Over de boerderij

Beschrijving en nuttige eigenschappen van de salade van plantensalade

Pin
Send
Share
Send
Send


Bladsla - een eenjarige plant, in de vorm van kleine koppen met bladeren van verschillende vormen en alle tinten groen. Het oppervlak van de bladeren kan golvend, glad, gegolfd, gekruld zijn. De kleur en het uiterlijk van het gebladerte is volledig afhankelijk van het weer. Op warme dagen worden ze bleek, in een koele tijd, integendeel, ze worden meer verzadigd, sappig en elastisch. Stam sterk vertakt, vormt een groot aantal bloeiwijzen. De wortels zijn zwak, staafvormig, gelegen op het hele oppervlak van de grond.

De samenstelling en voedingswaarde van bladsla

Het kweken van bladsla in onbeschermde bedden is vrij eenvoudig. De plant bevat alle vitaminegroepen die nodig zijn voor het lichaam en een enorme hoeveelheid minerale componenten:

 • kalium;
 • calcium;
 • mangaan;
 • ijzer;
 • jodium;
 • koper;
 • boor;
 • molybdeen;
 • organische zuren.
Vitaminen en mineralen in sla

Groente helpt bij het verteren van voedsel, versnelt en stabiliseert de materiaaluitwisseling. Saladebladeren kunnen niet worden onderworpen aan een warmtebehandeling, het wordt alleen vers gebruikt.

Honderd gram van een plant bevat niet meer dan 12 kcal.

Soorten bladsla

Qua veroudering is de plant onderverdeeld in verschillende types:

 • lente - de meest vroegrijpe, kan worden gekweekt op de tuinbedden of in kasomstandigheden (Asterix, Kritset, Lakomka en anderen);
 • zomer - verdraagt ​​perfect warm weer (Azarius, Amerika, Dionysus, Dubrava en anderen);
 • Herfst - groeit in koele klimatologische omstandigheden, lijdt niet aan een gebrek aan licht, wordt praktisch niet ziek (Ballet).

Elk van de rassen die resistent zijn tegen het verschijnen van bloeiende stengels.Je kunt ze zowel in kasomstandigheden als op onbeschermde grond kweken.

Bovendien kan de groente van verschillende kleuren zijn:

 • groen;
 • rood;
 • paars.

Nuttige eigenschappen

Salade heeft veel nuttige eigenschappen. Het beschermt hersencellen tegen chemicaliën die kanker kunnen veroorzaken. Tegelijkertijd stimuleert het neuronen, verbetert het het geheugen, versnelt het de verwerking van informatie en voorkomt het de ziekte van Alzheimer.

Een lage calorie helpt om het cholesterol te verlagen. Dit draagt ​​bij tot de verlichting van hartziekten, beschermt tegen hartaanvallen en beroertes.

Bevat voedingsstoffen in de bladeren hebben het vermogen om bloedvaten te verwijden, het risico op bloedstolsels en spataderen te verminderen.
Saladesap is goed voor de lever.

De antioxidanten in de bladeren beschermen de lever tegen gifstoffen en reinigen het lichaam. De bestanddelen absorberen vrije radicalen en verwijderen ze onmiddellijk. Het eten van een groente in het buitenseizoen kan het immuunsysteem versterken en het metabole proces versnellen.

Kalium in groenten verhoogt de bloedcirculatie, vult weefsels met zuurstof en voorkomt vroegtijdige veroudering van het lichaam. Bladsla wordt vaak aanbevolen door artsen aan mensen die vatbaar zijn voor obesitas. Hiermee kunt u constipatie elimineren, het werk van het maag-darmkanaal verbeteren.

Door de lage waarde van de glycemische index kunnen zelfs diabetici salade eten. De plant regelt het suikerniveau, voorkomt glucosespiegels. De voedingscomponenten van de plant zijn uitstekend voor het haar en de huid van het gezicht, waardoor de productie van vet wordt genormaliseerd.

De aanwezigheid van een grote hoeveelheid vezels in de bladeren helpt om gewicht te verliezen. Dit product kan het volume van elk gerecht verhogen, terwijl het gevoel van verzadiging lang behouden blijft.

Het sap dat van deze plant wordt gemaakt, helpt het bloed te reinigen en het te verzadigen met nuttige componenten. Het is gemakkelijk om een ​​drankje te maken - je hebt wortels, sla en bieten nodig in dezelfde verhoudingen.

Voor vrouwen

Salade vermindert de pijn in de menstruatiecyclus, vult het lichaam aan met voedingsstoffen en vitamines, stabiliseert hemoglobine.

Systematisch gebruik garandeert bescherming tegen oncologie van de eierstokken en borstklieren.
Salade is handig voor zwangere vrouwen.

Hij is ook in staat om het aantal opvliegers tijdens de menopauze te verminderen, waardoor de algehele conditie afneemt.

De plant kan in het dieet van zwangere vrouwen worden geïntroduceerd om de juiste vorming van het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat van de foetus te bevorderen. Salade greens kunnen de kwaliteit van moedermelk verbeteren, de bitterheid wegnemen.

Deze cultuur wordt ook gebruikt in cosmetica voor het maken van maskers. Het volstaat om te malen en op te leggen op het oppervlak van de huid. Verdwijnt uitslag en etterende puistjes. Geperst uit slasap helpt om beschadigd haar te herstellen, verbetert hun groei;

Voor mannen

Verbetert het libido, kwaliteit van de zaadcellen. Artsen adviseren dat de plant wordt geconsumeerd door gezinnen die moeite hebben om zwanger te worden. Het gehalte aan zink in de plant voorkomt de ontwikkeling van impotentie.

Bij mannen helpt het om het libido te verhogen

schoonheidsspecialiste

Het plantenextract wordt gebruikt bij de bereiding van bepaalde medicijnen. In de regel zijn ze ontworpen om de nagels te versterken, de huid te helen. Heel vaak wordt gebladerte gebruikt voor uitwendig gebruik.

Schade door gebruik

De plant bevat een grote hoeveelheid oxaalzuur, wat vooral schadelijk is voor mensen die lijden aan nier- en blaasaandoeningen.

Salade is verboden om te gebruiken bij urolithiasis, hepatitis, jicht, colitis en andere aandoeningen van het maag-darmkanaal.
Slabladeren kunnen schadelijk zijn voor het lichaam.

Het verbruik van bladsla wordt door astma- en tuberculosepatiënten opgelost na een bezoek aan de behandelende arts. U mag het product niet gebruiken als u allergische reacties op een of ander element hebt. De regels voor het eten van bladsla voor voedsel:

 • een gezonde volwassene heeft honderd gram product per dag nodig, wat ongeveer twee kopjes gemalen bladeren is;
 • voor kinderen niet ouder dan twaalf is dit percentage gehalveerd.

Salade, hoewel het als lente - herfstplant wordt beschouwd, maar om het in een hete zomer te laten groeien, is moeilijk. Maar met de komst van de lente is hij het die in staat is om te sparen van avitominoza en depressie. Het wordt aanbevolen om deze plant te laten groeien op plaatsen die worden verlicht door de zon, de grond moet vruchtbaar zijn, goed worden losgemaakt met een matige zuurgraad. In het proces van groeiende kweek vereist het bemesten van meststofsamenstellingen die veel stikstof en kalium bevatten.

Bekijk de video: 21 VOEDSELHACKS DIE OP MAGIE LIJKEN (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send