Over de boerderij

De beste herbiciden voor zonnebloem na ontkieming

Pin
Send
Share
Send
Send


Zonnebloem is een waardevol landbouwgewas voor het koken van olie op industriële schaal. Uit deze cultuur wordt kuilvoer bereid, het gaat het vee voeren. Gebrek aan aandacht voor het probleem van de bescherming van gewassen tegen onkruiden vermindert de gewasopbrengst aanzienlijk, daarom is het na kieming noodzakelijk om herbiciden te gebruiken

De essentie van het gebruik van herbiciden na ontkieming van zonnebloem

Een kenmerk van zonnebloemteelt is dat ze in de beginfase langzamer groeien dan grasspruiten. Meestal gebeurt dit bij het kweken van hybriden van zeer productieve, snelgroeiende variëteiten.

De gemiddelde vervuilingsgraad van bouwland is bijna 3-4 miljard onkruidzaden per 1 ha.

Onkruid concurreren met gekweekte planten en nemen vocht en voedingsstoffen van hen weg. De groeisnelheid van wiet is aanzienlijk hoger dan de groeisnelheid van zonnebloemen met langdurige lage temperaturen.

Het verstoppen van de velden vermindert de productiviteit van het gewas tijdens het groeiseizoen, veroorzaakt het optreden van schimmelziekten en infecties.

In de regel groeit wiet sneller dan zonnebloem

Het is vooral belangrijk dat de landing eerste 1,5 maand, vóór het begin van de massagroei van zaailingen, waren vrij van wietkiemen. Wanneer het vijfde blad op de zonnebloem wordt gevormd en de rijen beginnen te sluiten, zullen de meeste onkruiden veilig worden.

Voor de vernietiging van onkruid werden speciale chemicaliën uitgevonden - herbiciden.

Herbicide Types

Bij de moderne teelt van zonnebloemen worden alleen geregistreerde, geautoriseerde preparaten gebruikt die bedoeld zijn om tweezaadlobbigen en granen te verwijderen. Ze zijn gemaakt voor het zaaien of na ontkieming.

Chemicaliën worden als volgt geclassificeerd.

pre-opkomst

Het medicijn wordt gebruikt in de periode tussen zaaien en zaailing. Kieming van zonnebloempitten vindt plaats in 1,5-2 weken na het zaaien. Aan het begin van de groei is het niveau van blootstelling aan licht, vocht en voedingswaarde van de grond belangrijk, op welk moment het niveau van gewasopbrengst wordt gelegd. Vroege onkruidbestrijding zal gelukkig de uitkomst beïnvloeden.

Pre-opkomst-herbiciden worden geïntroduceerd tijdens de periode tussen zaaien en zaailing

De elementaire agrotechnische regel voor de teelt van zonnebloemen is het tijdige gebruik van bodemvoorraden.

Pre-emergence-herbicide aangebracht op de bodemlaag hartverscheurend of geproduceerd besproeien met een oplossing tijdens het zaaien of ervoor. Het medicijn remt de groei van onkruid en vernietigt het cellulaire metabolisme.

Je kunt de bewezen, veel gebruikte tools noemen:

 • Harnes. Contactblootstelling. Vernietigt jaarlijks onkruid. Het wordt naar shoots gebracht. Verbruik 3l per 1 ha;
 • Pioneer 900. De werkende component is acethlor. Voordat de spruiten verschijnen, wordt de oplossing behandeld met aarde. Het valt snel uiteen en slaagt erin een positief resultaat te behalen bij de vernietiging van de herderstas, sterren, kippengierst, velddoornen, kamilles;
 • Dubbel goud, Gezagard 50, Prometrin. Betekent dat Nitran en Treflan granen en tweezaadlobbige onkruiden vernietigen, maar hebben geen invloed op het mosterdveld, een hotpot, ambrosia. Deze medicijnen werken goed in combinatie met Hezagard 50. Het zaaien van herbiciden in de grond wordt uitgevoerd door kwekers.
Opgemerkt moet worden dat het nadeel van dit type herbicide de afhankelijkheid is van de effectiviteit van het middel op de mate van bodemvocht. Op droge grond is hun effect slechter.

De post-opkomst

Herbiciden na opkomst worden ook wel genoemd harnassen. Hun destructieve actie bestaat uit het blokkeren van de synthese van aminozuren in onkruid.

bereidingen graangewas vernietigen, tweezaadlobbige onkruiden: platvis, kippengierst, gierst, sorghum, halinsogu kleinbloemig, wilde radijs, verdovend middel, postelein, bremraap.

