Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving en kenmerken van de variëteit van tomaten La-la-fa

Pin
Send
Share
Send
Send


Tomaat - een van de meest bruikbare en meest gebruikte groentegewassen. Vanwege het hoge gehalte aan vitaminen, mineralen, vezels en aminozuren behoort het tot de tien meest bruikbare producten, vooral wanneer het vers wordt gebruikt. De professionele prestaties van fokkers laten gekweekte variëteiten van tomaten toe, zelfs in de koude omstandigheden van Siberië, een van deze tomaten is een hybride "la-la-fa" f 1, een beschrijving van de kenmerken, die u uit het artikel zult leren.

Beschrijving en eigenschappen van de variëteit La-la-fa

Tomaat "La-la-fa" - een hybride, speciaal ontworpen voor de teelt in kassen. Het ras is geschikt voor teelt onder barre klimatologische omstandigheden, om een ​​hoge opbrengst te bereiken is verwarming van kassen toegestaan. Pretentieloosheid en uitstekende presentatie van de tomaat, de mogelijkheid van industriële teelt, maakte hem een ​​favoriet van Siberische hoveniers.

"La-la-fa" is een middelrijpe variëteit, 110-120 dagen gaan voorbij van het verschijnen van de eerste zaailingen tot het rijpen van vruchten, en de eerste rijpe tomaten kunnen na 100 dagen worden waargenomen.
Beschrijving variëteiten la-la-fa

Heesters deterministisch type, bereiken 1,5 meter hoog, daarom moet een kousenband aan de dragers of trellis. De beste opbrengsten kunnen worden behaald bij het vormen van een plant in 2 stammen, zijscheuten moeten worden uitgezet. Vat met verkorte internodiën. Borstels met eierstokken worden gevormd na 8-9 bladeren, vervolgens met een interval van 2 bladeren; aantal eierstokken - 4-6 stuks.

De vruchten zijn vrij groot, rondachtig, enigszins afgeplat, helder rood van kleur, zonder groene vlekken rond de stengel. Het gewicht van één fruit - van 140 tot 160 g. Bijna alle tomaten van dezelfde grootte en vorm hebben een uitstekende presentatie, ze worden goed getransporteerd en opgeslagen - onder geschikte omstandigheden kan de oogst maximaal 2 maanden worden bewaard, terwijl de smaak en het uiterlijk volledig bewaard blijven.

By the way, de smaak en het aroma van deze tomaten is uitgesproken tomaat, natuurlijk, die hen onderscheidt van andere serre rassen. Het vlees is vlezig en gematigd sappig, de holtes zijn volledig afwezig, wat ook kenmerkend is voor deze tomaat. Fruit kan voor elk doel worden gebruikt - vers, voor salades, inblikken, het maken van pasta's, ketchups, tomatensap.

De productiviteit zal ook aangenaam zijn voor de tuinders - 3-4 kg van elke struik, die ongeveer 20 kg van 1 vierkante meter is. m per seizoen (uiteraard, afhankelijk van alle vereisten van landbouwtechniek).

Vruchten van tomaat la-la-fa

Subtielen die tomaten verbouwen

Aangezien deze hybride variëteit speciaal is gefokt voor het kweken in kassen, zijn er enkele verschillen tussen de landbouwtechnologie en andere variëteiten.

Tomaten worden gekweekt in zaailingen, zaden worden ongeveer 60 dagen gezaaid voordat zaailingen in de grond worden geplant.

Bodemvoorbereiding

De grond moet van tevoren worden voorbereid. Geschikt aangekocht kunstmestmengsel, of gekookt met uw eigen handen. In een verhouding van 1: 1 worden aarde en humus genomen, 1-2 kopjes zand toegevoegd, een beetje as en goed gemengd. Vervolgens wordt deze compositie gevuld met plastic containers of houten kisten met drainagegaten. Op het moment van zaaien moet de grond worden verwarmd tot een temperatuur van 18-20 graden.

De grond voorbereiden voor zaaien

Zaaiende zaden

Zaden van deze variëteit vereisen geen weken of een andere bereiding. Droge granen worden begraven in vochtige grond tot een diepte van 1,5-2 cm, bedekt met een transparante film en op een warme plaats gezet. De optimale temperatuur voor het kiemen van tomatenzaad "Lyalafa" (volgens deskundigen) - 28-29 graden.

De eerste scheuten verschijnen op dag 7-8. Spruiten moeten warmte en licht leveren, het daglicht moet ongeveer 14 uur zijn. Als natuurlijk licht niet genoeg is, moet je kunstmatig gebruiken.Wanneer de eerste 2-3 echte bladeren verschijnen, dobberen de zaailingen in afzonderlijke kopjes of een andere container.

Landing in de grond

Tomatenzaailingen worden op 50-jarige leeftijd in kassen in de grond geplant. Vroeger kon je niet temperen, en verdroeg je ook de impact van de externe omgeving. Heesters worden vrij groot, dus er zijn niet meer dan 4 stuks per vierkante meter. De optimale afmeting van het gangpad is 70 cm en 50 cm in de rij tussen de struiken.

Aanplant tomaten zaailingen

Verdere zorg voor de zaailingen is tijdig water geven, het losmaken van de grond, het verwijderen van onkruid. Als het groeit, is het noodzakelijk om de kousenband te planten en een struik te vormen met behulp van een arcering. De borstels van de plant zijn sterk, ze zijn gemakkelijk bestand tegen het gewicht van 4-6 rijpe vruchten van grote omvang (dit is ongeveer 1 kg), maar het vastbinden helpt om de kwetsbare stengel tegen per ongeluk breken te beschermen.

Minstens 3 keer moet u bemesten met complexe minerale meststoffen: 10-12 dagen na het planten in de grond, tijdens de vorming van eierstokken, tijdens de periode van massa-rijping van het gewas. Dit zorgt voor een hoge opbrengst aan tomaten.

Voor- en nadelen

Op fora zijn er vaak positieve beoordelingen van tomaten "La la la fa". Ze laten uitstekende resultaten zien, zelfs in glazen serres in koude klimaten. De voordelen zijn onder meer:

  • goede stabiele opbrengst;
  • natuurlijke fruitsmaak;
  • niet kraken;
  • houd een handelspak lang;
  • resistent tegen verschillende ziekten.
La la van de tomaat op een struik

De hybride is niet gevoelig voor Phytophthora, schimmelziekten, fusarium, cladosporia, tabaksmozaïek, toprot.

Vanwege de smaak, pretentie, hoge opbrengst onder barre klimatologische omstandigheden, vonden veel tuinders de hybride. Het belangrijkste is dat je van eind juli tot eind september een behoorlijke oogst in de kas kunt krijgen.

Pin
Send
Share
Send
Send