst moet je de zaden klaarmaken. hun geweekt gedurende twee dagen in een bak met waterom de twee uur het water verversen. Dit zal het effect van essentiële oliën elimineren, en eerder zullen de eerste scheuten verschijnen.
 2. Grond zorgvuldig in de dozen gehydrateerd en losgemaakt.
 3. Het maken van groeven is de moeite waard met de afstand ertussen in 0,15 m.
 4. Sterk opvullen, de grondgroef is het niet waard. Dille zal moeilijk te doorbreken zijn. De grond wordt licht besprenkeld over de zaden en vervolgens bevochtigd met een sproeier.
Als u van plan bent om zaden direct in de broeikasbodem te zaaien, kunt u ze eenvoudig op de site verspreiden en vervolgens de hark sluiten. Maar in dit geval zal het moeilijker zijn dan het doorbreken van extra bosjes.

In de volle grond planten

Het wordt aanbevolen om dillezaden te planten Mei of april. Het hangt allemaal af van de specifieke klimatologische omstandigheden. Tegelijkertijd worden groeven met een diepte van niet meer dan 20 mm gemaakt.

Per vierkante meter land aanbevolen om te gebruiken ongeveer twee gram zaden. U zou dus ongeveer 20 struiken moeten hebben, met de inachtneming van de afstand tussen individuele planten 50-70 mm.

Om ongeveer 20 struiken per 1m2 te krijgen, plantte men ongeveer 2 gram zaden

Groenen kunnen in rijen worden geplant. Maar in dit geval zullen ze zeker twee weken na de shoot door moeten breken. Uitgesplitste planten hoeven niet te worden weggegooid, ze zijn perfect voor transplantatie naar een andere plaats zoals zaailingen.

Dille is een koudebestendige plant. Hij is in orde is bestand tegen temperaturen zo laag als -4 graden Celsius. Daarom kan het in het vroege voorjaar in de grond worden geplant.

Vertrek onmiddellijk na de landing

Dille, hoewel pretentieloze plant, maar om een ​​goede oogst te bereiken, is het noodzakelijk om voor hem te zorgen:

 1. Het wordt aanbevolen om de greens naar behoefte water te geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond nat is en niet te droog.
 2. Aarde staat regelmatig losmaken, het vermijden van de vorming van een korst aan de basis van de struik.
 3. Onkruid trekt omhoog zoals ze verschijnen, zodat ze de groei van groen niet belemmeren.
 4. Rangen zijn beter periodiek schoffel.

Regels van groeien op bedden

Groeiende dille in het open veld heeft zijn eigen kenmerken. Hier moet je het land kiezen en indien nodig bemesten. Immers, dille houdt van vruchtbare grond.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de verlichting van de plaats waar de greens zullen groeien.

Temperatuur en verlichting

Dille heeft een zonnige, goed verlichte plaats nodig
Hoewel dille temperaturen tot -4 graden Celsius kan weerstaan, geeft het toch de voorkeur aan warmte.

Om de planten te laten ontkiemen en de eerste scheuten verschijnen, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur binnen is + 3 + 5 graden. Maar het beste van alles, als dat zo is + 17 + 20 graden. Op verduisterde bedden krijg je ook een oogst, maar dit kost meer tijd en de kleur is mogelijk niet zo verzadigd.

Dichte en verzadigde greens worden gevormd gedurende een dag bij 10-12 uur, terwijl voor het verschijnen van hoogwaardige zaden de tijd moet worden verhoogd tot 16 uur per dag.

Wieden en losmaken

Het wieden en losmaken van het land waarop de dille groeit, vindt plaats zoals nodig. Het is belangrijk om de vorming van een korst in de grond te voorkomen en deze constant los te maken.

Door gebrek aan onkruid kunnen de struiken sneller groeien, omdat ze geen voedingsstoffen uit de grond kunnen halen en de gekweekte planten niet kunnen zien.

Noodzakelijke meststoffen in de actieve groeifase

Als het planten van dille in vruchtbare grond wordt gedaan, kan het gebruik van extra bemestingscomplex worden voorkomen. Wanneer het land in dergelijke eigenschappen niet van elkaar verschilt, moet u meststoffen gebruiken.

Voor de teeltomstandigheden in de kas, kunt u ammoniumnitraat voeden

Voor kasplanten wordt aanbevolen om de grond twee keer per maand te voeden. ammoniumnitraat of turf, verdelend aan de basis van de struik. Het feit dat dille stikstof mist, zal duidelijk worden onmiddellijk na het verschijnen van vergeling op de bladeren.

Als we het hebben over de herfstbemesting van de bodem met organische meststoffen, is het noodzakelijk voor elke vierkante meter land ongeveer 4 kg mest of 5 kg compost.

oogst

Je kunt greens kiezen gedurende zijn groei. Maar hier voor de bereiding en opslag van dille is het kiezen van een bepaalde tijd vóór de vorming van bloeiwijzen. De hoogte van de struik bereikt 0.3 m.

De optimale oogsttijd is de ochtend direct na het opduiken van de dauw. Als u 's middags, in de hitte, groenen verzamelt, kunnen de bladeren van groen vervagen.

Je kunt greens kweken in kasomstandigheden en in de tuin. Er is geen specifiek verschil in dit geval, de vereisten blijven hetzelfde. Maar ze zijn gemakkelijk uit te voeren. Vruchtbare grond, voldoende verlichting en vochtigheid. Een minimum aan inspanning en u krijgt een jaar lang groen.

Bekijk de video: How To Grow Fernleaf Dill - Gardening Tips (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send