In de vorm van afgifte kan het middel een geconcentreerde emulsie zijn of in de vorm van in water oplosbare korrels.

Herbicide wordt op zonnebloem gewassen gespoten in de periode dat onkruid scheuten een hoogte bereikten 10 - 12 cm, hebben 3-4 bladeren. De tool werkt selectief, elimineert onkruid en voorkomt de hergroei.

Bewezen middelen worden overwogen Beckard 125 EC, Fyuzilad Super, Poast, Furore Super.

Fyuzilad Forte

Componenten van medicijnen

Het assortiment chemicaliën dat door de chemische industrie wordt geproduceerd voor de behandeling van zonnebloemen tijdens het groeiseizoen is zeer breed.

Ze combineren de actieve componenten die deel uitmaken van verschillende variaties en verhoudingen:

 • Quizalofop-P-etil. Het werkt selectief op onkruid. Het volledige effect geeft binnen 7-12 dagen. Gecombineerd met medicijnen om eenzaadlobbige en tweezaadlobbige onkruiden te vernietigen. Hij vecht effectief met eenzaadlobbigen.
 • Tribenuron methyl. Het werkt selectief, vooral effectief omgaat met breedbladig gras, maanzaad, radijs en veel verschillende soorten onkruid. Het wordt gemakkelijk afgewassen tijdens een regenbui, water geven. Komt niet in conflict met fungiciden, insecticiden. Toepassing is als medicijn na de opkomst.
 • metolachloor. Het werkt selectief, lage toxiciteit. Voor-opkomst- en na-opkomst-medicijn tegen één tweezaadlobbige onkruiden, kamille, postelein, galensog.
 • Quizalofop-P-tefuril. Het medicijn is selectief voor het omgaan met eenjarige, meerjarige onkruiden, zoals tarwegras, sorghum.
 • imazethapyr. Aanwezig in systemische herbiciden. Selectieve belichting. Goed en snel omgaan met bezemraap.
 • terbutylazine. Lage toxiciteit voor bestuivers van insecten. Werkt als een herbicide voor contactgrond. Gevechten met ambrosia.

De gouden regels van de landbouwtechniek

Het is duidelijk dat een belangrijk criterium voor het verkrijgen van een hoge opbrengst aan zonnebloemen - geïntegreerde onkruidbestrijding.

Het belangrijkste criterium voor een rijke oogst is een complexe onkruidbestrijding

Voor deskundig werk met herbiciden bevelen deskundigen aan om zich te houden aan de volgende regels:

 1. Om de kenmerken van het areaal, soorten onkruid te bestuderen. Grondvoorbereidingen worden in de regel gebruikt op velden met eenjarig onkruidgras.
 2. Om te bepalen bodemtype. De concentratie en de duur van het medicijn hangen af ​​van:
  • granulometrische samenstelling, klei, slib vereisen een hoog gehalte aan actieve stoffen;
  • pH van de bodem, hoe lager deze is, hoe hoger de snelheid van de afbraak van stoffen;
  • vocht en organische niveaus, vruchtbare bodems vereisen een grotere hoeveelheid actieve ingrediënten;
  • tekenen van het medicijn zelf, de mate van oplosbaarheid, de vervalperiode.
 3. juist bereid het gebied voor op zaaien. Het moet de minimale hoeveelheid plantenresten bevatten voor effectief werk met bodemherbiciden.
 4. Bekijk de weersvoorspelling. Langdurige ervaring van specialisten heeft aangetoond dat de bepalende factor voor de effectiviteit van een bodemherbicide de binding van het geneesmiddel aan bodemvocht of neerslag binnen een periode van niet meer dan 20 uur vanaf de datum van toepassing is.
 5. Houd in de gaten kwaliteit van de toepassing, de nauwkeurigheid van het naleven van de instructies. Luchttemperatuur moet idealiter van +10 tot 25 graden zijn, windsnelheid minder dan 4 m per seconde. De apparatuur moet in orde zijn, de spuit moet worden afgesteld.
Het belangrijkste resultaat van het gebruik van herbiciden is de hoge productiviteit van zonnebloem.

Eenvoudige methoden voor mechanische grondbewerking (scharrelen, losraken tussen rijen) zijn niet in staat kapitaalbescherming van gewassen tegen onkruid te bieden. Een alternatief voor herbicidepreparaten is nog niet uitgevonden: ze helpen een constant hoge zonnebloemopbrengst te behouden en te verkrijgen.

Bekijk de video: Alsemambrosia Ambrosia artemisiifolia - 2016-08-15 (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send